Известие

Collapse
No announcement yet.

домашното насилие

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
    Ох малееееее пак ще възпитаваме и ще вървим напред. Открай време тоягата и здравия юмрук е играел най силна роля при формирането на РЕД. Какво трябва да направим: искаме да ги отнемем от родителите и веднага писват хелзинксия комитет неееееееееее как правата на човека, децата при майките и бащатковците. Първо ред със сила, после ще ги превъзпитаваме говоря за всички без да разделям по някакъв признак.
    Има изследвания, които те опровергават, насилието далеч не е явление свързано с бедните и прости маси от хора. Определено не е това причината.
    Първо, ред може и с тояга, да, може и без.Тоест реда се определя по различни начини, естествено че има и силови налагания на ред, но не жестоки и безпричинни, това трябва да се има предвид.За да има ред, трябва да се спазват нормите и законите, по тоя повод има една статия, която ми направи впетление за реда като правна норма-става дума за Великобритания, и едни, които съзнателно се нанасят в празни къщи, прочети я,
    Не съм казал че бедните и прости маси са източник на насилието, казвам че простите, в смисъла на необразовани, живеещи в катуни например прилагат насилие без да го осъзнаватг, а не че всички прости хора са склонни към насилие, както и обратното.
    Last edited by fred; d.m.y г., 14:44.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
      На мен пък ми харесва да чета прасето
      Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...
      п.п.
      'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!
      Вики, нали с моето мнение не задължавам другите!!!
      ...казах "лично"
      п.с....щамара си е насилие..нежно някакси зад врата
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Първо, ред може и с тояга, да, може и без.Тоест реда се определя по различни начини, естествено че има и силови налагания на ред, но не жестоки и безпричинни, това трябва да се има предвид.За да има ред, трябва да се спазват нормите и законите, по тоя повод има една статия, която ми направи впетление за реда като правна норма-става дума за Великобритания, и едни, които съзнателно се нанасят в празни къщи, прочети я,
        Не съм казал че бедните и прости маси са източник на насилието, казвам че простите, в смисъла на необразовани, живеещи в катуни например прилагат насилие без да го осъзнаватг, а не че всички прости хора са склонни към насилие, както и обратното.
        Наистина много се отклонихме от темата.
        За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. Трябва по всякакъв начин такива жени да бъдат облекчени и да им се създаде среда, нормална, за отглеждане и възпитание на децата. "Татковците" трябва максимално да бъдат изтискани финансово в полза на майката и детето.
        Така "битите" ще имат смелостта да напуснат своите "биячи" без да ги е страх от неизвестното.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

...
          Не мислиш ли, че има разлика между простите и необразовани хора? Според мен образования простак си остава простак. Приказката " Вълка кожата си мени, но нрава не" си е много вярна. Мнението ми е, че насилието се възпитава по различан начин в различните слоеве и за това бабите казват, че на някой му липсват първите седем години. А аз казвам, че не му липсват, просто така е възпитан. Насилието като дума е много обща. Домашното насилие се тълкува по много начини. Това е толкова дълга тема, че.......ако трябва да говоря ( пиша ) повече, определено ще си взема отпуск
          Назад, мамка ти! Стъпил си ми в аурата!

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

Първоначално публикувано от mihaeles Покажи съобщение
            Не мислиш ли, че има разлика между простите и необразовани хора? Според мен образования простак си остава простак. Приказката " Вълка кожата си мени, но нрава не" си е много вярна. Мнението ми е, че насилието се възпитава по различан начин в различните слоеве и за това бабите казват, че на някой му липсват първите седем години. А аз казвам, че не му липсват, просто така е възпитан. Насилието като дума е много обща. Домашното насилие се тълкува по много начини. Това е толкова дълга тема, че.......ако трябва да говоря ( пиша ) повече, определено ще си взема отпуск
            Колега тръгваш в интересна насока, но "липсват първите седем години" не е ли метафора на "така е възпитан", което значи едно и също. Може би искаш да кажеш, че нормите са различни.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Под прости в конкретния случай съм сложил "прости" в кавички и съм писал какво съм имал предвид, иначе и за другото съм съгласен, тези неща не може да се кажат с едне две думи
              sigpic

Comment

old alfist
                Хайде сега отиди и ми прочети профила.
                Да ти приличам на мъж??? Когато репликирам някой, първо поглеждам профила му (женско любопитство).
                Съм си жена

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

Под прости в конкретния случай съм сложил "прости" в кавички и съм писал какво съм имал предвид, иначе и за другото съм съгласен, тези неща не може да се кажат с едне две думи
                  не съм видяла кавичките, сори

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

old alfist
                    Хайде сега отиди и ми прочети профила.
                    Да ти приличам на мъж??? Когато репликирам някой, първо поглеждам профила му (женско любопитство).
                    Съм си жена
                    Хиляди извинения от моя страна !!
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. Трябва по всякакъв начин такива жени да бъдат облекчени и да им се създаде среда, нормална, за отглеждане и възпитание на децата. "Татковците" трябва максимално да бъдат изтискани финансово в полза на майката и детето.
                      Така "битите" ще имат смелостта да напуснат своите "биячи" без да ги е страх от неизвестното.
                      Позитивната дискриминация е понятие създаващо злоупотреби.
                      Внимавай какво си пожелаваш...
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. ....................
                        А какво правим ,когато това се случва в "уж" нормалните семейства?Жените рядко/никога не се оплакват.От страх,от срам!
                        Най-бруталните примери на тормоз,които аз знам, са в наглед перфектни семейства.Материално осигурени хора, с положение в обществото...
                        п.п.
                        Боби
                        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

А какво правим ,когато това се случва в "уж" нормалните семейства?Жените рядко/никога не се оплакват.От страх,от срам!
                          Най-бруталните примери на тормоз,които аз знам, са в наглед перфектни семейства.Материално осигурени хора, с положение в обществото...
                          п.п.
                          Боби
                          Аз дадох пример за тежките случаи. За другите е въпрос на личен избор дали да останеш под един покрив с определен човек.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

не съм видяла кавичките, сори
                            sigpic

Comment

Принципно съм съгласен, но, не забравяй, че и много жени изплозват мъжете си, а априори съда го присъжда на майката, така че общо взето наистина се отклонихме
                              sigpic

Comment

п.п.
                                Боби
                                Променяме манталитета - за да се разкъса кръга в който насилието ражда нови насилници.
                                За съжаление рядко се мисли за превенция, повече се мисли за наказания... някак повече пасва на дребни отмъстителни душички живеещи с чужди емоции и животи.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X