Известие

Collapse
No announcement yet.

Венецуела, какво ще я правим тази богата страна.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Графиката не съм си я измислил аз, ами е по данни на Световната банка. Показва увеличението на БВП през годините.
    Брей-й-й! Откога работиш за Световната Банка и на какъв пост?
    Поне как се пишат основни мерни единици, да беше научил. Така само се излагаш.
    Сега се налага да те питам - къде аджеба се изнасяха въпросните промишлени роботи, дето са толкова "такива", колкото ти си американец?
    Береш това което си посадил, бе Павлинчо. Къде точно се ситуираш? Там дето те няма!?
    Аз лично бера плодовете на "развитият" социализъм. Половината си живот опропастих за да го строя. И като се срина СИВ, се оказа че съм строил.....животът на.....не, не на хората. На тъпата партия, която се оказа и шизофренична накрая. Щото, когато твърдиш че нямаш нищо общо с БКП и едновремено с това - че си най старата партия в страната, в теб трябва да живеят поне две личности. За психиката на ляво ориентираните е излишно да се спори. При полужение че се доказа, че държавата е лош стопанин, да искаш отново да я върнеш в икономиката като активен участник, говори много. Нищо добро, но много.

Ти дали обърна внимание какво произвеждат роботите от клипчетата? А на това в какви условия?
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Брей-й-й! Откога работиш за Световната Банка и на какъв пост?
      Поне как се пишат основни мерни единици, да беше научил. Така само се излагаш.
      Сега се налага да те питам - къде аджеба се изнасяха въпросните промишлени роботи, дето са толкова "такива", колкото ти си американец?
      Береш това което си посадил, бе Павлинчо. Къде точно се ситуираш? Там дето те няма!?
      Аз лично бера плодовете на "развитият" социализъм. Половината си живот опропастих за да го строя. И като се срина СИВ, се оказа че съм строил.....животът на.....не, не на хората. На тъпата партия, която се оказа и шизофренична накрая. Щото, когато твърдиш че нямаш нищо общо с БКП и едновремено с това - че си най старата партия в страната, в теб трябва да живеят поне две личности. За психиката на ляво ориентираните е излишно да се спори. При полужение че се доказа, че държавата е лош стопанин, да искаш отново да я върнеш в икономиката като активен участник, говори много. Нищо добро, но много.

Ти дали обърна внимание какво произвеждат роботите от клипчетата? А на това в какви условия?
      Ето да четеш бе многознайко. Завод Берое беше гордоста на Стара Загора. Не веднъж сме ходили на изложби и посещения. Изложбената зала беше точно до къщата на един приятел. Постоянно имаше чужди делегации и повече такива с дръпнати очи.

http://www.vestnikataka.bg/2015/12/б...оботи-а/
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:48.

Comment

• Едно интересно филмче.
        https://m.facebook.com/story.php?sto...847041%2F&_rdr

Comment

• Павка,според теб реалистично ли е да съществува общество от типа който ти предлагаш при нивото на настоящото развитие на човечеството?

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
            Павка,според теб реалистично ли е да съществува общество от типа който ти предлагаш при нивото на настоящото развитие на човечеството?
            Аз не си спомням да съм предлагал някакъв тип общество. Казвал съм преди че националното богатство и ресурси трябва да бъдат държавна собственост, също така и естествените монополи.

Comment

Аз не си спомням да съм предлагал някакъв тип общество. Казвал съм преди че националното богатство и ресурси трябва да бъдат държавна собственост, също така и естествените монополи.
              Така е,грешката е моя,извинявам се.
              Та според теб,реалистично ли е както ти предлагаш националното богатство и ресурси да бъдат държавна собственост, също така и естествените монополи при нивото на настоящо развитие на човечеството?
              Според мен към момента държавата явно не е в състояние да постигне максимална ефективност и по тази причина и към момента има и друг тип собственност.
              Разбира се ,държавата има механизми да контролира процесите донякъде когато резултатите се разминават с интереса на обществото.Когато това не работи и самото общество чрез политическата система има възможност за промени.И не на последно място в случаите когато политическата система не решава проблемите се стига и до други действия.
              Като цяло процеса не е еднопосочен и има различни възможности за развитие.В края на краищата ще остане системата която ще бъде в състояние да се самовъзпроизвежда и самоподдържа,и в демографски,и в икономически план.
              Last edited by 546; d.m.y г., 19:15.

Comment

• Ако нямаш съществен дял върху собствеността нищо не можеш да контролираш. Най-много да се заформи някоя корумпирана схема за привиден контрол. Управлението винаги може да бъде ефективно при подходяща законова база. Защо ти си мислиш че едно национално богатство и ресурси трябва да се експлоатират от ограничен брой хора.
                Държавата играе ролята на неефективен собственик когато се управлява от корумпирана или неспособна администрация.
                Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:38.

Comment

Завод Берое беше гордоста на Стара Загора.
                  http://www.vestnikataka.bg/2015/12/б...оботи-а/
                  А Тодор Живков беше гордоста на партията.
                  Когато трябваше - четох.И то не плачещите атакисти. За това те питах - къде пласираше продукцията си тоя завод?
                  Можеш ли да дадеш смислен отговор - защо Лада е собственост на Рено? Ами Дачия? Ами Шкода?
                  Всички монополи са естествени бе. Неестествените вече ги няма, те бяха фабриките за които се тръшкаш. Заводи работещи в изкуствена среда - планова икономика. Тия които имаха пазари - оцеляха. Следе 50г. 100 процента държавна собственост - всичко рухна, нашият пак иска да е държавно.
                  Защо БДЖ е винаги на загуба? Сегашното БДЖ е тоен модел на това което ставаше по времето на соца. Ако случайно нещо печели, то печалбата му отиваше в губещите. И така - няма печеливши-и-и, няма развитие. Всички са равни, овчарите са щастливи.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Защо ти си мислиш че едно национално богатство и ресурси трябва да се експлоатират от ограничен брой хора.
                  И ето го болният въпроооос.
                  Щото като се експлоатират от ограничен брой хора - са богатства. И като ги експлоатират освен заплати, плащат и данъци. А когато държавата се "заеме", данъците отиват да се плащат загубите от експлоатацията.
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:13.

