Известие

Collapse
No announcement yet.

Един поглед върху историята ни и и националния празник

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Я прасчо

Така,
    всъщност това не е безспорен факт, а откровена лъжа. България е независима държава от 22 септември 1908, което няма нищо общо с руско-турската война от 1878.
    Добре познавам този исторически факт, мисля че доста безпристрастно цитирах и постнах нещата.
    След всяка война следват промени, това имах предвид. Никъде не написах конкретна дата, разчитайки на бистрия ум на форумците.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Русия винаги е жертвала човешкия живот, включително и на собствения си народ за политическите си машинации.
      Това важи и за войната с Хитлер. Русия първо слючва договор мирен договор с Германия, в резулат на който Полша е поделена с Хитлер.Като сложим преди това, че Сталин избива почти целия ръководен състав на армията, какво да кажем??Ако Хитлер не беше нападнал Русия, надай на война с Германия...ама пак е друга тема
      В контекстта на тази ще ти кажа, че наиситина само Русия може да води безотговорна политика с много ненужни жертви
      А интересно как се освободиха всички други народи без Русия.....
      Твърде ценна провинция сме били сигурно, незнам.
      Не харесвам преднамереността и залитането "Анти" нещо. Не харесвам и начина, по който пишеш и тълкуваш историята. Черна Русия в моето съзнание не съществува, както казваше дядо ми лека му пръст "и едните и другите са империалисти".
      К.М.

Comment

Да, това е една от причините, положението ни, което кара Русия да се намеси.
        А колкото за това дали ролята и е черна или бяла....Аз просто съм против сляпото въздигане на Русия като някаква сила без която едва ли не ще сме пещерни хора, а според мен е точно обратното, точно Русия ни докара до сегашното ни състояние на простотия и икономическа изостаналост.Наистина целия свят са си империалисти, но аз лично смятам че рускията империализъм, особено през втората половина на 20 век е носител на най-лошите черти в държавността.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Да, това е една от причините, положението ни, което кара Русия да се намеси.
          А колкото за това дали ролята и е черна или бяла....Аз просто съм против сляпото въздигане на Русия като някаква сила без която едва ли не ще сме пещерни хора, а според мен е точно обратното, точно Русия ни докара до сегашното ни състояние на простотия и икономическа изостаналост.Наистина целия свят са си империалисти, но аз лично смятам че рускията империализъм, особено през втората половина на 20 век е носител на най-лошите черти в държавността.
          Аз не случайно постнах като цитати неща написани от истински патриоти, но умело крити от нас през тоталитаризма. Там повече от ясно е казано всичко.
          К.М.

Comment

Така е, аз също показах няколко линка по горе
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
              Аз не случайно постнах като цитати неща написани от истински патриоти, но умело крити от нас през тоталитаризма. Там повече от ясно е казано всичко.
              Писаниците на тия патриоти само потвърждават думите на Достоевски от преди войната, а именно:

"Според моето най-дълбоко и пълно вътрешно убеждение Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове, каквито ще бъдат всички тия славянски племена веднага, щом Русия ги освободи... Може би цяло столетие, ако не и повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от властолюбието на Русия; ще се умилкват на европейските държави, ще клеветят Русия, ще бълват хули и и клевети против нея"

И още от тук http://www.anapest.org/dostoevski_1877.html:

"Има две интересни мнения: умниците у нас твърдят и досега, че без намесата на русите българинът щеше да си живее царски и че Русия е причината за всички негови нещастия. А пък известният с прекрасните си и задълбочени статии от бойното поле англичанин Форбз, кореспондент на вестник “Daily News”, в края на краищата изказва откровено цялата си английска истина. Той искрено признава, че турците имали «пълното право» да изтребят цялото българско население на север от Балкана в момента, когато руската армия преминала Дунава."
              Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                Писаниците на тия патриоти само потвърждават думите на Достоевски от преди войната, а именно:

"Според моето най-дълбоко и пълно вътрешно убеждение Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове, каквито ще бъдат всички тия славянски племена веднага, щом Русия ги освободи... Може би цяло столетие, ако не и повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от властолюбието на Русия; ще се умилкват на европейските държави, ще клеветят Русия, ще бълват хули и и клевети против нея"

"Има две интересни мнения: умниците у нас твърдят и досега, че без намесата на русите българинът щеше да си живее царски и че Русия е причината за всички негови нещастия. А пък известният с прекрасните си и задълбочени статии от бойното поле англичанин Форбз, кореспондент на вестник “Daily News”, в края на краищата изказва откровено цялата си английска истина. Той искрено признава, че турците имали «пълното право» да изтребят цялото българско население на север от Балкана в момента, когато руската армия преминала Дунава."
                Браво, браво. Добър изстрел. Но, ако си достатъчно разумен, ще се усетиш, че истината е някъде по средата.
                Ама добре го е написал Достоевски а?
                К.М.

