Известие

Collapse
No announcement yet.

"Новите" управляващи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Болниците в тоя си вид у нас трябва да бъдат закрити, това е истината, колкото и да звучи жестоко за някои.Всъщност единствения смисъл на подобни локални болници са да точат пари от нас данъкоплатците без да осигуряват почти никакво лечение.Това са непопулярни мерки, но абсолютно наложителни.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Аз съм се отказал вече от българското здравеопазване,откакто приятелката ми отиде да и сложат гипс на пръста,а завърши със 3 операции и 6 месеца въстановяване.Болниците трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се преструктурират и да заработят ефективно,не по цял ден да пият кафе и евентуално ако свършат работа да си поискат подкуп,няма да я бъде тая.Правителството като цяло се опитва да направи нещо и мога да кажа,че се справя донякъде,въпреки много тежката ситуация от която почнаха.И все пак трябва да има огромни инвестиции в предприятия,а не само кокошкарски истории в частни фирмички.Трябва да се ошорми средна класа в страната,която да е поне 60% от населението,за да кажем,че сме с работеща икономика.Това дето е сега при нас 60% кретащи на ръба 20% средна класа и 20% богати олигофрени трябва да се промени и то скоро,иначе загиваме.
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• Първоначално публикувано от 156Selespeed
        Е реално ако си говорим от всички злета по-добро е по-малкото зло... Из ББ ,Сер(гей) Доган Царя,Жан ВиденОфф .. все си мисля ,че сега поне се прави опит да се направ нещо.
        За да се постигне нещо се иска време и работа ...То дори и да сменят всички от парламента мърдане напред не може и да се очаква в близките 5 години.Според мен първите признаци (става/нестава) ще са ясни след 3 4 години от управлението.. в края на мандата.Но за сега поне най-големи мерки спрямо корупцията взема това правителство.Също нещо което е смешно на повечето и се смеят ама.. Нужно ли е да се облича ББ със смокинг постоянно?Да говори само с политически термини?Емииии много по добре е когато трябва да каже нещо на народа си да го каже така ,че да бъде разбран.А това дали е по анцунг или в смокинг...Резултата е важен.Всеки сега плюе ,че само се оправдавали с предходното правителство.Е ок то дали няма от какво да се оплачеш?Как така за 5 месеца и арестуваха групата за отвличания,трактора без тракториста... За контрабанда да не говорим статистиката за 5 месеца показва повече от колкото за цяла 2008ма .. няма да се очудя ако стане така ,че Сер(гей) vs. ББ да има резултат едните за 4 години хванали 1 другите за година 10 .. За парите по евро фондовете да не говорим ..
        Особено последното е безспорен факт и колкото и да си чешите езиците (верно ,че всеки има право на мнение) Но тези които сега плюят по сегашното правителство са от онзи манталитет Българи където все някой им пречи,на принципа на Вуте му е зле на мен ми е по-добре...Т.е. балкански манталитет който е реална причина за сегашното състояние на държавата..или пък са имали облаги от предходното правителство Понеже определено то си беше в помощ на отделни хора ..както и това управление на Симеончо..
        Единия си взе колкото може имоти и раздаде и замени други.. Заменките при него започват и разрешенията за презастрояване на курортите са разписвани от него.. Та така докато всеки си гледа интереса и как да оправи себеси много ясно ,че няма да е добре...

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:46 ----------

за болниците всеки го боли .. ама къде в Европа имаш пътека да избягаш и да не си платиш данъка .. или осигуровката ..Сащ също.. нямаш осигуровки не плащш -не получаваш.
        Има си начини ето оставаш без работа отиваш и се записваш на борсата .. от там .. еее не може всеки да работи работа която чекмеджето да го удря по коремчето .. За да е всичко точно се иска да има и почистване,и охрана ,и асфалтополагане.. тоо работа се намира..само дето все или се натиска някой за по големият кокал и другата работа му е по-ниско платена и той е по-можещ..ее да ама не масово хората в България се надценяват.. особено забелижимо при дами от 20 до 30 годишна възраст.Без да се засяга някой.. има и кадърни естествено ама масово се появяват едни п*тки заспали с перхидролени прикачени коси еднакво гримирани (разбирай китосали) записали се да учат или взели диплома (благодарение на "вълшебна уста") ...нищо не разбираща и не можеща ама се пъне на управленско ниво.. чакай бе кака .. хвани се малко поработи разбери естеството на работа тогава искай по-голямото...
        И така здравната реформа пък много просто се обяснява.Искат да оставят да работят болници които наистна работят и ако отидеш там ,ще си лекуван .. А не да има както сега 10000 болници обаче в 4000 от тях само вземат пари а не вършат нищо..Това е самата реформа.Е извини ме ама по-добре да се работи по въпроса на качеството от колкото количеството...
        А иначе както писах.. Плюете сега ама забравихте кой докара влака до тука...То е като колата .. първия втория собственик като сама кара и сипва бензин без да смени нещо по нея .. последния собственик го поема най - силно...
        Ако някой има факти да ми каже кое е свършено по-добре при предните правителства на Сер(гей) Доган Царя и Царя... да каже..
        Костов .. краде караде ама тогава на мен ми беше добре ..

