Известие

Collapse
No announcement yet.

Лустрация - ех, мечти, мечти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Трябва да има лустрация, наистина няма да бъдат разкрити всички такива, но поне, тези, за които има данни не трябва да заемат ВИСШИ /пак подчертавам, нека бъдат обикновени служители/ държавни длъжности, както и да не бъдат избирани за депутати и съветници.

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    И аз цял живот се питам, какво е лошото на ДС?
    А на Д(АН)С?
    Ами полза от тях няма, а вреда в изобилие
    Last edited by fred; d.m.y г., 14:34.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Слушам те (чета) с интерес?!
      sigpic

Comment

Общо взето са оплетени в едно кълбо с мутри, всякакви съмнителни струтури от бившия източен блок, най вече бившите КГБ и т.н.При такива структури проблема идва от там, че почти безконтролната власт, която имаха преди 1989 г. /а след тая дата и малкия контрол, който имаха изчезна/се изроди в алчност за първоначално натрупване на капитал.
        Не случайно ДПС е партия, в която почти няма някой, който да не е бил свързан с ДС в ръководството и.
        Затова-нека си работят в частния бизнес, да бъдат и обикновени държавни чиновници, но да не бъдат хора, които заемат висши постове, депутати и общински съветни.и Поставянето на такива, както се и вижда от досегашната ни история води, до там, че връзките им с упоменатите по горе личности и организации води до вреди на държавта.За да се задържи това положение пък няма и интерес от силни и независими държавни органи, които да се противопоставят на подобни явления.
        Last edited by fred; d.m.y г., 14:41.
        sigpic

Comment

Искаш дакажеш, щом не е ДС значи е цвете?
          sigpic

Comment

Няма как да се съглася с тези тези поради факта, че разкриването на пълната агентурна мрежа на ДС ще срина тотално националната ни сигурност поради факта, че разкриването на агентурната мрежа ще доведе до разкриване на настоящата такава ( две и две прави четири). Какво значи да се оттеглиш от службите за сигурност? Казваш ми аз си тръгвам не ме кефите вече нищо че имам достъп до ебем ти информацията и довиждане? Дали?
            Не може да се проваля живота на всички тези хора които са работили за родината си като ги сочите с пръст и им слагате клеймо агент на ДС!
            А пък за това че полза няма от агенциите за национална сигурност.....няма дори да коментирам.
            Търтей освен че пак философстваш не видях доводи с които да ме оборваш?!??

Нещо главни букви, това онова, е добре да употребяваш. Знам че го можеш

Пчелице мила, оправих си правописа. Целивам те!
            Last edited by bouncer; d.m.y г., 16:02.
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Колега, тръгвали са си, баш са си тръгвали, напускали са и са се пенсионирали.
              Какво мислиш, че в другите държави работещите в структурите не се пенсионират и не напускат?
              И никой не говори за никакво пълно разкриване, а за забрана бишви кадри на ДС от времето на социълизъмо да заемат държавни управленски постове.
              Който наруши такъв закон и в следствие на това бъде огласен - се саморазкрива на практика.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                Търтей освен че пак философстваш не видях доводи с които да ме оборваш?!??
                Правилно не си видял. Изобщо не се опитвам да те оборвам. Щом не разбираш къде е проблема - значи не разбираш.
                Идеята е да се замислите, нямам намерение да убеждавам никого в нищо.
                Пък "който има уши да слуша, нека слуша!"
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Искаш дакажеш, щом не е ДС значи е цвете?
                  Не, но твърдя, че голяма заслуга за това положение в което сме в момента като икономическо състояние и обществено положение, имат точно тия от ДС.Ако МВР, ДАНС, съд, прокуратура,НС и прочее се изчистят от такива ситуацията ще бъда различна.Но това не е изгодно за тях.В мътната вода всичко е по лесно, естествено, че има и такива, които не са от ДС и също се възползват, както могат в ситуацията.
                  Не случайно в Германия след 1944, а и в почти всички по западно разположени от нас страни от бившия соц лагер има лустрация в различни степени.На дъното от гореспоменатите сме ние с Румънците, при тях работата с тяхното си ДС е същата.
                  В Сингапур например, без да имат ДС, когато на власт идват военните арестуват масово полицаи и митничари и подобни, свързани със старият режим и ги освобождават само при доказване, че са невинни-незабъркани в подобни сделки. Сега Сингапур е сталибен, инвестициите растат и т.н.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    И никой не говори за никакво пълно разкриване, а за забрана бишви кадри на ДС от времето на социълизъмо да заемат държавни управленски постове.
                    .
                    Toва точно защо? Визирам тия не работили в така популярния 7ми отдел.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Лустрация, ако имаше, то това трябваше да стане в зората на демокрацията, а не 20 години по-късно. Просто сега няма смисъл, а и не виждам какво лошо има да работиш за държавата, друг е въпроса кой какво е работил...
                      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                      Opel Astra J GTC

