От доста време се каня да пусна тема за ГМО,по една или друга причина ,това не се случваше.Тези дни темата е много актуална.Причината:
По-лесният достъп на ГМО до пазара мина на първо четене
Какво е ГМО?
Генетично модифицирани организми (ГМО) са всички организми, чийто генетичен материал е изменен чрез техниките на генното инженерство, известни като рекомбинантна ДНК-технология.
повече-тук
За "ползите " от ГМО,препоръчвам да се гледат някои от тези филмчета
Food inc
The World According to Monsanto
Осторожно, еда!
Sicko
Super Size Me
Все неща,от които ще ви се изправят косите
Колкото повече задълбавам темата (и други свързани с нея),толкова повече се убеждавам в доста нелицеприятни неща.Всичките ми мисли клонят към това,че на правителствата и на мултикомпаниите(не знам защо използвам две думи,като са едно цяло) не им трябва друго освен полу-здрави,наркоманизирани консуматори и гласоподаватели
п.п.
има петиция срещу промените в закона .
Не знам доколко помагат такива начинания ,но все пак може да се запознаете с текста
Петиция срещу промените в Закона за генетично модифицирани организми
По-лесният достъп на ГМО до пазара мина на първо четене
Какво е ГМО?
Генетично модифицирани организми (ГМО) са всички организми, чийто генетичен материал е изменен чрез техниките на генното инженерство, известни като рекомбинантна ДНК-технология.
повече-тук
За "ползите " от ГМО,препоръчвам да се гледат някои от тези филмчета

Food inc
The World According to Monsanto
Осторожно, еда!
Sicko
Super Size Me
Все неща,от които ще ви се изправят косите

Колкото повече задълбавам темата (и други свързани с нея),толкова повече се убеждавам в доста нелицеприятни неща.Всичките ми мисли клонят към това,че на правителствата и на мултикомпаниите(не знам защо използвам две думи,като са едно цяло) не им трябва друго освен полу-здрави,наркоманизирани консуматори и гласоподаватели

п.п.
има петиция срещу промените в закона .
Не знам доколко помагат такива начинания ,но все пак може да се запознаете с текста

Петиция срещу промените в Закона за генетично модифицирани организми
Comment