Известие

Collapse
No announcement yet.

Толерантни ли сме?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
    Накой да гледа снощи ОФ?...
    Аз. Докато гледах си мислех точно за тия теми тук. Даже и други мисли ми дойдоха , ама айде да не съм толко подозрителен.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
      Аз. Докато гледах си мислех точно за тия теми тук. Даже и други мисли ми дойдоха , ама айде да не съм толко подозрителен.
      Сподели за тия дето сме го изпуснали, моля
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Сподели за тия дето сме го изпуснали, моля
        Съдържанието на предаването Crusader го е обяснил добре. А не мен ми се върза с тия теми , дето ги пускаш напоследък тук в "политическия" раздел.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Ами не съвсем.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
            Ами не съвсем.
            Предаването беше за къща на дядо в съседство с циганска къща. Дядото се оплаква че "добрите съседи" ми рушат къщата (предаването не го гледах много внимателно за това ако не препредавам точно , не е умишлено). Снимаха стени с извадени кабели , дядото казваше за изнесени железа и дърве , които комшиите ползват за огрев. Такива работи. Карбовски го питаше за отношението му към циганите въобще (тук направих връзката с темите във форума) и дядото разказа как като фелдшер прегледал стария циганин и му ... айде да ну му е спасил живота , но му е спестил доста усложнения. Младия циганин в същото (почти) време му откраднал нещо ( за ел. бормашина ли говореше ...) и когато дядото се оплакал на стария , ония почти го зашлевил. Общо взето това се сещам от предаването.

Comment

така, дай сега да потърсим във форума дали някой е писал, че всички цигани са пичове, та дрънкат
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Пропусна да кажеш защо англичани повече няма да се върнат тук или да похарчат и пени за имот у нас. Пропусна на разкажеш за чорлавата циганка, която се нахвърли върху дядото и екипа и за нейната "толерантност" и за това как ние българите сме се превърнали в заложници в собствената си държава...
                ...Лошото е че ако се опташ да си справедлив, те обвиняват е "етническа нетърпимост"...как ли пък съм толерантен към евреи, арменци, власи...как пък само циганите ми бъркат в очите а ...и защо ли ?
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Дали защото нещо не достига, за да се разбере проблема?
                  Roosevelt

Comment

Накой да гледа снощи ОФ?
                    Как ще обясните на дядо Христо, ветеран от войната, фелдшер, 40 години работил за тая държава, та ще му обясните ли кво се случва с къщичкат му в с. Мечка Плевенско?
                    Ще съм толерантен когато към, семейството ми, нацията ми и расата ми са толерантни, не ми пука дали ще ме наречете нацист, шовинист, или каквото там се сетите...мангалите или ще станат примерни граждани на тая държава или ще мрат!
                    А бълрагите дето крадат и не са примерни граждани, да живеят ли да мрат ли.,,,,,,
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Добре, ще се опитам да обясня нещо. Харесваме или не харесваме, няма голямо значение. Не можем да се отнасяме с коя да е етническа или социална група по различен начин. Трябва да променяме тези, които не харесваме в положителна насока, защото с игнориране не се получава - прекалено скъпо излиза, в прекия смисъл.
                      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                        Добре, ще се опитам да обясня нещо. Харесваме или не харесваме, няма голямо значение. Не можем да се отнасяме с коя да е етническа или социална група по различен начин. Трябва да променяме тези, които не харесваме в положителна насока, защото с игнориране не се получава - прекалено скъпо излиза, в прекия смисъл.
                        Съгласен съм, това е в крайна сметка, като подхода обаче трябва да е различине, според групата
                        sigpic

Comment

Пропусна да кажеш защо англичани повече няма да се върнат тук или да похарчат и пени за имот у нас. Пропусна на разкажеш за чорлавата циганка, която се нахвърли върху дядото и екипа и за нейната "толерантност" и за това как ние българите сме се превърнали в заложници в собствената си държава...
                          ...Лошото е че ако се опташ да си справедлив, те обвиняват е "етническа нетърпимост"...как ли пък съм толерантен към евреи, арменци, власи...как пък само циганите ми бъркат в очите а ...и защо ли ?
                          Ами те повечето си живеят, ти ако мислиш че там ямайски негър е по честен..............
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            А бълрагите дето крадат и не са примерни граждани, да живеят ли да мрат ли.,,,,,,
                            ...and justice for all...ей за тва си мечтая!
                            Last edited by търтей; d.m.y г., 19:29.
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

...and justice for all...ей за тва си мечтая!
                              е тогава кво значение има дали е циганин или швед???
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

У булгаристан има, ако "награбиш" циганите си "нетолерантен" а на мен шефа ми казва "по полека, че кат дойдат тия от хелзинкския комитет..." е как да си върши човек работата и да справедлив...
                                ...да го духат мангалите от хелзинкския комитет, така я разбирам аз и така ще си я върша...да видим до кога!
                                Mitsubishi Outlander
                                Mitsubishi Space Star
                                Daihatsu Terios

Comment

Working...
                                X