Comment

• Павлинчо, сега остава да дефинираш и какво точно трябва да разбираме под природни богатства и ресурси.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

А Тодор Живков беше гордоста на партията.
                      Когато трябваше - четох.И то не плачещите атакисти. За това те питах - къде пласираше продукцията си тоя завод?
                      Можеш ли да дадеш смислен отговор - защо Лада е собственост на Рено? Ами Дачия? Ами Шкода?
                      Всички монополи са естествени бе. Неестествените вече ги няма, те бяха фабриките за които се тръшкаш. Заводи работещи в изкуствена среда - планова икономика. Тия които имаха пазари - оцеляха. Следе 50г. 100 процента държавна собственост - всичко рухна, нашият пак иска да е държавно.
                      Защо БДЖ е винаги на загуба? Сегашното БДЖ е тоен модел на това което ставаше по времето на соца. Ако случайно нещо печели, то печалбата му отиваше в губещите. И така - няма печеливши-и-и, няма развитие. Всички са равни, овчарите са щастливи.

И ето го болният въпроооос.
                      Щото като се експлоатират от ограничен брой хора - са богатства. И като ги експлоатират освен заплати, плащат и данъци. А когато държавата се "заеме", данъците отиват да се плащат загубите от експлоатацията.
                      На теб няма какво да ти обяснявам, така или иначе нищо няма да разбереш. Най-много да се опиташ да напишеш пак 15 реда със словоблъсканици.

---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 20:09 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Павлинчо, сега остава да дефинираш и какво точно трябва да разбираме под природни богатства и ресурси.
                      Не се казва дефиниция ами определение ако се придържаме към българския език. Определенията се гледат в едни книги наречени тълковни речници. Не знам защо мен питаш.

Comment

• Няма нужда да го усукваш толкова. Просто кажи, че не знаеш отгвора.
                        И ти не правиш изключение от масата хора, които много добре знаят, как не трябва, но не знаят, как трябва.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:18.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-много да се опиташ да напишеш пак 15 реда със словоблъсканици.
                          Не очаквам да ми обясняваш каквото и да е. Задавам ти лесни въпроси, на които отговорите са очевадни. Дали отговаряш или не - все тая. Въпросите са зададени - липсата на отговор, в случаят е най красноречивият отговор.

Comment

• 'Такива промишлени роботи едно време произвеждаха в завода за роботехника Берое-Стара Загора в сътрудничество с японски фирми. Веднага след 1990г. Завода го затвориха и разпродадоха оборудването му.'

За Берое в Ст. Загора мога само да предполагам, но от първо лице единствено число мога да ти кажа как се разработваха мега супер хипер модерни принтери в Завода за пишещи машини в Пловдив 85-86г. Обратен инженеринг на американски принтер с "Маргаритка"и пак не се случваха нещата, основно заради съвеЦките интегрални схеми (чипове по съвременно му). Та и с 99% от останалите "световни" индустриални достижения от онова светло време е така.
                            А за това, че всички ние допуснахме да се разпродаде почти всичко на безценица сме си виновни само ние. Не американците, не и германците, нито другите империалисти. Ние допуснахме парийните секретари да са новите капиталисти и за тази си слабост платихме и плащаме с най-късен старт на болезнени, но належащи реформи и най-късно виждаме резултати от това.

Comment

Ако нямаш съществен дял върху собствеността нищо не можеш да контролираш. Най-много да се заформи някоя корумпирана схема за привиден контрол. Управлението винаги може да бъде ефективно при подходяща законова база. Защо ти си мислиш че едно национално богатство и ресурси трябва да се експлоатират от ограничен брой хора.
                              Държавата играе ролята на неефективен собственик когато се управлява от корумпирана или неспособна администрация.
                              Ами да ти кажа при сериозно желание за контрол, чия е собственоста не е от значение.
                              А колкото до ефективността,сам даваш най-точното определение-и напълно съм съгласен с теб,но в последното изречение аз бих заместил думичката "когато" с думичките "защото Винаги" за да придобие по-реалистичен вид.
                              Остава надеждата някога да се промени модела -някои го виждат с изчезването на държавата,други с тотална държава,трети като теб с някаква държавна собственост на част от икономиката,но да ти кажа всичките варианти са си все свързани с постигането на растеж,а такъв без понятието "келепир" е трудно постижим и то само в среда на незадоволени потребности.
                              Някъде бях чел ,че ниското ниво на потребителски нужди било една от основните причини за слаб растеж на икономиката на някои поизостанали държави,сега няма да ги изброявам,че току се оказало ,че сме след тях.
                              Last edited by 546; d.m.y г., 23:46.

Comment

Не очаквам да ми обясняваш каквото и да е. Задавам ти лесни въпроси, на които отговорите са очевадни. Дали отговаряш или не - все тая. Въпросите са зададени - липсата на отговор, в случаят е най красноречивият отговор.
                                Затова и не се и хабя, на някой друг тези елементарни игрички.

Comment

Working...
                                X