Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да стана кадрови военен?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да стана кадрови военен?

Одеве гледах един филм за воината в Чечня и ми се прииска да стана военен. Уволних се кат ефрейтор ма са искам да съм нещо по така. Рових и четох по форумите и попаднах на това мнение http://www.kaldata.com/forums/index....post&p=1425410 Та искам да стана военен ма не искам да ставам тъп Дайте некакви идеи какво да правя. Много искам но нещо почвам да се отказвам.

ПС Дават ли купони за храна, карта за градския транспорт, кредитче за некоя Алфичка и разни други привилегии.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

http://www.goarmy.com/

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Така като гледам положението на военните няма да стигнеш до никаде.Най-много на градския транспот да се качиш и да нямаш парички за Алфуната.
      Повечето ги стяга шапката от военния контингент.Имам комшия военен и подържа входа все едно е казарма(домоуправитела).Чистачката знае как се прави сапунка в 5 сутринта и прочие.
      Да и като получиш карта даже и полицията не те зачита като колега.Та привилегии никакви май.Ама може и да има не съм много запознат.
      Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
      ех.. Малкото КуВе
      sigpic

Comment

Тц щом си ефрейтор остави,нямаш достатъчно желание.Виж ако беше млад сержант или фаза има шанс.Но нека все пак ако има някои колега които да е военен да ти даде полезни насоки.До колкото си спомням се подписваше договор за 25 години.и ако не станеш комба за две-три годинки разтваряш бузи или на сутрешна или на вечерна проверка.Така че трябва да имаш диагностицирана амбиция за тази цел!
        Все пак не всеки иска да е военен.Разбира се това има и плюсове както и минуси,но както казах надявам се да има колега военен алфист да те насочи в тази материя.

----------
        Няма въшкарници а камуфлажи,което мисля е единия плюс.В свободното време ако си с него може да правиш дубъл на риболов в Пакистан или Афганистан беше.
        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 02:26.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
          Така като гледам положението на военните няма да стигнеш до никаде.Най-много на градския транспот да се качиш и да нямаш парички за Алфуната.
          Повечето ги стяга шапката от военния контингент.Имам комшия военен и подържа входа все едно е казарма(домоуправитела).Чистачката знае как се прави сапунка в 5 сутринта и прочие.
          Да и като получиш карта даже и полицията не те зачита като колега.Та привилегии никакви май.Ама може и да има не съм много запознат.
          Мдааааааа сега се сещам че имаме и подобен случай в нашия блок, добре че е от съседния вход, ама той беше некъв капитан или нещо такова.
          Е добре де поне мл. сержант нема ли ме напраят, да ми викат серж и разни такива.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

АМан от шапкари, всеки втори в БГ стана я милиционер, я военен, я пожарникар....
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Мдааааааа сега се сещам че имаме и подобен случай в нашия блок, добре че е от съседния вход, ама той беше некъв капитан или нещо такова.
              Е добре де поне мл. сержант нема ли ме напраят, да ми викат серж и разни такива.
              Абе то със желание всичко става ма първо трябва да си шофер на РК1 в превод Ръчна Количка с Едно колело.След това преди да се пенсионира комбата трябва да му правиш хайра доста време.Трябва да се пребориш и с майката на ротата/старшинката/,ма дали и сега са такива чиновете не мога да ти кажа.По принцип това не е лесна работа.Па и женати ще почне да ти пуска писма..."ти пазиш родното небе,мене друг си ме е*е"
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                АМан от шапкари, всеки втори в БГ стана я милиционер, я военен, я пожарникар....
                и незабравяй и таксиджия.

Бяха много хубави и достойни професии ама се напълниха с паплач и какво ли още не.Но поне 70% от работещите в тази професия са наистина професионалисти.

