Известие

Collapse
No announcement yet.

Евтаназията-"за" и "против"?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мда, колкото хора, толкова богове, а бог е един, пътищата към нещо са много, а най широките водят към ада
    Last edited by fred; d.m.y г., 12:27.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
      Наскоро медиите много шумяха ,заради умъртвената с евтаназия италианка Елуана Енгларо, която била дълги години във вегетативна кома.Била е прехвърлена в клиника,която се съгласява да изключи поддържащите живота й системи...
      Какво мислите вие по въпроса?

Аз съм "против",понеже не можем да направим нищо, за да доведем до съществувание едно човешко същество, по същия начин не можем и да отнемем живот.Това си е мое лично,вътрешно убеждение

малко инфо по въпроса
      Аз съм за и ще използвам твоята обосновка! А именно, щом Господ или там, силата, която ни управлява е решила, че от тоя човек няма да става повече пълноценен човек, кои сме ние, за да се мъчиме да го спасим? Изключват всички системи и ако оцелее- жив и здрав, ако не оцелее, така му е било писано...
      Lexus IS200

Comment

А кой знае, дали има значение или не да преминем до края пътя си или не?
        И второ за втори път давам този пример-а сега ако някой от родителите на постравалата М.Горсова реши да спре грижите за нея и тя почине, как ще се реагира??Едни казват че ще се оправи, други не
        В крайна сметка кой ли пък гарантира, че от такива случаи има 1-2% които пък се оправят, както е имало и случаи на обявени за починали хора, които след това изведнъж се "съживяват"
        И кои ще са тези, които ще казват кой е безнадеждно болен и кой не, абе ако беше така просто..
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          А кой знае, дали има значение или не да преминем до края пътя си или не?
          И второ за втори път давам този пример-а сега ако някой от родителите на постравалата М.Горсова реши да спре грижите за нея и тя почине, как ще се реагира??Едни казват че ще се оправи, други не
          В крайна сметка кой ли пък гарантира, че от такива случаи има 1-2% които пък се оправят, както е имало и случаи на обявени за починали хора, които след това изведнъж се "съживяват"
          И кои ще са тези, които ще казват кой е безнадеждно болен и кой не, абе ако беше така просто..
          Колега, извини ме, но мисля,че примера е некоректен, защото М. Горсова все пак има шанс да се оправи. Моля да ме извинят колегите, че ще дам гаден пример, но иначе няма как да обясня какво имам предвид, а темата е наистина сериозна... По-точен пример е някой на преклонна възраст, например с рак на дробовете /тук ако има доктори във форума ще ме разберат какво имам предвид/ от това оправия няма и е изключително мъчително, та тези хора са в съзнание и сами могат да вземат решение за себе си..., но някой да взема решение вместо друг, това според мен е недопустимо.
          Влюбена в Alfa Romeo GTV
          GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Comment

Дано се оправи, желея и го от все сърце.
            то на чужд гръб примери лесно се дават, направих го защото и това е част от разискванията и като се погледне на конкретен случаи нещата придобиват по реален вид.
            Естествено че има най различни случаи, трудно е да се прецени, а наистина пък и друг да взима решение е още по непрвилно.Затова, като цяло съм против, наистина понякога оправдавам и това..
            Last edited by fred; d.m.y г., 18:23.
            sigpic

Comment

Дано се оправи, желея и го от все сърце.
              то на чужд гръб примери лесно се дават, направих го защото и това е част от разискванията и като се погледне на конкретен случаи нещата придобиват по реален вид.
              Естествено че има най различни случаи, трудно е да се прецени, а наистина пък и друг да взима решение е още по непрвилно.Затова, като цяло съм против, наистина понякога оправдавам и това..
              На мене мисълта ми е главно от юридическа гледна точка, че е нередно някой др. да взема решения, защото адски много злоупотреби ще възникнат имам предвид за нашата страна като го казвам това. Тук не е изяснен и въпроса с донорството и мисля,че най-много злоупотреби ще да има заради него...В държавите, в които евтанацията е разрешена нещата са доста затегнати и контролирани...психолози, доктори и т.н., докато за нашите условия това е нещо, което ако се допусне да се извършва, ще стане страшно просто...
              Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

Съгласен съм и с това, аз също го споменах в по-предни постове по тая тема, а освен юридическите и моралните, може да има и подбуди за злоупетреби с органи и т.н.
                sigpic

Comment

Съгласен съм и с това, аз също го споменах в по-предни постове по тая тема, а освен юридическите и моралните, може да има и подбуди за злоупетреби с органи и т.н.
                  Така де като казах юридически имах предвид за в България конкретно точно ще настанат проблеми с органите за трансплантация...абе изобщо тая тема е гадна...
                  Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

мда, така е и не може да има еднозначен отговор
                    sigpic

Comment

мда, така е и не може да има еднозначен отговор
                      Напълно съм съгласна с теб тук...
                      Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

Working...
                      X