Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да стана кадрови военен?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    ааааааааааааахаххахаха пари давам да видя Радко да прави совалки за време ахааххаха
    Колко пари даваш..?

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      ааааааааааааахаххахаха пари давам да видя Радко да прави совалки за време ахааххаха
      С какво се правят совалки че ми е тоУко ГоУем, че още има снег по него
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Най-просто казано, теглиш една черта на асфалта, мериш 10м и теглиш още една черта, после бягаш помежду им 10 пъти (т.е. 100м)
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Или от това дърво до обед и обратно!
          Пробвано е от мен в казармата
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

[QUOTE=mirchozo;918385]Не зная защо искаш да ставаш военен??? Аз служих наскоро, влязох много трудно, то не бяха изпити, прегледи, документи, горе долу около 8месеца се мотах докато станат нещата, накрая естествено трябваше да ползвам и "връзка" щото иначе няма как. Изкарах почти 2 години, работих с желание, ама нищо..., общо взето си губиш времето и никакво развитие. Работата е безкрайно еднообразна и все се правим на голяма работа, а всъшност сме гола вода. Като привилегии, не съм усетил нищо съществено, единствено ако теглиш заем те гледат "по така". Може би най-хубавото нещо е годишната отпуска, която ако успееш да си направиш правилно сметката, скатаваш около 2 месеца от годината. За заплатата надали има смисъл да коментирам... Общо взето, армията ще ти вземе повече отколкото ще ти даде.

Е как няма да е еднообразна или разкарваше някой началник или цял ден стояхте под климатика.
            Виж да ходиш за седем дежурства в месеца е друга работа,ама нямаше да ти привира.

Как си ве Миро?
            МЕТАН

Comment

Общо взето така е в армията, който както се уреди дет се вика. Просто в момента живота стана много скъп за да си позволиш да работиш за без пари (разбирайте недостатъчно за да живееш нормално), поне докато си млад.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Общо взето така е в армията, който както се уреди дет се вика. Просто в момента живота стана много скъп за да си позволиш да работиш за без пари (разбирайте недостатъчно за да живееш нормално), поне докато си млад.
                Е чакайте как без пари. Нема ли кво да се крадне, бензин, русенско и разни такива екстри.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Е чакайте как без пари. Нема ли кво да се крадне, бензин, русенско и разни такива екстри.
                  Имаше всичко ама 1999год. когато бях в казармата.Бензин,че имаше имаше ама русенското него пипахме защото наблягахме на пръчки шпеков и на пържолите
                  МЕТАН

Comment

За крадене има,но за хората от полковник нагоре,генерали и т.н. ,за обикновенния войник и сержант не е като преди 10-15 години.
                    156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Бе не че нещо, ама се надявам не обсъждате сериозно как и какво точно (евентуално) да краднете...
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

такааа
                        виждам че много писали по темата си нямат хал хабер за какво става дума,изключвам разбира се бившите колеги от БА,май че двама бяха,но както и да е,единия почнал 99 сигурно като офицер и системата го е изхвърлила след време,сигурно заради съкращения,които се случват на около 5 години или при смяна на правителства,другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова

сега за колегата с мераците да става военен
                        в момента има реформа в БА,в която течат или ще започнат големи съкращения
                        виждам че си от софия
                        за сега там места има и то много,но трябва да знаеш че заплатата за такъв голям град няма да ти стига освен ако не си на тези 7 дежурства в месеца и не захванеш друга работа но по закона за отбраната единствено можеш да работиш втора работа на трудов договор само и единствено като преподавател,всичко останало е в сивия сектор и ако те хванат те уволняват,много се проточих в тая тема
                        аз самия съм военен от 10 години,почнах като редник и достигнах до сержант,няма да споменавам че когато почнах заплатата беше некви 260 лв
                        за онова време,сега един редник новопостъпил взима около 600 и малко
                        така че добре си направи сметката дали ще служиш на родината за тия пари особенно в софия това е от мен,ако имаш повече въпроси относно военната служба питай,ще помагам с каквото мога
                        Last edited by donMirkoni; d.m.y г., 18:25.
                        Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
                        Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                          такааа
                          виждам че много писали по темата си нямат хал хабер за какво става дума,изключвам разбира се бившите колеги от БА,май че двама бяха,но както и да е,единия почнал 99 сигурно като офицер и системата го е изхвърлила след време,сигурно заради съкращения,които се случват на около 5 години или при смяна на правителства,другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова

сега за колегата с мераците да става военен
                          в момента има реформа в БА,в която течат или ще започнат големи съкращения
                          виждам че си от софия
                          за сега там места има и то много,но трябва да знаеш че заплатата за такъв голям град няма да ти стига освен ако не си на тези 7 дежурства в месеца и не захванеш друга работа но по закона за отбраната единствено можеш да работиш втора работа на трудов договор само и единствено като преподавател,всичко останало е в сивия сектор и ако те хванат те уволняват,много се проточих в тая тема
                          аз самия съм военен от 10 години,почнах като редник и достигнах до сержант,няма да споменавам че когато почнах заплатата беше некви 260 лв
                          за онова време,сега един редник новопостъпил взима около 600 и малко
                          така че добре си направи сметката дали ще служиш на родината за тия пари особенно в софия това е от мен,ако имаш повече въпроси относно военната служба питай,ще помагам с каквото мога
                          А сега колко взимаш ако не е тайна?
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            А сега колко взимаш ако не е тайна?
                            820 но това е с порциона и с добавките за държавна служба и прослужено време
                            Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
                            Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Не ме е изхвърлила системата,още съм си в нея,само в друга структура.

Сега по темата сериозно:
                              В момента в БА не се назначават цивилни лица!В момента тече реформа на армията и се закриват много поделения,ръководството се мъчи с всички сили да запази хората от закриващите се поделения,като им се предлагат свободните места в другите(за което тази година имаше два регистъра и до края на годината се чака още един).До като не мине реформата не се назначават хора(освен по познатите начини).

Мисля че темата трябваше да играе дразнеща,а не Чистача да си търси работа.
                              Мисля че е прехвърлил и годините за кандидатстване - 32.
                              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                                такааа
                                другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова
                                Колега, аз не съм се мъчил, просто толкова време отне на висшите служители да ми обработят документите. Относно договора, можеш да го разтуриш по всяко време без да плащаш никакви обезщетения, стига да е по взаимно съгласие, дори си взимаш всичко което ти се полага като парични средства от....(знаеш от къде) И да спомена само, че имах много добра служба, с готини началници и колеги (с повечето сме приятели и още поддържаме връзка). Не ме разбирайте погрешно, работата е добра особено когато нямаш избор и трябва да оцеляваш, но при първа възможност трябва да се оглеждаш за нещо по-платено и с някакво развитие, щото и след 5г пак ще правиш същото за горе долу същите пари, само дето редниците (които всъщност вършат цялата работа) ще ти казват "господин сержант"
                                Last edited by mirchozo; d.m.y г., 22:05.

Comment

Working...
                                X