Известие

Collapse
No announcement yet.

Бойлер нормален или проточен! Монтаж!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бойлер нормален или проточен! Монтаж!

Понеже в центъра чух, че щели да спират водата реших у нас да си сложа още един бойлер за терасата барем взимам по 10 кинта на баня от разни "приятели" от центъра. Та си мисля може ли проточен двуфазов да свърши работа лятото за чипкане на терасата или си трябва нормален. Имам и вариант за трифазен ток ама незнам дали има смисъл. дали ще остане килипир.
    Ще съм благодарен и на колеги и най-вече на колежка/и да дойде да помогне с монтажа на бъдещета далавера, обещавам процент.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

трябва да ти е стабилна инсталацията, да не изгори нещо

иначе поточния е много добър избор, не го мислиш
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      трябва да ти е стабилна инсталацията, да не изгори нещо

иначе поточния е много добър избор, не го мислиш
      а как ти се вижда бизнес плана ми с кой бойлер ще е най оправдано?

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
        а как ти се вижда бизнес плана ми с кой бойлер ще е най оправдано?
        привет колега, от седем години съм с проточен бойлер.
        В началото пробвах цялата серия на Дипломат, но честно казано са пълно дърво, все някакви дефекти и релета горяха.
        Купих от Технополис английски с марка - Mira Play и от тогава нямам проблем, на цена е с 100 лв. повече от българските ( 250/260 лв.), и имай в предвид това което и колегат е писал, инсталацията трябва да е подсилена, за мен я направиха да издържа 14/15 киловата само за бойлера.
        И най доброто от проточният бойлер е това, че разхода за ел. енергия пада, и то не малко.

Comment

Може да ми се смеете ама за три години съм сменил 6 Бойлера, по 2 теси, дипломат и аристон..... единия се сцепи направо.... и изтече отгоре... добре че не държат повече от 15 бара

Comment

Сложи си една слънчева батерия и един 300-400 литров бойлер, ще може да поемеш и част от Герена и "Сухата Река" щото чух, че около "Тодорини Кукли" щяли да спират водата до октомври, подменят главен водопровод.

Comment

Взимай една "Юнга" и ще се родиш!
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

При наличието на вентилационна шахта решението ти е пароструйка .Слагаш един съд за разширение и сваляне на налягането .Докато има нафта се къпеш , от теб зависи колко- много нафта ,много баня , малко нафта ....
                ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Сложи си една слънчева батерия и един 300-400 литров бойлер, ще може да поемеш и част от Герена и "Сухата Река" щото чух, че около "Тодорини Кукли" щяли да спират водата до октомври, подменят главен водопровод.
                  информацията ако ти е сигурна да претакам зелето и да го туря в по-маки съдове та да ползвам битоните...

верно ли ша утрепя змея с прашка

Comment

ЕЕЕ , че то колко са до октомври - има-няма 4/5 месеца
                    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                      информацията ако ти е сигурна да претакам зелето и да го туря в по-маки съдове та да ползвам битоните...

верно ли ша утрепя змея с прашка
                      Ми аз ще идвам един-два пъти до София, само от дъщеря ми ще изкараш за маркучите лейката, в момента е в банята, а влезна преди около 2 часа... мухаха

Comment

Я си купи едно бързоварче и се не занимавай ...
                        „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Аз като ОВиК инженер ще ти кажа, че за да се къпеш нормално са ти нужни между 16 и 20 Kw мощност, за да си загрееш студената вода на проточен принцип и да има достатъчен дебит и температура. От там нататък ти си прави сметката какъв проточен бойлер може да сложиш, като ще ти трябва и трифазен ток. Препоръчвам ти да е на Stiebel Eltron- най- добрата немска марка за такива неща.
                          Lexus IS200

Comment

Ми аз съм икономист, от бойлери не разбирам, виж от бройлери да
                            Проточният заема малко място и е по практичен.Брато е с такъв, няма проблеми, не му знам марката, ма си е с обикновен ток.В твоя случай мисля че това ти трябва
                            Last edited by fred; d.m.y г., 20:21.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Според мен няма да си на никаква далавера с тея двуфазови боилери.Наи-добре си поръчаи едно втора употреба мини ядрено генераторче с водна риза(намират се на тънкаж из Русия),монтираи го последователно към улука за да ползваш дъждовна вода и те така.Бях чел някъде че имали фабричен дефект,но се сменяла късата щанга на термостата и всичко заспивало.Също така препоръчват за да не дава смущения на радиото и телевизора,да се монтира паралелно тритактов путкогаделичкатор,които служи като предпазител и едновременно с това ще пази клиентите от облъчване.Дано съм бил полезен и успех в бизнеса!
                              164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Working...
                              X