Comment

Пак трябва да се повтарям, но аз съм упорит и малко нахален.
                        Всички работили за държавата са работели за комунистическата партия респективно за големият и баща комунистическата партия в СССР.
                        Комунизмът е идеология, те са защитавали тази идеология. Не може сега да бъдат научени да защитават нещо, което НЕ РАЗБИРАТ как точно функционира. Обучавани са специално за това.
                        Всеки служител на ДС е можел да се оттегли, убеден съм в това. Но това не означава да стане журналист или зам министър, или шеф на политическа партия, или издател на вестник.
                        Моите уважения, но не става така.
                        И батака се вижда. Той е очеваден.
                        Няма по лошо нещо от "зависими от някой, министри, депутати, шефове на бордове, шефове на заводи и псевдобизнесмени".

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Toва точно защо? Визирам тия не работили в така популярния 7ми отдел.
                          Защото са обвързани с провалена идеология, отречени методи и съюзни връзки останали в миналото.
                          Защото са уязвими за шантаж от служби на други държави.
                          Защото така се прави - доказва го разликата в развитието на държавите провели лустрация и тези като нашата.

И не беше ли 6 ти отдел/управление?

И пак ще кажа, вече е късно, омазването там е пълно, досиетата са редактирани, държавата превърната във феодално владение!
                          Сега единствения полезен ход е изгарянето на де що е останало досие и бавно пълзене по пътеката на създаването на гражданско общество.
                          Пък подобрение - след 40 години най-рано.
                          Last edited by morfius; d.m.y г., 17:52.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Структура [редактиране]
                            Първо главно управление се е занимавало с външно разузнаване. Негов приемник от 1990 г. е Националната разузнавателна служба
                            Второ главно управление е контраразузнаване, известно днес като Национална служба Сигурност
                            Трето управление е военното контраразузнаване, но е независима институция от РУМНО
                            Четвърто управление
                            Оперативно-техническо (до 1986)
                            Икономическо (от 1986)
                            Пето управление - безопасност и охрана (УБО); обезпечава охраната на висшите политически фигури на държавната власт. (днес Национална служба за охрана).
                            Шесто управление - вътрешна сигурност; тогава включвало политическа полиция; днес е наследено от Главна дирекция за борба с организираната престъпност. То е имало следните отдели
                            Първи отдел работи сред интелигенцията. Под негов контрол са творчески съюзи като тези на писателите, художниците, журналистите, музикалните дейци, преводачите, филмовите дейци и т.н.
                            Втори отдел работи сред висшите училища и студентите.
                            Трети отдел отговаря за духовенството, евреите, арменците, белоемигрантите.
                            Четвърти отдел е специализирал в протурски и промакедонски национализъм.
                            Пети е внедрявал агенти във „вражеския контингент“ като земеделци и социалдемократи.
                            Шести отдел е следял за промаоистка и антипартийна дейност.
                            Седми — информационен анализ и анонимна дейност.
                            Централна информационно-аналитична служба (от 1980 е управление)

Така. айде сега всеки честно и ръка на сърцета да си признае майка му и баща му не са ли работили в държавно предприятие по време на соца? щото това значи че са работили за държавата респективно за СССР по логиката на колегата. аз не виждам какво лошо има в това да си разузнавач и да защитаваш интересите на държавата ти. хората работили в първо и второ управление за мен са достойни мъже. а и никой не се пенсионира от службите колеги. просто стават извънщатни сътрудници. завинаги.

Comment

Е щом ти харесва хала на държавата ни... ок, аз спирам с темата.

Comment

чакай сега - това са две различни неща! аз както виждашединствено съм против поставянето на всички от ДС под един знаменател защото според мен е неправилно! от тук нататък в политичеки спорове не се меся!

Comment

Working...
                                X