Колега-thecleaner трябва да се запасиш с много търпение ако пак искаш да се върнеш към военните.Българина е научен като му се даде власт и му гледай сеира после.
                ех.. Малкото КуВе
                sigpic

Comment

Аууу най-хубавия момент ще е ако те развозват с капитанската джипка до ДъМол на цариградско.Та така че има си плюсове тази геройска професия

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                    Па и женати ще почне да ти пуска писма..."ти пазиш родното небе,мене друг си ме е*е"
                    То на много от хората в поделението често им се случва да получават такива писма.
                    ех.. Малкото КуВе
                    sigpic

Comment

...да бе "скъпи,станахме трима,познай кой е излишния"....
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Из цветущите български форуми:

Я си представи, че вместо пушка ти дадат лопата и 5 декара плац с 600 метра тротоар да му махаш тревата. И така 2 години...
                        Нали не искаш да кажеш, че си плакал на раздяла със началник щаба ?
                        Само гледат да се доберат до някоя мисия.... и се разхождат изсулени из града... Навремето имаше военна милиция, "комендантските"..........и те следяха за дисцплината на военнослужащите в града...
                        А сега - анархия.....
                        Онзи ден гледам на един светофар - стар военен, явно поне подполковник (на новите унифоми трудно отгатвам броя на звездичките), та чака си човека на светофара...в това време една войничка се засилал насреща му...човека се изпъна, подготви се явно да посрещне поздрава от редничката, да отговори и той...а тя го подмина като малка гаричка...
                        Стана ми чак болно за офицера... Армията е била и трябва да бъде синоним на ред , дисциплина и спазвнане на старшинството....а сега какво е в нашата армия ?
                        Не ме разбирайте грешно, винаги съм уважавал и ще уважавам армията като институция, но не и при сегашното състояние на войската ни.

Чистачо къде отиваш ти може би?

Comment

На работа,едва ли не!?Нямам какво да допълня,колегата над мен описа самата действителност в БА
                          THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                          http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Е те тука е далаверата:
                            Чл.108. (1) Кадровите военнослужещи могат да бъдат награждавани за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения за конкретен съществен принос или за продължителна служба в Министерството на отбраната или в съответното министерство или ведомство, в състава на което има въоръжени формирования.
                            (2) Наградите и поощренията са:
                            1. обявяване на благодарност;
                            2. грамота;
                            3. парична награда;
                            4. предметна награда;
                            5. хладно оръжие;
                            6. поименно лично оръжие - пистолет;
                            7. наградни знаци;
                            8. бойни отличия.

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:59 ----------

Мислим че трябва да почерпиш с така дадената информация:

ДО …………………………………………….
                            (изписва се длъжността на лицето
                            което има право да назначава на
                            длъжността, за която се подава молбата)

М О Л Б А

От …………………………………………………………………....................
                            (трите имена и пълен адрес)
                            _____________________________ __________________________________ _________________________________ ______________________________

ЕГН ……………………………

Господин ………………………………,

Моля, да бъда приет на кадрова военна служба в поделение ………………………………............. на
                            (пощенски номер и последното място, в което се намира поделението)

длъжност .................................... .......................................... .................................................. ..
                            (точното наименование на длъжността)

Прилагам следните документи:

1. документ за самоличност;
                            2. автобиография;
                            3. диплом за средно (висше) образование № …………………….;
                            4. документи за трудов стаж;
                            5. медицинско свидетелство;
                            6. свидетелство за съдимост;
                            7. документ за отбита наборна военна служба;
                            8. декларация, приложение № 2;
                            9. декларация, че желая да бъда приет на кадрова военна служба с по-ниско военно звание от притежаваното по резерва - приложение № 3;
                            10. удостоверение от военното окръжие, от което е видно основанието за освобождаване от кадрова военна служба - приложение № 4;
                            11. личен формуляр.

З а б е л е ж к а: Документите по т. 1, 2, 3, 5, 6 и 8 се представят задължително от всички кандидати. Документът по т. 4 се представя от кандидатите, които притежават трудов стаж. Документът по т. 7 не се изисква от кандидатите за кадрова военна служба жени. Документите по т. 9 и 10 се представят от лицата, които касаят. Документът по т. 11 се попълва по образец от служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване" от лицата, които кандидатстват за работа в режимни поделения или за извършване на секретна работа в нережимни поделения.

…………….. г.
                            град (село)

С уважение ……………………….
                            (подпис

Comment

Я гледай ти наще военни какви страхотни награди получват.Потупване пред строя и усмивка по телевизията. хахахахахахахахах

То за тва повечето ги стяга шапката и се командорат дори и в домовете си.
                              Last edited by Васил Петров; d.m.y г., 14:10.
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

Working...
                              X