Известие

Collapse
No announcement yet.

купувам адапторна касета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На път в Гърция бях с трансмитер (от евтините). Абсолютно неизползваемо.
    Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
    Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Зависи от радиото. Питай тия които ти го разкодират. Почти е сигурно обаче че има процедура за въвеждане на кодът и след 3 неуспешни опита. Намери си инструкция за потребителят и я прочети внимателно.
      инструкцията, естествено, я нямам.
      в други подобни теми бях чел, че като го оставиш включено около час (обаче в колата, не с изправител у дома), то се разблокира самО. и тогава вече можеш да въведеш кода. ако го знаеш-разбира се.

точно тази е схемата. работи. най-после го подкарахме това радио, без да плащам за разкодиране.
      сега и пак да го блокирам-съм спокоен.
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

..... Част от тия недостатъци имат и трансмитерите когато се ползват по висока честота.
        я кажи за честотата. това сега го виждам.
        аз го глася на 100мхц. при обхват 88-108, къде е най-добре, и защо?
        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Добре е да е далеч от радиостанциите. Това обаче не е толкова лесно постижимо в днешно време.
          Аз имах предвид двойното преобрезуване.
          Първо нискочестотният сигнал се модулира във трансмитера, после се приема от укв-то и се демодулира. При касетите е още по зле - Загубите във главите са ...... мани,мани.
          Който има възможност да използва ниска честота ще усети разликата. Аз прежалих един от по евтините трансмитери, Направо му разкарах модулаторът и го вързах на мястото на предусилвателят на касетофонът. Свири с качеството на стандартен мп3 плеър. Само дето не прескача и прекъсва по калдаръмът. Тоя трансмитер по висока честота не извади стерео на ни едно от 4-те радия на които го пробвах, по ниска си е пушка.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

10х, местя го накъмкъде 88мхц.
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Като стана въпрос за смущенията при трансмитера, вижте мнението на Мордохай - последното в тая тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...5%ED%E0&page=3
              П.П. Аз също съм с трансмитер, но не съм правил подобрения. Утре ще го пренастроя на по-ниска честота за проба.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Тая тема съм я пропуснал. Аз като бифш HI-FI любител ще си позволя да не се съглася с доста от написаното. Аудио сд-то е в пъти по качествено от касетата. Не случайно ползването на ленти отиде в историята. Загубите при записът още са неизбежни. След време се появяват и маса други странични ефекти. Да не говорим за чисто механичните проблеми при просвирване. Айде да не пиша фермани - който не вярва да пуска осцилоскопът и генераторът и да гледа.
                Съвремените МП3 не са ония които бяха в ерата на магнитният запис. За мен основното им предимство е липсата на механично движение при просвирване.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                  Като стана въпрос за смущенията при трансмитера, вижте мнението на Мордохай - последното в тая тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...5%ED%E0&page=3
                  П.П. Аз също съм с трансмитер, но не съм правил подобрения. Утре ще го пренастроя на по-ниска честота за проба.
                  daаа....10х
                  ето го дословно:

"....Накратко:Свързан,както се свързва се губят ниските честоти,както и стерео ефекта.Сякаш имаме предавател на границата на чуваемост-слаб сигнал.Модулацията при УКВ е фазова и смущенията се проявяват главно в краищата на честотната лента.Виновни за това са двата разстроени кръга за демодулацията,високата честота,както и старото правителство и пълнолунието.Рамазана и той го отнесе!
                  Разглобих касетофона и запоих кондензатора на входа за антената,а за него и около 25см от тънкия проводник и о небеса-то взе,че проработи както трябва.
                  Не го направих с ширмован проводник и после да обособя антена,защото не перфекционализма ми беше приоритета , а пробата.
                  Който иска,може да си поиграе! "

п.п.
                  не разбрах, защо сигнала на трансмитера се лови от антената на тавана а не от антенния вход, който си е баш до запалката!?
                  ами, нали ако издърпам антенния кабел от радиото, то пак ще си лови трансмитера?
                  Last edited by ALFonsOlder; d.m.y г., 16:53.
                  sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Тунера на радиото е екраниран. Така е и с кабелът на антената, както и с буксата на антенният фход. За да хванете сигнал той трябва да "пробие" през колата и да стигне до антената. Ако се измъкне антенният кабел и се бодне едно кабелче ще се хваща по добре трансмитерът но ще се хващат и всички смущения от работата на ел. устройства. Решението е да се имплантира трансмитерът в радиото и да се ползват двата аналогови сигнала които плеерът на трансмитера осигурява. МАлко играчка но после е много удобно.

Comment

..... Решението е да се имплантира трансмитерът в радиото и да се ползват двата аналогови сигнала които плеерът на трансмитера осигурява. МАлко играчка но после е много удобно.
                      hmm.......то на думи става ама, как да го вградиш! като трябва да му се ползва клавиатурката на трансмитерчето. и да имаш достъп до флашпаметта?!?

в комбито, в лявото чекмедже има втори извод за запалка. ако бодна там транс. ще е по-близо до антената ама пък ше ми е далеко на мен. не знам дистанционното ше го лови ли?!?

да пробвам, ама май съм го запилял безвъзвратно.

ако го изровя, ше пиша. ей така-за протокола.
                      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Не на думи бре! Ползвам го така втора или трета година. Домързя ме да търся по тънка флашка която да минава през отворът за касетата и съм извел USB-то във нишата под радиото. Клавиатурата на трансмитера се управлява от бутоните за бързо пренавиване и реверс на касетофона(напред ,назад) и ежект(старт стоп).
                        На един авер му пъхнахме във радио с напълно електронно управление на механиката, ама там вече е голяма болест. Има трансмитери със дистанционно което също може да се ползва, но е малко неудобно. Получава се наглед стандартен касетофон(не му махам панела като слизам от колата) който свири по добре от 2-та модела мп3 плеъри които съм слагал. Това е решение и за СД с издухана оптика, там вече се разчита на дистанционното на трансмитера или се извеждат бутони за управление на подходящо място.

Comment

da, прав си, че става. ама като са ми дебели пръстите и не мога да си го направя сам! пък и не ми се иска да си разпарчодисам оригиналното алфа-алпайн.
                          верно, че мн хора, като си вземат алфата, първо хвърлят радиото заради някое натокано ЦД, ама мен ме кефи дизайна му.
                          чистичко, минималистично и мн хайфи.
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение

в комбито, в лявото чекмедже има втори извод за запалка. ако бодна там транс. ще е по-близо до антената ама пък ше ми е далеко на мен. не знам дистанционното ше го лови ли?!?

да пробвам, ама май съм го запилял безвъзвратно.

ако го изровя, ше пиша. ей така-за протокола.
                            не мога да го намеря,
                            ама все си мисля, че сигнала не може да мине през пластмасовото капаче на нишата, през щората на комбито и да задейства трансмитерчето!!

трябва ли да има директна видимост м/у двете за да се сработят?!!
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                            X