Известие

Collapse
No announcement yet.

Правопис

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Предполагам разбирате че голям масов форум няма как да си позволи да налага назакания за това че някой бърка как се пише онова дето втвърдява предното окачване.......това е абсурд, къде къде по цивилизовани западни форуми гледам че пишат както им кефне, абсурдни съкращения, и прочее......изобщо къде е проблема в цялата тая работа аз не мога да разбера, секи да пише както си иска, дали се излага или не си е негова работа, който не го кефи тва да го игнорира, и изобщо неща от сорта......аз тука съм на лафче, правилата изискват само писането дае на кирилица, за мен разлика между това тук, и седяне на сбирка на маса пак на лафче няма......там секи си говори разговорно, защо да е проблем ако и тук е така......И в крайна сметка какво - някой прави по 2 грешки на два реда постинг - много важно - това не го прави по малък пич, или по голяма шматка отколкото е.....ако е готин и точен, нямам нищо против да пише грешно всяка дума......
    а,точно тва се мъча да им обясня ама.....сигурен съм че в 1 лайвдиспут можем да се поборичкаме ама що да е тъй.ама нали знаеш,бг черта,вижте ма кой съм аз мога да прая забележки и пр.ай че уж се отказах ама виждам хубави хора са писали и за това.

Comment

....изобщо къде е проблема в цялата тая работа аз не мога да разбера, секи да пише както си иска, дали се излага или не си е негова работа, който не го кефи тва да го игнорира, и изобщо неща от сорта......аз тука съм на лафче, правилата изискват само писането дае на кирилица, за мен разлика между това тук, и седяне на сбирка на маса пак на лафче нямa......
      Правилата изискват и да е на български, а много от пишещите ползват кирилица, обаче са твърде далеч от българския. Пише се четливо от уважение към другите, за да им е лесно да четат.
      Пример от твоето мнение - многоточието не е унуверсален знак заместващ всички други!
      Тук не е маса, за хубаво или за лошо, малко или много този форум е лицето на алфа общността в България и докато има правила и модератори това лице няма да е образец за неграмотност и простащина!
      На когото не му изнася да.... има много маси свободни.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

В този раздел, имащ претенциите да е сериозен, трябва да се ограничат до минимум неграмотните постове. Не трябва да се "хващаме за запетаята", но неща като главна буква, точка в край на изречение, ъ/а, а/е, е/и и т.н. не трябва да се допускат. Ако искаш да кажеш нещо и да искаш да те вземат на сериозно, ще трябва да се постараеш. Това е моето мнение.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Така, събирам още малко отзиви и почвам да трия неграмотните постове. В този и само в този раздел.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Така, събирам още малко отзиви и почвам да трия неграмотните постове. В този и само в този раздел.
            А защо само в този?!?

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
              А защо само в този?!?
              За пример

Comment

Не може всеки да е отличник по Български език и Литература! Форума е за първоначална помощ и получаване на необходимата информация за даден проблем или въпрос! Единствено може да се претендира за правопис в този раздел или тема,но не и да се ограничи достъпа на дадени хора,защото повечето, които разбират от двигатели и съответните проблеми около тях, помагат с каквото могат и не са учители(на по 300лв заплата),но той(разбиращия) гледа,чете и осмисля проблема,без да се напряга да мисли за запетайки и грешно написани букви и насочва питащия в посоката нужна за решаването на проблема,докато повечето(не всички),които не разбираме много много от двигатели,като не можем да дадем обективно решение на дадения проблем се "хващаме" за препинателните знаци и грешно написаните думи,а именно пълнейки форума със СПАМ(пиша ние, за да не се обиди някой).

Това е поредната спамерска тема,която по НИКАКЪВ начин не помага за решението на въпросите свързани около нашите "любими". Нито пък раздела е свързан с ремонти,сервизиране,технически въпроси и отговори! Така,че всеки грешно пишещ в този раздел може да бъде подложен на коментари,нападки и недоволствие,но НЕ и в останалата част от форума. Мисля,че не е тук мястото да се покажете, колко сте интелигентни,комплексирани и т.н.
                Тук(форума, а не раздела) е мястото за взаимопомощ дори и с цената на грешно написана буква,а на който не му харесва да хваща гората!
                Last edited by slav40; d.m.y г., 10:28.
                Alfa156 Against All

Comment

И в крайна сметка какво - някой прави по 2 грешки на два реда постинг - много важно - това не го прави по малък пич, или по голяма шматка отколкото е.....ако е готин и точен, нямам нищо против да пише грешно всяка дума......
                  Не знам ... Колкото и голям пич/ка да е някой/я , след като ми напише нещо от рода на "уфтсъ" (овца) , малко или много си променям мнението към по-лошо . На никой няма да му се счупи "Shift"-а , ако от време на време го натисне за да сложи поне една главна буква .
                  sigpicAlfa Romeo 156 2.0 TS Selespeed

Comment

Славчо, дали обърна внимание за кой раздел става въпрос?
                    Щото тайничко си мисля, че не си.