Колега, от къде тръгна, къде стигна ...
        Хайде махни розовите очила и пак направи един поглед на 6 месечната работа свършена от БиБи!

П.С. Тая тема може да бъде разтягана до 101 и обратно.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Така недоволни винаги ще има.. За 6 месеца има 3ма министри от предния кабинет които вече са вкарани в съда и ще им се търси сметка
          Контрабандата хваната от Сер(гей) за 2008ма е по-малко от тази за 6 месеца
          Отблокирани пари по евро фондовете (съответно спрени при предишното управление)
          План за намаляне на ДДС което ще се случи дали до 18 или 16 % ще се намали
          И нещо важно колега специално аз живея в Бургас.Тук пътища почти не се ремонтираха при бившето БСП управление на иначе независимия след 1ви си мандат кмет.Факт от както имаме кмет на Герб (на който не съм фен) и правителство на Герб ..имаме реконструирани доста улици .. е издъниха се със снегопочистването ама то и по време на големия сняг преди 6 години беше по-зле..
          Правят здравна реформа и когато я изкарат до край(щото нали то за една вечер само може да се напиеш но не можеш да промениш нещо) знам,че колкото болници има те ще работят а няма да е като сега комунизъм .. цяяял ден да си пият кафета и да те пращтат тук там ...
          Аз мисля ,че достатъчно факти ти дадох .. е не съм с розови очила просто се дава път ако си амбициозен и искаш да постигнеш нещо имаш условия..
          А ти кое управление харесваш?На Сер(гей) ?На Царчето?За Костов.. на мен ми беше добре както казах.. бил бил крал .. крал крал ама така е крал ,че имаше за всички.
          Още един факт от Бургас.. знаеш ли кой съсипа пристанището тук?
          Бившият му директор.. член на партията спонсор на БСП за предизборните кампании (2004-та и 2008-ма) назначен през 2004та сещай се от кой ..
          Та малко ли ти е това?Или искаш да станеш да не работиш да получиш едни 2 бона да си харчиш .. е не стаа така .Може да не е идеално сега ,но определено в пъти по-добре от това което беше...
          За корупцията има ли смисъл да задълбавам или сам ще отчетеш колко разкрития има от Герб и колко гей Сергей прощавайте ...

Оня ден съвсем случайно в един магазин влиза възрастен човек и докато го обслужат, нали знаете как са възрастните търсят за какво да се заприказват. Стана дума на колко години е... оказа се че дядото е на 92 години!!! Доста жизнен си беше за възрастта. Та какво искам да ви кажа: стана дума за политика та човечеца си каза буквално ще се опитам да го цитирам по памет:
          "Живял съм при управлението на двама царе. При тоя сегашния и при баща му. Живях и при Хитлер, Димитров, Червенков, Живков и т.н. та до Костов, Беров, Виденов. Сега гледам Бойко и като се замисля май най-хубаво беше при Хитлер!? На нас българите ни трябва някой чужденец да ни ръчка, да ни хока и да ни юрка, докато ни вкара у правия път!"
          За съжаление аз съм горе долу на 1/3 от възрастта на дядото и не знам как е било при Хитлер. В едно обаче съм склонен да вярвам, а именно, че сами в правия път няма да влезем за съжаление.

П.С. Оставам с впечатлението, че си фен на Костов понеже "крадеше, но оставаше и за нас, а тия след него само крадяха". По тая логика защо не симпатизираш на Жан Виденов? Факт е че от новата история на България той е единственият министър председател - идеалист и не открадна нищо за себе си!

Comment

• Хайде да не е Хитлер, обаче идеята е повече от добра.
            Да ни назначат от ЕС правителство, парламент, съд, прокуратура, полиция, държавна администрация и въобще целият държавен апарат и там да няма НИТО ЕДИН българин.
            Ако това стане, може и да има подобрение - напълно прав е дядото, трябва да има кой да ни ръчка.

"Не сме народ, а мърша" - това познато ли ви е? Да или не, няма значение - абсолютно вярно е. Така е било, така и ще бъде. Важи и за управляващите, мърша са и те, независимо от "цвета" им.

