Известие

Collapse
No announcement yet.

Партизани, паметници и прочие

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    ... Дядо ми е бил в такъв - край Сандански, тогава Свети Врач. ...
    Я кажи повече за това, че аз не знам нищо за такъв лагер. Може и на ЛС да не разтягаме темата.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
      Я кажи повече за това, че аз не знам нищо за такъв лагер. Може и на ЛС да не разтягаме темата.
      Това май е първия лагер направен в България от БКП. Направен е януари 1945-та и функционира до март 45-та, след това е преместен край Дупница.
      А между другото лагерът в Белене не е построен от комунистите, просто се използва и от тях(което пък не значи, че не са построили много други лагери)!
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        А някои идеологически камъни в главите и най-вече на вратовете е крайно време да ги махнем!
        Тежи ли ти някой идеологически камък в главата или на на врата?
        Много се споменава напоследък тази дума 'пропаганда', чета я вече безброй пъти.
        Хората като разправят, че не им пречи 'каменякът' в гората, ти що пропагандираш, че е вреден.
        Напомня ми като да слушам за 'вредата' от пропагандите на капитализма- дънките, рокендрола, дъвките бибип, ''коката кола'', брадите, обеците, дългите коси и бла-бла
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
          Хората като разправят, че не им пречи 'каменякът' в гората, ти що пропагандираш, че е вреден.
          Напомня ми като да слушам за 'вредата' от пропагандите на капитализма- дънките, рокендрола, дъвките бибип, ''коката кола'', брадите, обеците, дългите коси и бла-бла
          Това дето им пречи на хората е вследствие на тези, които туриха "каменяк" в гората.А пропагандата е тази, която ги е накарала да загубят връзката между двете неща.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
            Трябва да да се заровя в архивите и ще има какво да ти разкажа. Дядо не обичаше много да говори за това, но съм виждал снимки, които са доста красноречиви.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Това дето им пречи на хората е вследствие на тези, които туриха "каменяк" в гората.А пропагандата е тази, която ги е накарала да загубят връзката между двете неща.
              С горното отговаряш на въпрос номер?
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Я се огледай пък сам си отговори дали не ни тежат бая такива камъни.
                И като цитираш цитирай коректно, защото не пропагандирам, че камъняка в горите е вреден, а казвам, че тоя в главите е вреден - тоя в горите е просто следствие!
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Всичко около нас е пропаганда. Дори рекламите са силна пропаганда. Типът жени, които сега се харесват са резултат на пропаганда. Животът, който водим и неговите порядки са вследствие на пропаганда (т.н. възпитание). Дрехите, които носим трябва да имат крачоли при мъжете, пак заради пропаганда.
                  Хората, които смятат, че някой инакомислещ има камък в главата водят пропаганда, за да му го избият от главата, и така докато свят светува.
                  Напълно подкрепям колегата Pepo.

Темата за пропагандата не е тази. Много моля да се ограничаваме максимално да не спамим.
                  Last edited by търтей; d.m.y г., 15:24.

Comment

Трябва да да се заровя в архивите и ще има какво да ти разкажа.
                    Отворих Уикито - наистина не знаех (аз съм от повърхностните, както Търтей казва).
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

С горното отговаряш на въпрос номер?
                      Ето на този въпрос:

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                      sigpic

Comment

• Имало е концлагери и преди 1944.Но аз лично съм чел спомените на някакъв, забравих му името, да речем СЛ.Трънски, който е бил в концлагер, така го е написал, така ги наричаха и в учебниците по БКП и избягва.Как става бягството-полицаите ги завели да ги изкъпят на реката, че било много топло и докато се къпели, той избягал....
                        Е не съм чул някой да е изябягал така от германските концлагери или българските такива след 1944.
                        Не случайно Жельо написа книгата Фашизма, двете тоталитарни системи са идентични.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 17:03.
                        sigpic

Comment

Имало е концлагери и преди 1944.Но аз лично съм чел спомените на някакъв, забравих му името, да речем СЛ.Трънски, който е бил в концлагер, така го е написал, така ги наричаха и в учебниците по БКП и избягва.Как става бягството-полицаите ги завели да ги изкъпят на реката, че било много топло и докато се къпели, той избягал....
                          Е не съм чул някой да е изябягал така от германските концлагери или българските такива след 1944.
                          Не случайно Жельо написа книгата Фашизма, двете тоталитарни системи са идентични.
                          За това, че са идентични поне на 90% никой не спори. Но концлагери е имало. И Закон за защита на нацията е имало. И убийства на деца е имало. Надявам се, че това никой не го отрича.
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

За това, че са идентични поне на 90% никой не спори. Но концлагери е имало. И Закон за защита на нацията е имало. И убийства на деца е имало. Надявам се, че това никой не го отрича.
                            E имало е, лошото е, че след това са продължили с още по голямо усърдие, по закон и без закон.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 18:12.
                            sigpic

Comment

• Чакайте сега, ЗЗН е срещу евреите насочен, да не говорим че не е спазван.

ПП Частта, засягаща невреи, мога да я пусна тук. Интересно е, че не вярвам някой да се възпротиви срещу точно тези клаузи.

ППП Мале, нещо не мога да пиша правилно днес
                              Last edited by търтей; d.m.y г., 18:19.
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

E имало е, лошото е, че след това са продължили с още по голямо усърдие, по закон и без закон.
                                Мда, то стига т.нар. "Народен съд", който е доизтрепал интелигенцията след събитията през 20-те години и е видял сметката на кадърни хора като Светослав Помянов, Павел Груев, Атанас Буров.
                                А за убийствата на деца не съм чувал след 44-та. Или поне не за такива зверства като преди това.

Comment

Working...
                                X