Comment

Никой не говори за литературен български или за изказ ала Достоевски. Всеки нормален човек със завършен 8ми клас, обаче следва да може да пише коректно и разбираемо.
                      Мнение написано като бълвоч не помага никому, колкото и точни и вярни неща да има в него.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от wallbanger Покажи съобщение
                        Не знам ... Колкото и голям пич/ка да е някой/я , след като ми напише нещо от рода на "уфтсъ" (овца) , малко или много си променям мнението към по-лошо . На никой няма да му се счупи "Shift"-а , ако от време на време го натисне за да сложи поне една главна буква .
                        Някои се дразнят от странно написани думи и се радват на грамотност и "четливост".Други се радват и забавляват на странни и забавно написани думи, и им е досадна изрядността и подредеността на изречението. Ние не определяме кое мнение и начин на писане трябва да бъде универсално,това не е държавен вестник или местна медия ,за да е всичко грамотно и изрядно. Повечето влизат тук(включително и аз), защото им е приятен форума и има интересна и нужна информация!
                        Alfa156 Against All

Comment

Опасявам се, че този раздел може да се превърне в секта. Следващата крачка е - цензура на мисленето.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                            Не може всеки да е отличник по Български език и Литература! Форума е за първоначална помощ и получаване на необходимата информация за даден проблем или въпрос! Единствено може да се претендира за правопис в този раздел или тема,но не и да се ограничи достъпа на дадени хора,защото повечето, които разбират от двигатели и съответните проблеми около тях, помагат с каквото могат и не са учители(на по 300лв заплата),но той(разбиращия) гледа,чете и осмисля проблема,без да се напряга да мисли за запетайки и грешно написани букви и насочва питащия в посоката нужна за решаването на проблема,докато повечето(не всички),които не разбираме много много от двигатели,като не можем да дадем обективно решение на дадения проблем се "хващаме" за препинателните знаци и грешно написаните думи,а именно пълнейки форума със СПАМ(пиша ние, за да не се обиди някой).

Това е поредната спамерска тема,която по НИКАКЪВ начин не помага за решението на въпросите свързани около нашите "любими". Нито пък раздела е свързан с ремонти,сервизиране,технически въпроси и отговори! Така,че всеки грешно пишещ в този раздел може да бъде подложен на коментари,нападки и недоволствие,но НЕ и в останалата част от форума. Мисля,че не е тук мястото да се покажете, колко сте интелигентни,комплексирани и т.н.
                            Тук(форума, а не раздела) е мястото за взаимопомощ дори и с цената на грешно написана буква,а на който не му харесва да хваща гората!
                            Не става въпрос кой колко е интелигентен,кой с по-добър правопис . Просто има хора , за които едва ли е някакъв проблем да пишат малко по-правилно , но не го правят по една или друга причина . На никому няма да навреди малко уважение към родния ни език . А на всички , които не са отличници по литература , а по някои по-практични предмети – и благодарим за всичката досегашна и бъдеща помощ
                            sigpicAlfa Romeo 156 2.0 TS Selespeed

Comment

Въпроса не е, кой е отличник и кой двойкар. Цялата работа е комплексна и се изхожда от това, че българският народ е мега неграмотен и постоянно си търси извинения с фрази като "не е нужно да сме учители", "това е авто форум, не форум за литератори" и тем подобни. Неприятно ми е, че все повече и повече запада езика ни заради точно тези неграмотници, става дума за култура не за доказване или избиване на комплекси. Кажете ми какво уважение се предполага да имам към човек незапознат с най-простите граматични правила и неспособен да напише дори името си без правописна грешка. Да не говорим, че в днешно време допускането на грешки при писането в браузърите води до оцветеност близка до коледно дръФче, което е в минус за нежелаещите дори да се поправят при показаната им грешка!
                              Амин

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                                Никой не говори за литературен български или за изказ ала Достоевски. Всеки нормален човек със завършен 8ми клас, обаче следва да може да пише коректно и разбираемо.
                                Мнение написано като бълвоч не помага никому, колкото и точни и вярни неща да има в него.
                                Колега, който пише 'бълвоч' едва ли ще го напълни с точни и верни неща...
                                Аз съм ЗА ограничението за неграмотно написаните постове, но може би само за сериозните раздели; едва ли е необходима такава мярка в спамерските теми/раздели
                                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                                x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                                X