П.П.
            Аз това съм го казвал вече де, може и да е в тази тема, ама... повторението е майка на знанието.
            Last edited by Fear; d.m.y г., 09:37.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Лелеее само като ми кажеш ,че някой като Хитлер (или чужденец) ще ни оправи и .. няма да ти казвам какво ми става.
              Ти много добре ли ще се чувстваш така?
              Ти май не ми даде пример с какво не харесваш сегашното управление?
              Ти май май колега без да иска да те засягам ама си от типа "вечно недоволен"?Нямам лоши мисли към тебе или който и да е изразил мнение ама.. с това мислене ,че и манталитет наистина няма кой да Ви оправи.
              Както и да не ми се спори един човек с балкански манталитет и мислене и повече песимист от колкото оптимист каквото и да му кажеш за него всичко е черно
              Ссъс здраве и дано скоро отвориш очи и опиташ да правиш нещо!
              Българина има една лоша черта:обича да се черпи след работа постоянно (разбирай битов алкохолизъм - ракийка салатка и жената да сложи нещо в печката).Всичко това е ежедневие за събота и неделя...Е по този начин къде се стига?
              Отклонението ми от сегашното управление да ти покажа ,че не някой друг а сами ние трябва да се сетим да си отворим очите и всеки да даде това което се иска от него.Но .. масово държавата застарява т.е. щом са повече хората живели преж татово време ..те си имат изграден начин на живот ... кеф отиваш на държавно да бачкаш .. в 8 сутринта .. пиеш кафе до 9 работиш до 10 в пушиш цигарка отиваш на обяд връщаш се работиш час почиваш си два и станало време да си ходиш..Това се харесва на много хора и от там е проблема
              Айде стига ,че мога до сутринта да споря и смисъл няма .Жив и здрав и повече оптимиъм!
              Колега,

1. Не извъртай думите ми! Не съм казал че симпатизирам на Хитлер, просто споделих една гледна точка на човек, който най-вероятно е 4-5 пъти по голям от теб на години!!!
              2. Аз не използвам обидни квалификации спрямо теб!
              3. Ако ти обичаш някой да те оправя, това си е право на твой личен избор и за разлика от теб аз съм се научил да приемам хората такива каквито са!
              4. Нито ме знаеш, нито ме познаваш за да ме сравняваш с държавните служители, начина им на работа и манталитета! Още по-малко пък знаеш къде и какво работя!
              5. В документите ти за самоличност какво пише? Може би на националност не е "българско" понеже си позволяваш да говориш за българите във второ - трето лице!

И за финал ще ти цитирам "другаря" Цветан Цветанов от преди няколко дни: "НИЩО ЛИЧНО!!! ПРОСТО БИЗНЕС!". Хайде за домашно да разбереш от къде е тази култова реплика!

И за да не ме "разбереш" отново погрешно:
              Всяка прилика м/у настоящите управници и героите от разни художествени произведения е съвсем случайна!

П.С. Довечера ще се почерпя с приятели (който иска да се се присъедини е добре дошъл в наш'та сплотена балканска група), като се прибера дано жената да е сготвила 'щото ако не е то е ясно тя какво ще яде, пък аз ще си лягам гладен ... .

Н'ъл тъй колега/foreigner 156Selespeed ?

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Хайде да не е Хитлер, обаче идеята е повече от добра.
              Да ни назначат от ЕС правителство, парламент, съд, прокуратура, полиция, държавна администрация и въобще целият държавен апарат и там да няма НИТО ЕДИН българин.
              Ако това стане, може и да има подобрение - напълно прав е дядото, трябва да има кой да ни ръчка.

"Не сме народ, а мърша" - това познато ли ви е? Да или не, няма значение - абсолютно вярно е. Така е било, така и ще бъде. Важи и за управляващите, мърша са и те, независимо от "цвета" им.

П.П.
              Аз това съм го казвал вече де, може и да е в тази тема, ама... повторението е майка на знанието.
              Fear,

сега като ти видях поста се сетих, че беше изказал подобна идея в една друга тема, която следях, но и там ако не ме лъже паметта остана неразбран .

А инача има още няколко култови лафа, които ни определят като манталитет и нация. Сигурен съм, че повечето от вас са гледали "Време разделно". Та там има една сцена (финалната ако не ме лъже паметта), когато Манол (в ролята Иван Кръстев) вдигна сватба във времето дадено за размисъл на родопчани. Та на сватбата пристига Кара Ибрахим (в ролята Йоско Сърчаджиев), настава гробна тишина, той тръгва по наредената трапеза като гази по храната и събаря всичко по пътя си, стига до Манол, двамата посягат към ножовете си и тъкмо да ги извадят, се появява един старец, който изрича думите "Хора! Стойте! Ще стане кръвнина!". Та тия думи според мен са доста определящи ни като нация. Готови сме да се "наведем" пред всеки и пред всичко, само и само да не "стане кръвнина"! Ей колко пъти ми се е искало да "стане тая кръвнина" ... Пък да видим тогава кой - кого!

