Известие

Collapse
No announcement yet.

кой е най-добрият министър-председател?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

!
    Хората, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем. :P

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Не е точно така, аз разбирам какво искаш да кажеш с богати, но защо най големите милиардери не са всъщност политици, естествено по ред причини.Но в САЩ например един такъв се кандидатира няколко пъти, преди около 18 години и не успя нито веднъж, има и други примери.Но ако вземем пример от темите за религия, които ги има в новия раздел, просто трябва да мине време, тоест да узреем като общество,което да излъчва по добри политици
      Отново тръгваш в насоката "най". Не "най-богатия" е най-можещият. Размера на богатството е временно явление. Майсторлъкът е колко дълго ще го задържиш - това е един от критериите дали става някой за политик. Естествено, че моралните ценности са водещи, не ги споменавам, защото те са по подразбиране.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:26.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Една поговорка гласи "Прост народ слаба държава "
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          Една поговорка гласи "Прост народ слаба държава "
          Аз също обичам тази поговорка. Искам само да вметна, че все повече учени и политолози разделят думата социалноикономическо развитие. Причината е САЩ. Оказва се, че там социалното и икономическото развитие не вървят ръка за ръка. Обратното, социалното върви надолу за разлика от икономическото. Говоря за близкото минало не за сега. В този ред на мисли смятам, че тази поговорка не е много актуална, или смяташ американците за по Ентелигентни от нас и от редица други по слабо развити икономики.
          На колегите, които реагираха типично по "балкански", или така да се каже, доста емоционално на моят избор за най - добър премиер, ще кажа, че аз предпочитам да съм беден, но да виждам, че около мен има едно справедливо и малко по морално общество. Никога не бих искал да ме управляват :милионери и богаташи - тип Берлускони. Кретенското разбиране, че видиш ли, "богаташите" нямало да крадат е най идиотската мисъл, която мога да чуя. Ако някога някой от вас е бил такъв, то тогава щеше да знае, че тези хора са хищници по рождение и никога не казват "стоп" на желанието си да придобиват още и още. Рано е още да съдим премиерите, трябва да мине доста време.
          Костов........забравихте Бакърджиев, забравихте Бонев,забравихте Теодоси, забравихте самоковеца....
          Не бива така, по обективно колеги по обективно.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
            Не е спам. Това е единствения премиер с "Чисти помисли".
            Идеалист до мозъка на костите си. Което разбира се му изигра лоша шега. Премиерът, който се опита да запази собствеността поне отчасти българска, или поне да бъде продадена на РЕАЛНИ цени. Само ще вметна, че по негово време немския телеком е излязъл с оферта за БТК в размер от 1,3 милиарда (отказаха им). Ще продължа, тогава България обслужваше с бързи темпове външния си дълг и бяха изплатени "чисто" над 3 милиарда. И др.
            Това разбира се не влизаше в плановете както на пусналите лиги вече западни колониалисти, така и на "крадливата номенклатура" (Луканов и ученика му Костов). Изкуствено предизвикана финансова криза. Няма как долара за един ден от 3000 да стане 1 300 при Софиянски. Смешно е. Сега Жан е един обикновен преподавател...........................Обясних нещата повърхностно без много конкретика, но съм готов да поспоря. Не го защитавам имаше доста недостатъци, но от посочените само него бих нарекъл БГ премиер.
            споделям.
            Първоначално публикувано от sudnika Покажи съобщение
            Случайно да е изплатил тоя дълг с парите на 40-те фалирали търговски банки?! При този "прекрасен" премиер защо нямаше пари за заплати? Нямаше хляб, камо ли други неща... Че Виденов го преебаха от БКП и ДС преебаха го да отнесе пешкира, но да е добър премиер незнам как го изчисли това..
            колкото до този отговор - това как ти се струва: http://www.bgsviat.narod.ru/

Колкото за водещият на гласове Иван Костов - тоя човек за колко неща има да лежи в затвора - няма да му стигна 1000 години, ако бъде осъден! Ама няма ... в БГ сме

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Аз също обичам тази поговорка. Искам само да вметна, че все повече учени и политолози разделят думата социалноикономическо развитие. Причината е САЩ. Оказва се, че там социалното и икономическото развитие не вървят ръка за ръка. Обратното, социалното върви надолу за разлика от икономическото. Говоря за близкото минало не за сега. В този ред на мисли смятам, че тази поговорка не е много актуална, или смяташ американците за по Ентелигентни от нас и от редица други по слабо развити икономики.
              На колегите, които реагираха типично по "балкански", или така да се каже, доста емоционално на моят избор за най - добър премиер, ще кажа, че аз предпочитам да съм беден, но да виждам, че около мен има едно справедливо и малко по морално общество. Никога не бих искал да ме управляват :милионери и богаташи - тип Берлускони. Кретенското разбиране, че видиш ли, "богаташите" нямало да крадат е най идиотската мисъл, която мога да чуя. Ако някога някой от вас е бил такъв, то тогава щеше да знае, че тези хора са хищници по рождение и никога не казват "стоп" на желанието си да придобиват още и още. Рано е още да съдим премиерите, трябва да мине доста време.
              Костов........забравихте Бакърджиев, забравихте Бонев,забравихте Теодоси, забравихте самоковеца....
              Колега, легни малко да се понаспиш и тогава пиши !
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Колега, легни малко да се понаспиш и тогава пиши !
                Едно изречение ли успя да напишеш? [...], будиш съжаление у мен.
                Аз спя добре. Напъни се малко,[...]. Дай малко мисловен процес г-н хомо еректус. waving:

Дефекация и еякулация са термини от медицината не са страшни нито обидни. За сведение хомо еректус е получовек полумаймуна и е много по обидно. Не разбирам това престараване, но го оставям без коментар.
                Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 10:15.
                К.М.

