Известие

Collapse
No announcement yet.

Не боледувайте, ако сте осигурени!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Както казваше един мой познат, "като знам аз какъв съм инженер, как да отида на доктор", но това е друга тема...

Всеки ден се учудвам от действията на нашето правителство, пускат някакъв си "импийчмънт" (болшинството изобщо не знае значението на думата, вкл и аз, дори незнам дали правилно го написах) , после вадят накоя " кирлива риза" нa предното правителство, ДДС-та на 22% и т.н. , а какво става всъшност - отклоняват общественото внимание и правят квот си искат.

Дали е възможно европейския съюз някога да наложи служебно правителство у нас (ама от европейски депутати), щото който и да дойде на власт нещата са си все същите, дори все по-назле отиват.Аз бих гласувал за тях без да се замисля...
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Мда... И винаги излизат с номера, че това са дребни разходи. Както направиха с инсулина например. Сега диабетиците си доплащат по 5 лева на пълнителче. Като използва по 5-8 (примерна бройка) пълнителчета на месец още 25 до 40 лева (може по-малко, а може и повече, индивидуално е) ей така изхвърчат и това го направиха точно с такова обяснение. Една лелка на някаква пресконференция каза, че 5 лева не били чак толкова много и затова касата решила, че пациентите могат да ги покриват. И понеже договорите с фирмите производители са им толкова прекрасни, че това не важи за всички инсулини да видите как бабаите и дядовците ще искат да преминат на друг вид защото той не се бил плащал. Е да де, ама то преминаването не става току така....там вече е една дебела работата. Та тая работа тука същата. Щом сте решили да боледувате повече от 2 дни значи ще си плащате! Само дето диабетиците нямат право да избират колко време да боледуват. То си им е за цял живот!
      Очаквайте скоро данък чорапи!
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Само ми е любопитно като уморят хората в трудоспособна възраст, които са най-онеправданите, кой ще храни останалите паразити? Далеч съм от илюзията, че някога ще се пенсионирам...
        GTV 2.0 TS '95
        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
          Само ми е любопитно като уморят хората в трудоспособна възраст, които са най-онеправданите, кой ще храни останалите паразити? Далеч съм от илюзията, че някога ще се пенсионирам...
          Значи средната продължителност на живота у нас е около 73 години, като за жените е около 76.5, а за мъжете 69.5
          Защо да е паразит, някой който е работил цял живот и сега би трябвало да си ползва, това което му е отредено?Паразите, са тия, които в трудоспособна възраст не плащат нито лев данъци.Както и тия, които не начисляват осигуровки, върху реалните доходи.По тази причина, като станат пенсионери ще бъдат ощетени от паразита, оскубал ги на младини.
          А иначе, няма как да изчезнат хората в трудоспособна възраст.Това е незъзможно, въпроса е колко от тях са обхванати в съотвената система.
          Last edited by fred; d.m.y г., 11:04.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Нямам предвид днешните пенсионери, съжалявам, че така е прозвучало. Те не са виновни, че някой е окрал парите. И за тях се грижат достатъчно да ги намалят по-бързо.
            GTV 2.0 TS '95
            Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Е радвам се, иначе все се надяваме нещата да се подобряват
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Обичам активните мероприятия ...
                А народа - малоумните и безсмислени.....
                sigpic

Comment

На бас, че като излезем от кризата всички анти-кризистни мерки (демек всички увеличения на данъците и т.н.) няма да се върнат по старо му.

Управляващите имат сметка от това държавата да е зле, защото ако вземат и си свършат работата, няма да има какво да откраднат още. Няма да могат да измрънкат, че държавата няма пари и да кажат на голия, да си обърне джобовете. Затова никой управник не върши никаква работа, за разлика от подчинения му PR отдел. Преди малко повече от едно десетилетие, поне първо гледаха да си свършат работата, после да крадат.
                  Last edited by sa6o_roman; d.m.y г., 17:41.
                  по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

[QUOTE=sa6o_roman;677992]На бас, че като излезем от кризата всички анти-кризистни мерки (демек всички увеличения на данъците и т.н.) няма да се върнат по старо му!

Те това съм го казвал много пъти, ама никой не вдява!
                    Никой никъде не казва, колко точно струва една акцизна стока и колко и е акциза.
                    Първо Фонда, после Европа, а по-преди Големия брат, все някой ни налага , колко да се вдигне акциза!
                    Все друг е виновен. Никой не излезе и да каже: вдигам го аз, защото е ...
                    Ние сме единствената държава, която основния процент от постъпления в бюджета са от акцизи, а не от данъци.
                    Веднага се налага въпроса: аз като за 10-12 години съм донесъл и похарчил в България 80-110 хил. евро и следователно съм налял в хазната 40-50 хил. евро, какво трябва да ми е отношението към здравната реформа.
                    Държавата не я е било еня за мене през тия години, но сега иска от мене пак пари!
                    Ето поради подобни нещица си мразя държавата, колкото и да си обичам Родината!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Значи средната продължителност на живота у нас е около 73 години, като за жените е около 76.5, а за мъжете 69.5
                      Интересна е аритметиката, колко човек спестява цял живот за пенсия, и колко после му дава държавата, а още повече, колко трябва да живее въпросния за да изхарчи дори 2/3 от това което е спестил.....щото ако умре да речем, държавата не дава остатъка на роднините......наскоро четох някакво плахо изчисление че за да изхарчи това което е внесъл като осигуровки до пенсия, един хайван трябва да живее до 89 годишна възраст поне.....това чисто, без да намесваме лихвите през годините.....
                      Изводи няма да коментирам.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

http://www.npo.bg/forum/index.php
                        мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Интересна е аритметиката, колко човек спестява цял живот за пенсия, и колко после му дава държавата, а още повече, колко трябва да живее въпросния за да изхарчи дори 2/3 от това което е спестил.....щото ако умре да речем, държавата не дава остатъка на роднините......наскоро четох някакво плахо изчисление че за да изхарчи това което е внесъл като осигуровки до пенсия, един хайван трябва да живее до 89 годишна възраст поне.....това чисто, без да намесваме лихвите през годините.....
                          Изводи няма да коментирам.....
                          E така е, но имай предвид, че една сърдечна операция струва около 50 хиляди, тоест системата е обща, друг въпрос, че не е съвършена.В крайна сметка това е пътят, но както всичко у нас и това е изкривено и ще трябва да мине време, за да бъде всичко наред както и всичко друго.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            E така е, но имай предвид, че една сърдечна операция струва около 50 хиляди, тоест системата е обща, друг въпрос, че не е съвършена.В крайна сметка това е пътят, но както всичко у нас и това е изкривено и ще трябва да мине време, за да бъде всичко наред както и всичко друго.
                            За въпросната операция се събират пак пари , а и унижения впрочем.
                            Аз за операцията на ухото ми, дето ми искаха 50 000 евро у нас, в Гърция го писаха като инцидент и ме оперира най- именития професор в европа!Сега с това ухо чувам по-добре от "здравото"
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Както се казва в оная реклама по телевизията "Новата здравна система - дал бог живот и здраве "
                              мене ме нема, в целата схема........

Comment

Да даде Господ на Биби и Дянков "живот и здраве" деба и педалите мръсни...
                                Mitsubishi Outlander
                                Mitsubishi Space Star
                                Daihatsu Terios

Comment

Working...
                                X