If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Столична община организира хайки за стопани на кучета
Както винаги - тръгва се на юруш срещу поредни 'голям' проблем. А той не е отсега, пак както винаги. И пак както винаги, се започва откъм задълженията. За правата на собствениците на кучета - да имат специални градинки, оградени - нищо. Длъжен си това и това, но нямаш правото на онова. Що не кажат - построени са местата за разходки, почва хайка за некоректни собственици?
Същата история с паркирането в центъра на София - забранено е навсякъде, ще се плаща и прочие глупости. Но нито един построен паркинг. Е докога?
Нормално е хората да реагират така, мисля.
Е това е истината !
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
като дойде 60 килограмовия ротвайлер и ти се хили собственика, ако ротвайлера не е душичка - ритници в главата - и на собственика и на кучето - да животното не е виновно, но то от това разбира
редно е всеки да си чисти след домашния любимец и да не го натрапва на хората
в крайна сметка има хора с фобии и алергии , не можеш просто така да го пуснеш да си тича на воля на обществени места
ако ще мини пинчер да е, ако ще московская стражевная да е
аз признавам , че не чистя след моето (1 oт 100 за съжаление няма да направи разлика), но пък не го водя по площадки и градинки като повечето идиоти, и не го оставям да се изходи на тротоара - тогава пък ако щете вярвайте хващам торбичката и чистя, щото кънчо не е виновен че видиш ли съм решил да гледам потомък на вълци в апартамента ми и сега той трябва да си хъврля обувките
иска се малко от малко култура по дяволите
ПП: между дугото кучето ми не е в софия, а в бургас, който си вземе куче в софия е напълно изфейкал - лично мое мнение
В Пловдив уж същата акция ще почват. И аз като колегата си плащам всички данъци и задължения с изключение на този за кучето. Като оставим настрана липсата на обособени места за кучета идва момента, в който липсват кошчета по улиците... е кво да тръгна и да разнасям лайното в ръка 2км ли? А пък и никога не съм отишъл да си пусна кучето в парка да тича при хората, защото знам, че има много, които се страхуват пък като видят, че е пит и се нас*рат (горката обича всички пък нея никой).
Да има хайки за кучета без повод и разходки в забранени за кучета паркове - ОК, ама неможе държавата/общината само да иска без да дава нищо
Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT
ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa
Ами по-трудно е да събират данъци, като извадят черната и сива икономика на светло, а и който има куче е нещо като черна овца в съзнанието на преобладаващата маса с "народно мислене".Демек щом гледаш пес, значи си сбъркан, нямаш деца, абе гламав си, виж друго е да си паркираш колата насред градинката или да отидеш да подрусаш гыобеци в местния чалга клуб или да люпиш целодневно слъчоглед и до го изсипавш където ти падне, за това хайки няма...
Мен пък ми е интересно поведението на самите кучкари.
Това ми звучи като дете да се изсере в пясъчника, и аз вместо да направя забележка на майката, да пусна моето дете да си играе там.
Абе с тия пясъчници и лайна е един лайтмотива на всеки който не обича животните и в частност кучета, все едно като чуем мерцедес и си представяме как върви я с мутра или мутреса.или с циганин космат..
Аз лично не познавам нито един истински кучкар, който да си води кучето в пясъчника.Тая теза важи за селяниН, взел си куче понеже гледал, че и други имат кучета, или е присъсщо на случайни люде.
Проблемът не е в кучета а в хората за всичко и по точно в масовата селения.А закона за селенията няма, даже и наpeдбичка поне.И как да има като у нас селенията е на власт през последните 70 години.
Comment