Comment

Проблема е, че и честно и морално не беше по негово време. Беше най-големия възход на мутрите. А виденовото управление беше най-недемократично, ако го смятаме по метода на кой чия работа върши и дали не се бърка в чуждата (лирично отклонение - пак по тази схема, Станишев е най-демократичният; но не и по-кадърен). Той се опитваше да свърши всичко сам, което няма как да се получи. Заради това го определям като бачкатор и крайно некадърен лидер.
                  Пътят към ада е постлан с добри намерения.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                    Проблема е, че и честно и морално не беше по негово време. Беше най-големия възход на мутрите. А виденовото управление беше най-недемократично, ако го смятаме по метода на кой чия работа върши и дали не се бърка в чуждата (лирично отклонение - пак по тази схема, Станишев е най-демократичният; но не и по-кадърен). Той се опитваше да свърши всичко сам, което няма как да се получи. Заради това го определям като бачкатор и крайно некадърен лидер.
                    Пътят към ада е постлан с добри намерения.
                    Аз казах, че той е честен и морален. Но тогава имаше адски силни групировки, които вършееха доста.
                    Еми Костов смаза едни мутри и си създаде негови и сключи негласен договор с тях, това е по лошият вариант. Костов се намесваше БРУТАЛНО в медиите. Та той издаде заповед да се свали хъшове от екран. И настани пинчера да води гласове. Абеееее изморих се да пиша вече..........

Колегата Furious 155 приключи темата с този линк http://www.bgsviat.narod.ru/.
                    К.М.

Comment

Бъркаш генерално. Живеем в пазарна икономика, а един от нейните основни недостатъци е този, че корупцията във властта е неизбежна. Разликата между нашите управници и Берлускони например е, че у нас се краде безогледно и никой не се чувства длъжен да върши нещо общественополезно. А корупция и далавери има навсякъде, но не толкова ачик като в България.
                      Вариантът, който предлагаш - "бедни, но горди" го има в Куба например и в Либия. На мен не ми харесва.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Бъркаш генерално. Живеем в пазарна икономика, а един от нейните основни недостатъци е този, че корупцията във властта е неизбежна. Разликата между нашите управници и Берлускони например е, че у нас се краде безогледно и никой не се чувства длъжен да върши нещо общественополезно. А корупция и далавери има навсякъде, но не толкова ачик като в България.
                        Вариантът, който предлагаш - "бедни, но горди" го има в Куба например и в Либия. На мен не ми харесва.
                        Емии не си ме разбрал добре. Погледни държавите на запад и малко по на север. Къде там министрите са милионери и бизнесмени, това се случва основно на юг и в америките (рядко), където емоциите са повечко. "Бедни но горди" такова нещо точно не съм казал. Думата "горд" никъде не съм употребил. "Генерално бъркаш" , аз колега давам мнение, не описвам събития и факти, за да бъркам нещо. Или ти знаеш точно кое е правилното. Вариантът, "той нека краде ама да има и за нас е прекалено раболепчески", но имаш право да разсъждаваш така.
                        К.М.

Comment

Емии не си ме разбрал добре. Погледни държавите на запад и малко по на север. Къде там министрите са милионери и бизнесмени, това се случва основно на юг и в америките (рядко), където емоциите са повечко. "Бедни но горди" такова нещо точно не съм казал. Думата "горд" никъде не съм употребил. "Генерално бъркаш" , аз колега давам мнение, не описвам събития и факти, за да бъркам нещо. Или ти знаеш точно кое е правилното. Вариантът, "той нека краде ама да има и за нас е прекалено раболепчески", но имаш право да разсъждаваш така.
                          1. "бъркаш гнерално" е лично мое мнение. не твърдя някъде, че е единствено правилното.
                          2. ние сме южна държава. това е положението.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            1. "бъркаш гнерално" е лично мое мнение. не твърдя някъде, че е единствено правилното.
                            2. ние сме южна държава. това е положението.
                            3. Не ме интересува личното ти мнение.
                            К.М.

Comment

В такъв случай, не си за форуми. Ако те влече, можеш да направиш справка какво е форумът в Елада.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                В такъв случай, не си за форуми. Ако те влече, можеш да направиш справка какво е форумът в Елада.
                                Виж сега. Заради изразената си позиция в тази тема бях предупреден официално. Това е далеч от свободен форум тук, ама ми е забавно. Има много хора приели себе си твърде насериозно, и мислещи се за много оригинални и интересни. Моят пост към теб, последния, беше шега, слагам емотикони бе човек, това не е случайно искам да видиш настроението ми. Както и да е, аз спирам да пиша тук за известно време. Не се чувствам комфортно когато ме цензурират.

Цензурирани ти бяха само и единствено обидните квалификации, като ясно беше заявено че подобни няма да се толерират
                                Можеше да бъдеш наказан, а беше просто предупреден
                                Та, много те моля, не се оплаквай без основание
                                Last edited by търтей; d.m.y г., 15:26.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X