Известие

Collapse
No announcement yet.

Евтаназията-"за" и "против"?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
    Много ги разбираш браво.
    Става въпрос за Евтаназия.
    Не става дума за отказ от реанимиране и тем подобни неща.
    Еватаназията е евтаназия и означава евтаназия.
    Абеее, ти от адвокат, зае поста министър-председател, а сега ще се окаже, че си и лекар под прикритие в Евро парламента

Дермайстер е прав - за каква евтаназия говорим, след като човека ВЕЧЕ е мъртъв?
    Аз съм ЗА евтаназията, НО с ясни и точно доказани доводи за извършването ѝ, а не като преди години скандала в Канада с търговията на органи
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Тва не съм много сигурен че значи евтаназияМа я кажи ти професоре
      И още по темата, лекарите могат да те подпомогнат да умреш и когато ти спрат някое лекарство, не е задължително да е машина.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Ами въпросната италианка според мен почина от естествена смърт, не съм много сигурен, но иначе съм против.
        Навремето имаше един много хубав разказ/научна фантастика/ учен, който създава машина за евтаназия, макар не точно което ние имаме предвид и след това сам я унищожи, като загина.
        Като цяло съм против, но винаги има и едно "но"......
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Абеее, ти от адвокат, зае поста министър-председател, а сега ще се окаже, че си и лекар под прикритие в Евро парламента

Дермайстер е прав - за каква евтаназия говорим, след като човека ВЕЧЕ е мъртъв?
          Аз съм ЗА евтаназията, НО с ясни и точно доказани доводи за извършването ѝ, а не като преди години скандала в Канада с търговията на органи
          Виждам, че си си взел лекарствата, казах ли ти , че помагат, не мен ми помагат много.
          Има много апарати, незнам конкретния случай, какъв е.
          обдишвана ли е, сърдечн заместител ли е имала, хемодиализа ли, де да знам.
          А това с ясните доводи го заеби, човешкия живот на АРТИЯ нема как да се опише или управлява.
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Ами въпросната италианка според мен почина от естествена смърт, не съм много сигурен, но иначе съм против.
            Навремето имаше един много хубав разказ/научна фантастика/ учен, който създава машина за евтаназия, макар не точно което ние имаме предвид и след това сам я унищожи, като загина.
            Като цяло съм против, но винаги има и едно "но"......
            Фред, това не е хубаво, трябва да имаш ясна позиция. Да или Не. Инак човечеството ще тъпче на едно място, бъди ДСБар до край, те са твърди в позициите си.
            К.М.

Comment

Много сериозна тема за автомобилен форум...
              Аз категорично съм ЗА. Предполагам, че който е виждал близък човек в състояние на .... не искам да го описвам, всички се сещате за какво става дума, ще подкрепи тази позиция.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Добе де, ама защо говорим само за кома, апарати и прочие?
                Ето, аз карам мотоциклет, утре се трупясам некъде и оставам парализиран от раменете надолу - това живот ли е?!
                Имам ясното съзнание, че не желая да живея така, обаче не мога да се самоубия, понеже съм обездвижен - какво правим?!
                Нито декларация за отговорността мога да разпиша, нито нищо, а не ми се живее така и искам да умра
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Добе де, ама защо говорим само за кома, апарати и прочие?
                  Ето, аз карам мотоциклет, утре се трупясам некъде и оставам парализиран от раменете надолу - това живот ли е?!
                  Имам ясното съзнание, че не желая да живея така, обаче не мога да се самоубия, понеже съм обездвижен - какво правим?!
                  Нито декларация за отговорността мога да разпиша, нито нищо, а не ми се живее така и искам да умра
                  Това също влиза тук. Разбира се, че влиза.
                  Това дори е по жестоко, защото осъзнаваш какво се случва с теб.

Евтаназия (от старогръцки ευθανασία -ευ: eu, „добър“, „красив“, и θάνατος, thanatos, „смърт“) е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.). Евтаназията е смърт, причинена за доброто на човека, комуто е причинена.

В повечето държави евтаназията е подсъдна.
                  Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 17:08.
                  К.М.

Comment

Фред, това не е хубаво, трябва да имаш ясна позиция. Да или Не. Инак човечеството ще тъпче на едно място, бъди ДСБар до край, те са твърди в позициите си.
                    За ДСБарството е ясно, но абсолютна истина няма
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

В медицината термина се използва за безболезнена смърт, причинявана от лекар на безнадеждно болен по негово желание за спестяване на агонията или мъките, затова аз съм "ЗА"! Смятам, че е по-добре ужасен край, отколкото ужас без край...
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        В този случай за спиране на изкуствено поддържане на живота ли става въпрос, защото това май май не е евтаназия.
                        Мда, май се бъркат двете понятия....
                        Иначе по принцип аз съм категорично против всяка намеса в работите на природата.....гледам Анимал планет - там на всеки дето бачка в резерват или нещо от сорта му е мъчно като види лъвчо да си фаща крехка сърничка, и да си я апва блаженно, но не се меси в тяхната работа......
                        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 07:12.
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Мда, май се бъркат двете понятия....
                          Иначе по принцип аз съм категорично против всяка намеса в работите на природата.....гледам Анимал планет - там на всеки дето бачка в резерват или нещо от сорта му е мъчно като види лъвчо да си фаща крехка сърничка, и да си я апва блаженно, но не се меси в тяхната работа......
                          Еми аз мисля, че никой нищо не бърка.
                          Не мисля, че евтаназията е намеса в природата.
                          "Това не са божи работи".
                          Вътревидовото общуване може да има много и най-различни аспекти, включително и изяждане и убиване на вече старите и слаби представители. Така, че примерът никак не е добър.
                          Лъвчо, сърничка незнам дали може да хване, но някоя антилопа или гну да.
                          В природата няма константи (закони) всичко се променя постоянно.
                          Откопирах доста пълно определение що е то евтаназия.
                          Разбира се, аз твърдя, че в много случаи и сега лекарите я прилагат, но просто е неофициално, и повярвайте ми адски е трудно да се разбере, че е помогнато на някой да приключи земния си път.
                          К.М.

Comment

Разбира се, аз твърдя, че в много случаи и сега лекарите я прилагат, но просто е неофициално, и повярвайте ми адски е трудно да се разбере, че е помогнато на някой да приключи земния си път.

С това съм напълно съгласна. Законно или не я има .Дано не се разболяваш сериозно ,и да не се лекуваш в България
                            Та тук животоспасяващи лекарства не се осигуряват или се крият. Ако не знаеш, за какво става въпрос, не използваш интернет, няма и да разбереш, че за болестта ти има лекарство,което в повечето случаи е много скъпо и не ти казват за него. Става ми зле,като си помисля, колко хора има , които умират, поради липсата на лекарства и информация...
                            В някои европейски страни евтаназията е разрешена,което значи,че може и у нас да се промени закона.Страшно ми става като се замисля -как ще се контролира ?!?
                            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                              Страшно ми става като се замисля -как ще се контролира ?!?
                              Мда, това си е сериозен проблем.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз съм категорично против.

Не отнемаш нещо, което не можеш да върнеш.Точка!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Working...
                                X