За хората, който спадат в графата "първото поколение на демокрацията" (т.е. тия дето са родени след 1985-1989г.) бих искал да спомена, че в България е имало 5 века (това прави петстотин години) турско робство, а не присъствие както пише по учебниците, както и безспорният исторически факт, че българската армия няма пленено бойно знаме! Всички войни, в които България е участвала са загубени от политици и управници на дипломатическата сцена!

Сега чакам да ме обявите за краен националист, зомбиран симпатизант на Атака и т.н., но да ви кажа не ми пука!
              Last edited by CBET; d.m.y г., 14:41.

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                Готови сме да се "наведем" пред всеки и пред всичко, само и само да не "стане кръвнина"! Ей колко пъти ми се е искало да "стане тая кръвнина" ... Пък да видим тогава кой - кого!

За хората, който спадат в графата "първото поколение на демокрацията" (т.е. тия дето са родени след 1985-1989г.) бих искал да спомена, че в България е имало 5 века (това прави петстотин години) турско робство, а не присъствие както пише по учебниците, както и безпорният исторически факт, че българската армия няма пленено бойно знаме! Всички войни, в който България е участвала са загубени от политици и управници на дипломатическата сцена!

Сега чакам да ме обявите за краен националист, зомбиран симпатизант на Атака и т.н., но да ви кажа не ми пука!
                И аз съм си го мислел това за кръвнината и,че ако избесим има няма 240 и без това ненужни никому идиоти,може да се посъвземе народа и да разбере,че само с оплакване няма да стане.Властта произлиза от НАРОДА и е крайно време да покажем на онези тиквеници,че ние сме работодалети има и те трябва да работят за нас.Относно историята,темата е безкрайна.Моят учител по История,който безкрайно много уважавам,защото наистина си беше учител и има много солидни познания(май е можел да вземе степен и доктор,ама не искал),та той беше казал,че си е баш присъствие турско и дори ни го показа.Да сте се замисляли за тези 500 години колко възстания е имало и през колко време са?Ако сме имали истински волята,можело е дори да не се стигне до робство,но там отново се намесва балкансия манталитет и всеки е гледал да граби за себе си,а не общото благо.Та това дали е било робство или не е един безкрайно спорен въпрос с безкрайно много възможности и ние никога няма да разберем,поради простата причина,че няма как да знаем с точност как е било през вековете.
                ПС. В момента Европа доста ръчка нашите управляващи,от нас се иска само да дадем малко време,за да се разбере за добро ли ще е или не.Така или иначе други алтернативи нямаме.Ако нещата пак се опропасят,мисля,че е крайно време да се започне с бесенето на политици,защото иначе няма да се усетят какво трябва да правят!
                Last edited by търтей; d.m.y г., 14:41.
                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• да избесим 240 е подход на "комунистите" с поголовно затриване не се постига нищо
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

• Младежи, карайте така по-внимателно. Правопис, граматика. Мислете преди да пишете, моля ви. Този раздел не е за празни приказки. Благодаря.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Хора, новите управляващи са същите като старите - наши са си, ние си ги избираме, ние си ги възпитаваме, ние си ги търпим.
                      И от Исландия да си доведем управници, след един мандат ще са същите - няма система способна да работи с минимална или нулева обратна връзка.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Три мандата!

Аз съм зад идеята на Бойко да му се дадат три мандата, като почваме от нула!
                        Първи: За проби - падаме под нулата!
                        Втори: За оправяне на грешките от пробите- връщаме се на нулата!
                        Трети: Започваме пак от нула, дано да е нагоре!
                        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                          Аз съм зад идеята на Бойко да му се дадат три мандата, като почваме от нула!
                          Първи: За проби - падаме под нулата!
                          Втори: За оправяне на грешките от пробите- връщаме се на нулата!
                          Трети: Започваме пак от нула, дано да е нагоре!
                          Хм, по тая логика на всички трябва да даваме по три мандата... Не виждам защо ББ да е по-различен от останалите. Ако може - сам ще си ги получи (разбирай ще ме убеди да гласувам за него следващия път...)
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

• Селеспийда гледам мноо екзалтиран, а ще плюе ама след няколко години...
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

На който не му харесват новите управляващи ... Демокрация ...да си ходи То не може на всеки да му е добре и на всеки да се харесва ,но факт явно на повечето им харесва сега и така ...за другите - адаптация или емиграция...
                              интересно кои са тия повечето които им харесва? май са мангалите които озверяха и нощем обикалят по малките часове на тумби и каквото си харесат взимат! Или...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

ПП:Не се хваля,но от 8 положителни кликания на профила ми 4 са от тази тема Е явно на повечето ни допада ББ

Оп,обърках постването трябваше да ползвам редактирай.. Извинявам се!
                                Сори, ама мнозинството а приори е съставено от не особено интелигентни хора.
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X