Известие

Collapse
No announcement yet.

ЗА или ПРОТИВ Република Турция в ЕС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И какви са им изгодите?
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Е, мисля ясно е защо Европа има изгода Турция да е в ЕС. Просто е - контрол + пазар + работна ръка.
      Икономия от мащаба в кой курс се учи какво е? Или го преподаваха още в училище? Забравил съм.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• ---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
        Не е така, винаги една стока може да се продава в по-големи количества. Точно заради митото, въпреки ниската си цена още има колебание какво да се избере на пазара.Плюса на Турската стока е качеството. Ако падне митото, ще се увеличи вноса и цените ще паднат. Сега друг е въпроса, че БГ производител ще бъде смазан от това.Но така се създава конкуренция, неможе само поради факта, че е българско да се толерира.Трябва и качествоо.Просто ще светне червената лампичка.
        Турският търговец дали няма да вдигне цените като разбере че се увеличава търсенето и колко ще спечели българинът като започнат да фалират българските производители.

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Е, мисля ясно е защо Европа има изгода Турция да е в ЕС. Просто е - контрол + пазар + работна ръка.
        Икономия от мащаба в кой курс се учи какво е? Или го преподаваха още в училище? Забравил съм.
        И как ще ги контролираш тези диви орди.
        Работна ръка в ЕС има достатъчно, а Турция може да си остане като пазар за някои стоки.

Comment

• Има леко раздвижване на пластовете

Камерън: Турция пази Европа и затова трябва да влезе в ЕС

http://dnevnik.bg/evropa/razshiriava...abva_da_vleze/

"Турция има впечатляваща подкрепа от държави в Евросъюза – Великобритания, Швеция, Финландия, Испания, Португалия, Италия, както България и Румъния"
          Според Камерън противниците на членството на Турция в Евросъюза са в три категории: "протекционисти", които приемат икономическата сила на Турция като заплаха; "поляризирани", които смятат, че държавата трябва да избере между Изтока и Запада; и "предубедени", които грешно разбират исляма.
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Сега за сега, нито на Турция и трябва ЕС, нито на ЕС Турция.
            Турция е сравнително спокойна, но не съвсем. Ние гледаме какво става около Босфора, но си нямаме и на идея, каква каша е в Дияр Бекира и след него.Там е война, в която редовно загиват турски момчета, както и кюрди и други народности.
            Турция се опрая с проблемите си, но със съвсем недемократични методи, а това е неприемливо в границите на ЕС.
            Политиката , относно взаимоотношенията в обществото е съвсм чужда нам и ще предизвика сътресения, ако се отвори Турция.
            За съжаление, тя е като гноен мехур, който ако се спука ще помете както ЕС, така и самата Турция.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• ето още една причина за 'НЕ'-то на Турция...

http://www.foreignpolicy.com/article...p_and_rankings

Comment

• Писах в тая тема цял час, ама нещо стана...
                Прегледайте договора от 1925 година и преди това с Турция.
                Двама титани, Кемал Ататюрк и Стамболийски.
                Залагат новата ни история.
                Залагат основата на Балканската Федерация с център Пловдив
                Пак нищо не става, ама като не щат, пак стана
                Центъра е в Измир и шефа е български генерал!
                Разсъжденията ми подкрепени с факти бяха, че имаме една част за и три части договоронарушители!
                Те си знаят историята , а ние не.
                За това си ни и обичат!
                Пак поровете по тия години!
                Иначе въздигам глас, да се махне бана на Свинята, щото ми липсва, въпреки, че последния май аз му го...
                Ама това беше, щото ми го налагаха правилата!
                Няма значение!
                Аз съм за!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Гласувах против. Опитвайки се да се абстрахирам от всякакви исторически предразсъдъци, доводите ми са: 1. Малка част от Турция е в Европа, 2. Имат сериозен проблем с кюрдите.Докато не го решат изцяло според мен са заплаха за сигурността.
                  В тази връзка сигурно си спомняте преди време, когато армията им погна кюрдите чак в Иран (ако не се лъжа). Тогава Запада се опита доста ялово да осъди това им действие, но никой не излезе категорично против. Колкото и да не искаме Турция е силна държава и думата и се чува.
                  Влизането и в ЕС ще носи и облаги за големите в Европа, евтина работна ръка, стоки и т.н.
                  "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