Comment

Браво,колега!За около има няма 4-5 години имаш по-малко от 100 поста,но виж като сила или както го казват си много напред.Борих се както св.Кирил е казал на римските прелати за древния мъдрец,ама малцина ме разбраха.Само не ме обвиниха в содомия.Винаги съм бил против да казваме,че бръмбара бръмчи,пчелата пчели,а пък водата е мокра.За това си ми и харесва Прасчо.Има си собствено мнение,но винаги си го подплътява.Правилно или не- има си мнение и за мене това е достатъчно.Мисли човека.Има и още хора с мисли в главта,но вече се пазят.Само цитират.Аз като цитирам се позовавам на тях и декларирам,че съм съгласен,а много други само цитират,но не поемат отговорност.За това се и изроди темата и вместо да се определяме като патриоти и предатели,се разделихме на русофили и русофоби.Правилното е РУСОФОВИ
                  фовос-страх
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                    Малката подробност е, че никой никога нищо не е крил от никой!!! Въпроса е дали някой е имал интерес да намери тази "УЖ" ЗАБРАНЕНА литература!!! Който е искал да чете и да се образова е имал възможността(въпреки, че наистина е имало забранена литература), но реално всеки с желание е можел да си намери това, което търси(дори незаконно)!!!
                    Когато човек иска да направи нещо, той намира начин, а когато не иска, си намира оправдание!!! В случая се изкарва жертвен агнец!!!
                    Нима ще кажете, че и в днешно време няма напълно безсмислени закони, нарушаващи правата ни като официални граждани на ЕС??? Глупости винаги е имало и ще има, въпроса е, че войниците били се някога за освобождението ни, са имали ценности и не са дошли заради интересите на Русия или някоя велика сила, дошли са с идеята за освобождение на поробен народ!!! Друг е въпросът, че може би е могло да се разминат всички тези кръвопролития, просто с изчакването на икономическото надделяване на българите над Османската империя(което по всички данни е било много близо)!!!
                    За колегите защитаващи западно-европейските страни ще помоля да прочетат за един англичанин - СЕнклер(правописна грешка, поправям се), и да кажат какво е щяло да се случи с нас ако не са били Леге и Позитано??? В момента не мога да намеря материали, но веднага щом ги намеря ще ги постна тук, за да не се плюе постоянно по Русия(не казвам да тичаме при тях), а да се обърне внимание също така, на мнението на Западна Европа по нашия въпрос, което мнение все пак виждаме ясно в Берлинския договор естествено
                    Last edited by fein86; d.m.y г., 23:04.

Comment

Изказването ми наистина беше малко пресилено

Ето ти го и материала за Сенклер:

Сенклеровия бунт от 1878г.
                      Last edited by Alfa Pilot; d.m.y г., 22:38.
                      Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Българска икономика тогава не е имало, българинът е бил РОБ съответно не притежава нищо,

[/URL]
                        Ще цитирам търтея - чети повече преди да пишеш. Можеш да започнеш с Николай Генчев например.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Изказването ми наистина беше малко пресилено

Ето ти го и материала за Сенклер:

Сенклеровия бунт от 1878г.

Единствено съм леко несъгласен с първата част, че Сенклер е внедрен агент, защото ми се струва малко нереално, при 4000 армия никой да не се усъмни, че Сенклер е внедрен, и че ги води към сигурна смърт, при положение, че не губят само една битка - все пак и те не са били толкова глупави!!! Имам впредвид следното мнение:

Здравейте на всички!
                          Всъщност темата за Сенклер/Александър/ е много слложна.
                          Не е още сигурно дали той не ги е подстрекал за бунт за да ги довърши /внедрен агент/...
                          Разбира се и обратното е валидно !
                          Но, повечето агенти които са идвали в Османската империя не са били така добре подготвени, за какво иде реч или какаква е ислямската борба, как воюват,...
                          Толкова смело се изказвам защото съм именно от родопите. Дядо ми е хванал Петко на 17г. и го е направил хайдутин! и всичките ми роднини са активни участници точно в четата на Петко Войвода. А повечето ми /прапра/дядовци и чичовци са хайдути, дори Ильо Войвода който е национален герой на Македония.

Та фактите са следните:
                          Цялото опълчение на родопчани и Петковци е 250 коница а хората на Сенклер 4000 !!!!
                          Нашите са били с доста по-дръгливи коне ,докато противниците, са били що годе добре оборудвани и почти ВСИЧКИТЕ ОБУЧЕНИ ! Имало е доста БАШИБОЗУК, които са си професионални войници !-мнгого ми прилича на 300-те спартанци и армията на Ксеркс. Ясно ви е те как свършиха.Единствения вариянт е наш вътрешен човек. Лично аз невярвам да е бил мюсулманин !

