Известие

Collapse
No announcement yet.

Един поглед върху историята ни и и националния празник

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз вече казах каквото имах да кажа, но да ми кажеш че нямам никакви познания по Икономика и Политика без да дадеш обяснение, защо мислиш така е малко хвърчащо изказване при положение, че не си разговарял с мен лице в лице!!! А това за работническото дело го приемам МЕКО казано като лична обида, защото имам доста по високо мнение за себе си!!!
    Last edited by fein86; d.m.y г., 16:21.

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
      защото имам доста по високо мнение за себе си!!!
      Мндаа,
      а всъщност важното е, какво мнение за себе си си успял да изградиш у околните
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Мндаа,
        а всъщност важното е, какво мнение за себе си си успял да изградиш у околните
        Сори за офтопика(ако искаш го изтрий после), но в околните си било то приятели или състуденти съм изградил също много високо мнение за себе си, интересно ми е защо тук като кажа че моето мнение не съвпада с нечие и веднага ми се обяснява, колко съм бил невеж(независимо прав ли съм или не)!!! Май просто някои хора не търпят чуждо мнение!

Comment

но в околните (...) съм изградил също много високо мнение за себе си,
          (...) защо тук като кажа че моето мнение не съвпада с нечие и веднага ми се обяснява, колко съм бил невеж (...)
          Интересен въпрос,
          мога и да ти отговоря, но вярвам, че и сам ще стигнеш до верния извод.

Comment

Аз вече казах каквото имах да кажа, но да ми кажеш че нямам никакви познания по Икономика и Политика без да дадеш обяснение, защо мислиш така е малко хвърчащо изказване при положение, че не си разговарял с мен лице в лице!!! А това за работническото дело го приемам МЕКО казано като лична обида, защото имам доста по високо мнение за себе си!!!
            Ами съдя по това, което казваш
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Честит 3-ти март на всички българи и в частност на алфистите.
              sigpic
              Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
              BMW E30
              BMW E36

Comment

Пак ме засърбяха ръцете,както винаги,като прочета нещо такова.Първо.Защо четох всичко това със съмнение.Винаги,когато видя човек,който крие истинското си лице зад бради,мустаци и прочие атрибути,той е нещо гузен и има нещо нечисто.Само в един абзац си противоречи два пъти.Става въпрос за периода за окупациа от руските войски.Да сравняваш сан Стефанския с Берлинския договор е просто неприлично.Първия ни заявява като народ пред света,а втория къса плътта му.
                Съвсем друго нещо е какво ни носи Русия по онова време,като политическа система.Тя ни носи крепостно робство и упадък,много добре разбирани от Стефан Стамболов.На практика едно много по-страшно робство от османското.Българина по ония времена все пак е имал някаква самостоятелност и най-важното -паспорт.Такъв в Русия за обикновенния човек се появява чак след 120 години.Тоест от съвсем наскоро.И сан Стефанския и Берлинския договор са само една стъпка към истинското ни освобождение , завършило със Съединението и обявяването на независимостта ни.Всичко друго са преходни етапи.И на Стамболов не му е било лесно,но той е знаел на къде да води младата ни и неукрепнала държава.Никой не може да охули загиналите обикновени войници и офицери от руските,румънските и финландски войски.Те също са си мислели,че воюват за нашето духовно и физическо освобождение.Но той не е имал особен избор.На къде да ни води!?Към изостанала и феодална Русия или към бързоразвиващата се западна Европа.За това нека не бъркаме руския казак с имперската политика на Русия.
                Иначе статията е интересно четиво.Тя е напълно повлияна от философията на Фенерлиите.Опортюнизма,с който са се борили и Раковски и Левски и Стамболов и най-добре осмиван с унищожителната сатира излязла от перото на Христо Ботев.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Съгласен съм с теб, не в часта за брадата и мустаците , въпросът е, че всъщност, Берлинския договор е вследствие и на рускатта политика, а Сан СТефанския сам по себе си е бил нереален, което е също ясно за Русия, на практика още при подписването му той си е мъртво роден.
                  sigpic

Comment

Няколко цитата по темата

Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия.

Васил Левски

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Захари Стоянов

Comment

Няколко цитата по темата

Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия.

Васил Левски

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Захари Стоянов
                      Мисля се отклоняваш от темата идеята на колегата мисля беше, че за разлика от останалите, докато Руснаците са гонели техния си инерес са направили нещо добро за нас, докато останалите също са си гонили интереса но са ни направили гадости.

Мисля той също не отрича, че Руснаците са си гонили техния интерес.

В крайна сметка интереса клати феса

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщение
                        Мисля той също не отрича, че Руснаците са си гонили техния интерес.

В крайна сметка интереса клати феса
                        О да, спорът е дали са направили нещо в наша полза, с което аз не съм съгласен.

Comment

О да, спорът е дали са направили нещо в наша полза, с което аз не съм съгласен.
                          Нима Сан Стефанския договор не е бил в наша полза? Или поне нашата полза от него е била по голяма, от колкото от Берлинския?

Когато се намесват западняците, нашата полза мисля намалява.

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщение
                            Нима Сан Стефанския договор не е бил в наша полза? Или поне нашата полза от него е била по голяма, от колкото от Берлинския?

Когато се намесват западняците, нашата полза мисля намалява.
                            Тук има неточности, умишлено премълчавани от официалната ни историческа мисъл и една пропагнда особено след 1949 г, ясно защо.Сан Стефанският договор е справедлив, но е било ясно, че трудно ще се реализира на практика.След като Русия разбира, че влиянието и върху нашите земи ще бъде силно ограничена, се преминава към предварително договаряне на Берлинския между нея и Англия./Русия е била и основен противник и на съединението по късно/.Запада също не е имал интерес от силна България, която да бъде и доминирана от Русия, но и Русия не искала силна българска държава, която пък да не е зависима от нея.
                            С други думи, не отричаме, че руско-турската война донесе свободата на България, че са умрели хиляди войници от руски, румънски, финландски произход, умрели са и офицери идеалисти, но тази война си е част от имперската политика на Русия и е целяла замяната на турското владичество с руско.
                            И факта е че България успява сама, да извоюва независмостта си след Освобождението и последвалото Съединение на двете княжества, което е най важно.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 13:44.
                            sigpic

Comment

Договорът подписан в Йешилкьой (Сан Стефано) няма правни последици сам по себе си, защото като е записано в самия него, той е прелиминарен и съответно клаузите му подлежат на задължителна ревизия.

Толкова е просто.

Comment

Нека не забравяме и факта, че България е имала не по-малки имперски амбиции. Но това, че казваме там и там живеят Българи, значи това са наши територии - това не е така. Зашо? Защото ако се върнем назад в историята, ще видим как българите са дошли и са превзели териториите, които са населили. Нека не забравяме и факта, че България на 3 морета е била такава защото са се водили доста продължителни завоевателни войни от нашите прадеди. Не виждам как може да оправдавате тези действия, но Берлинския договор бил доста кофти и несправедлив. Ами той не беше последния все пак. Окончателните граници са определени по-късно, да не говорим за 100% роля на Русия в това, като България не е официално призната за победителка във Втората Световна война, въпреки това което се е случило. И нека незабравяме така наречената революция на партизаните, идването на отечествения фронт на власт - всичко постигнато с "простите офчари", както учат комунистите. Защо никой не споменава присъствието на цяла Руска армия в България + скромните им танкове на паветата в София при преврата?!?!
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Working...
                                X