• Заедно губиме първата световна война и ни орязват и наказват жестоко.
                    На нас Ньойския, а на тях Северския договор.
                    Подобни са в цялата си прелест!
                    Ататюрк завема властта и праща Османската империя в историята.
                    Започва неговата освободителна война и градежа на нова Турция.
                    Това е Рубикона и мнозина не го разбират. Те гласуват против Османската империя, а не....
                    Точно в тоя момент Стамболийски разбира, че единствената луда възможност за България е Турция.
                    Ако Ататюрк спечели, ще се преразгледа не само Северския, но и Ньойсия договор.
                    Тези два унизителни договора ни забраняват дори да общуваме. Чужди посолства ни представляват и за нормални дипломатически отношения, дори и не може да се говори!
                    Стамболийски помага на Ататюрк с оръжие, хора и дори пари.
                    Това не се забравя и Ататюрк , при ревизията а Северския договор, праща телеграма на своите дипломати да застанат твърдо зад идеята, България да има излаз на Егейско море.
                    Това довежда до договора от 1925 год и анекса през 1929-та.
                    Там се залагат принципи, за които Стамболийски казва, че ще се разберат след 100 години.
                    Мир в страната, мир с комшиите.
                    Това са заложили двамата.
                    Те още помнят, че сме приели техните бежанци и войски от Тракия нахранили сме ги и през Варна и Бургас, въръожени сме ги върнали на Ататюрк. Има доста голяма общност в Кешан, които са бежанци точно от Тракия и помнят все още доброто.
                    Ние също трябва да помним обикновенните войници от 5-та и 8-ма дивизия на 11-ти корпус на турската армия, почти избити за освобождението на Добруджа от руските и румънски завоеватели през първата сетовна война!
                    Абе нищо не е такова, каквото изглежда!
                    Last edited by mordohy; d.m.y г., 19:17.

Comment

• Това е анкета отнасяща се за предстоящи събития. Затова и в предишния пост написах, че се абстрахирам от историята, каквато и да е тя! Не смятат, че трябва да намесваме историята, още повече, че тя не е точна наука и реално никой от нас няма представа до колко са автентични сведенията за събитията от нея
                      "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

• Оня ден минахме за пореден път през Истанбул... индианец до индианец и между тях абориген... грам английски не знаят, незнам накъде са тръгнали.

Но са добри хора!!!

Comment

• Кипър е в Азия, нали помните?
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Аз съм против, знаете ли че тяхната религия, КОРАНА неим позволява да прощават, във КОРАНа не съществува думата, прошка.

Comment

• Айде вземи го прочети, преди да го цитираш. Коранът и библията седят на една лавица на библиотеката ми. Разликите не са големи.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                Айде вземи го прочети, преди да го цитираш. Коранът и библията седят на една лавица на библиотеката ми. Разликите не са големи.

Разликите са огромни!
                                То е като да сравняваш Боинг 747 с китайско хвърчило.
                                Библията е сентенция на многовековна мъдрост, а Корана едно тънко книжле, където разбъркано са изложени виденията на един шизоиден параноик, потопил в кръв много народи.
                                Корана е пълен със заемки от юдаизма и християнството и древните езически вярвания на арабите.
                                Те все още се кланят в Мека на един езически идол.
                                Метеорит, който е там от пра-стари времена.
                                За фактическите грешки изобщо не ми се говори.
                                Виж в правилника за приложението му, нещата са поизгладени и са перефразирани 10-те Божии заповеди!
                                Там ясно си личи намесата на майка му!

Comment

Working...
                                X