Comment

Колеги, давайте по-сериозно моля ви!
                            Позоваването на нещо, писано от някой си, в някакъв форум, е меко казано несериозно.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                              Малката подробност е, че никой никога нищо не е крил от никой!!! Въпроса е дали някой е имал интерес да намери тази "УЖ" ЗАБРАНЕНА литература!!! Който е искал да чете и да се образова е имал възможността(въпреки, че наистина е имало забранена литература), но реално всеки с желание е можел да си намери това, което търси(дори незаконно)!!!
                              Когато човек иска да направи нещо, той намира начин, а когато не иска, си намира оправдание!!! В случая се изкарва жертвен агнец!!!
                              .............. За колегите защитаващи западно-европейските страни ще помоля да прочетат за един англичанин - СЕнклер(правописна грешка, поправям се), и да кажат какво е щяло да се случи с нас ако не са били Леге и Позитано???
                              В момента не мога да намеря материали, но веднага щом ги намеря ще ги постна тук, за да не се плюе постоянно по Русия(не казвам да тичаме при тях), а да се обърне внимание също така, на мнението на Западна Европа по нашия въпрос, което мнение все пак виждаме ясно в Берлинския договор естествено
                              Значи уж забранената литература, просто нито се изучаваше, нито се издаваше, в замяна на това ежегодно се повтаряше едно и също.Никой на пример не е вкарал в читанките стихотворението на Вазов писано против Русия през 1916 година някъде,но учихме наизуст Братушки и Кат Русия няма втора
                              /Леге и Позитано не са руснаци, да уточним, понеже го разбирам в смисъла, какво би се случило ако не бяха те-ами единия французин, другия италианец/, ....
                              Не знам как си представяш, някой да оспори ръководната роля на БКП, записана в Конституцията преди 1989, а всички тия учебници и програми се одобряваше от Партията с голямото П отпред, та да напише и пропагандира нещо против Русия в частност.Като за виц можеше да ти се провали живота и да те изселят,
                              А колкото до Берлинския договор, ами нали това обсъждаме, че този договор е подготвен и от Русия, а не без нейното участие, както също ни се втълпяваше.Затова говорим за лъжи, насаждани с десетилетия.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 19:14.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                                Нима ще кажете, че и в днешно време няма напълно безсмислени закони, нарушаващи правата ни като официални граждани на ЕС??? Глупости винаги е имало и ще има, въпроса е, че войниците били се някога за освобождението ни, са имали ценности и не са дошли заради интересите на Русия или някоя велика сила, дошли са с идеята за освобождение на поробен народ!!! Друг е въпросът, че може би е могло да се разминат всички тези кръвопролития, просто с изчакването на икономическото надделяване на българите над Османската империя(което по всички данни е било много близо)!!!
                                За колегите защитаващи западно-европейските страни ще помоля да прочетат за един англичанин - СЕнклер(правописна грешка, поправям се), и да кажат какво е щяло да се случи с нас ако не са били Леге и Позитано??? В момента не мога да намеря материали, но веднага щом ги намеря ще ги постна тук, за да не се плюе постоянно по Русия(не казвам да тичаме при тях), а да се обърне внимание също така, на мнението на Западна Европа по нашия въпрос, което мнение все пак виждаме ясно в Берлинския договор естествено
                                Уфффффффффффф ОЛЕКНА ми. Но не защото се изходих, а защото ми отне титлата "КОМУНИСТ", която ми лепнаха тук.
                                Всяка власт налага цензура. При тоталитарните държави тя е доста силна, но поставям едно мноооого голямо (НО), смея да твърдя, че и "западните демокрации" са облъчвани и силно манипулирани относно реалността в бивште вече соц. републики. И това си пролича силно след падането на соца. Аз съм се сблъсквал директно с подобно нещо, когато ми се наложи да развеждам подобни Субекти из страната, които бяха дошли да ни "Учат", няма да казвам на какво, защото не желая. Та същите тези останаха доста учудени, и единият ми сподели в личен разговор, че по скоро те имат какво да понаучат, дори ме попита как може да бъда със сини очи и светла кожа, абе смешна история. А пропагандата в САЩ е била още по ужасна, но не ми се навлиза в този "бъркоч" наречен холивудска индустрия. И все пак в тоталитарните страни пропагандата е придружена и с други по кофти мерки, но тук се сещам за прословутия "Лов на вещици" в САЩ, когато доста народ се загубва, заради "комунистическа дейност". Сещам се и за затвора в Гуантамо, абе демокрация до откат.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X