Не съм изчел мненията само първото .. та Запиши се във Военното училище ако искаш да си военен... всичко останало е компромис.. незнам и на колко години си, но най-важно е желанието. Ако го нямаш по добре се занимавай с нещо други и се кефи на руското кино..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как да стана кадрови военен?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеНе ме е изхвърлила системата,още съм си в нея,само в друга структура.
Сега по темата сериозно:
В момента в БА не се назначават цивилни лица!В момента тече реформа на армията и се закриват много поделения,ръководството се мъчи с всички сили да запази хората от закриващите се поделения,като им се предлагат свободните места в другите(за което тази година имаше два регистъра и до края на годината се чака още един).До като не мине реформата не се назначават хора(освен по познатите начини).
Мисля че темата трябваше да играе дразнеща,а не Чистача да си търси работа.
Мисля че е прехвърлил и годините за кандидатстване - 32.
---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеКолега, аз не съм се мъчил, просто толкова време отне на висшите служители да ми обработят документите. Относно договора, можеш да го разтуриш по всяко време без да плащаш никакви обезщетения, стига да е по взаимно съгласие, дори си взимаш всичко което ти се полага като парични средства от....(знаеш от къде) И да спомена само, че имах много добра служба, с готини началници и колеги (с повечето сме приятели и още поддържаме връзка). Не ме разбирайте погрешно, работата е добра особено когато нямаш избор и трябва да оцеляваш, но при първа възможност трябва да се оглеждаш за нещо по-платено и с някакво развитие, щото и след 5г пак ще правиш същото за горе долу същите пари, само дето редниците (които всъщност вършат цялата работа) ще ти казват "господин сержант"
така е
работата е добра за малките и средни населени места където е голяма безработицата особенно при насАлфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
Алфа 145 1,9 JTD - настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеМисля че темата трябваше да играе дразнеща,а не Чистача да си търси работа.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеБинго !!! Имаме участник, познал верния отговорFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеНе имах идея да ставам военен наистина и говорих с много хора дори извън форума, но 99% ми казаха ти си луд, под шапка еди кво си не вирее. Излизам в запас.)
Arena Coast Customs
Comment
-
Армията в момента-определението е много зле!Тази реформа която тече,ми тя тече вече незнам колко години инищо не е променено.Да станеш кадрови войник в някое малко градче да,защото там масата от хората взимат 400лв заплата,а в армията малко повечко.Единственото за което моежеш да влезеш,са мисиите зад граница които не са и за всеки,и общо взето е това!Ако можеш влизаш,ползваш връзки правиш 3-4 бързи мисии,ако ти стиска и искаш да направиш малко по бързо капитал и напускаш!Пиша това за да може ако има изобщо желаещи за Армията,момента за влизане не е сега а и няма да е,докато не премахнат всички началници барабар с министъра,и не сложат нови които са учили за това извън България!alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Армията в момента е много зле от такива които не могат да си направят сметката и търсят финансова полза от тази работа.
Това не е професия да изкарваш много пари,ако ти се изкарват пари ще станеш търговец или предприемач(ако имаш достатъчно акъл).
Тази професия,както и полицейската трябва да бъдат по призвание и да гледаш какво можеш да направиш ти за държавата,а не тя за теб.
Това е мое лично мнение,надявам се да ме разберете какво искам да кажа.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеАрмията в момента е много зле от такива които не могат да си направят сметката и търсят финансова полза от тази работа.
Това не е професия да изкарваш много пари,ако ти се изкарват пари ще станеш търговец или предприемач(ако имаш достатъчно акъл).
Тази професия,както и полицейската трябва да бъдат по призвание и да гледаш какво можеш да направиш ти за държавата,а не тя за теб.
Това е мое лично мнение,надявам се да ме разберете какво искам да кажа.
ето едно похвално мнение,което подкрепям на 100%Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
Алфа 145 1,9 JTD - настояща
Comment
-
За всичко е виновен само един човек- министъра на отбраната.
Не може на този пост да се назначават хора които не са били в системата и не знаят изобщо за какво става въпрос.Също и сегашният министър,който беше уволнен от Армията и изключен от Генералитета поради некомпетентност.
На този човек му стана фикс идея,някой ден да се докопа до властта(и този ден дойде)в който ще може да си върне всичко и да съсипе всичко постигнато до сега.
За "крадеца" министър Цонев се изписа много и го заляха с всякаква пумия,но това е човека,който гледаше за армията от първия генерал до последния редник и приемаше техните проблеми за свои лични.
Comment
-
Съгласен съм напълно,единствено г-н Цонев направи нещо което се видя и почувства от всички,всички останали сключват очевадно неизгодни сделки и получават огромна лична изгода. Няма абсолютно никакъв контрол върху конкурсите провеждани за фирми извършващи услуги или доставка на суровини и техника за МО. Всички сделки са абсурдни още на пръв поглед дори и за най-обикновен човек!156 2.0TS 155к.с.+ремап
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеАрмията в момента е много зле от такива които не могат да си направят сметката и търсят финансова полза от тази работа.
Това е мое лично мнение,надявам се да ме разберете какво искам да кажа.Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеСъгласен съм с горното мнение, но ще внеса една малка поправка. Армията е зле заради висшето си ръководство, което обаче много добре си е направило сметката и има голяма финансова полза.Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеЗа всичко е виновен само един човек- министъра на отбраната.
Не може на този пост да се назначават хора които не са били в системата и не знаят изобщо за какво става въпрос.Също и сегашният министър,който беше уволнен от Армията и изключен от Генералитета поради некомпетентност.
На този човек му стана фикс идея,някой ден да се докопа до властта(и този ден дойде)в който ще може да си върне всичко и да съсипе всичко постигнато до сега.
За "крадеца" министър Цонев се изписа много и го заляха с всякаква пумия,но това е човека,който гледаше за армията от първия генерал до последния редник и приемаше техните проблеми за свои лични.
Наскоро имах спор с едни познати на тема "има ли полза от армията и защо смуче толкова пари от държавата". Еми полза за момента няма как да разберете, че има - ползата се проявява в моменти, които никой не иска да вижда. Друг е въпроса дали в сегашното си положение като подготовка, ресурс и личен състав армията може реално да изпълни мисията си. Не вярвам да има много хора с мнение противно на моето що се отнася до "модерните" тенденции - да се назначават какви ли не мързели и лигльовци, да не говорим пък за дъщери, братовчедки, жени и любовници на разни генерали и полковници ...
Иначе специално за една авиобаза да кажа - всички плюят по тях, но когато има тежка катастрофа на магистралата или някой малоумник се изгуби в планината посред зима, и дойде вертолета с медицинския екип и животоспасяващо/поддържащо оборудване, всички си отдъхват ... и някак си променят мнението за БА поне малко ...
Та по темата, ако автора наистина носи това призвание в сърцето си, а не иска просто да получава заплатка за мързел - има смисъл, може и да се понапъне малко. Мисиите зад граница са реален източник на приходи, но не забравяйте, че залагате собствения си живот за това... И ако до вас нямате изпитани колеги и партньори да ви пазят гърба, по-добре не се захващайте с миротворчество !
Comment
Comment