Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не боледувайте, ако сте осигурени!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение...сега берем плодовете на 20 години "демокрация"!
За тия с късата памет през народната власт здравеопазването беше безплатно!
Нищо не е безплатно на тоя свят... а униженията и затриването на лекарския авторитет (както на всяка друга професия искаща мислене) бяха основна цел на каскета и цървула в партийно облекло.
Е докато не го проумеем всякакви популисти с велики фрази за безплатност ще събират големи вотове и ще водят до все по-лошо здравеопазване.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Ами радвайте се на "лекарския авторитет", що плачете че не Ви изнася сегашната здравна с-ма ...
Те цървулите на времето знаеха че кило сирене, произведено у нас и изнесено на международния пазар, вкарва 4 долара в хазната, пък сегашните "юпи-та" знаят че кило датско сирене вкарва 1 евро във собствената им фирма вносител...
...размишления за "юпи-тата" и цървулите....Last edited by Crusader; d.m.y г., 14:59.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеАми радвайте се на "лекарския авторитет", що плачете че не Ви изнася сегашната здравна с-ма ...The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Ще се радваме... щото не страдаме от илюзии, че час работа на автомонтьор струва 5 пъти повече от тази на лекар!
А тия дето си го мислите, ами такова отношение повикало, такова се получава и отсреща.
Лошото настава когато вашето мислене трябва да го платим ние.
А здравната система е следствие на горното!Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Колега, не визирам само теб, а всички които все още мислят, че нещо на този свят може да е безплатно - грешното им мислене го плаща цялото общество.
Пояснявам до колкото мога... ще почна от татовото.
Служител в автопарк вземаше повече от лекар със специалност... може да нямаше гладни, но идеализма бързо умира дори при соца.
След 89 нещата не се промениха особено, не се лъжете по медийните сензации за хиляди лв. заплати... такива има 100 или 200 в цялата страна, на лекари които правят неща които по целия свят са изключително скъпо платени. Останалите по болниците вземат 800 - 1000 лв.
Един общопрактикуващ в масовия случай като си плати на сестра, плати наем и консумативи, всички медикаменти за спешния шкаф/чанта, всички бумаги дето са по каса (и те се плащат) и той отива някъде на тия пари, освен ако не е на село - там са 1/3 от тия.
Да не говоря за средния медицински персонал, че там вече е страшно. А проблемите на оцеляването са за всички.
Е когато не се чувстваш оценен, какъв ще ти е мотива да се развиваш, да се себеотдаваш и да бъдеш нещо повече от оцеляващ на всяка цена?
А защо безплатното е измама предназначена за популизъм трябва ли да обяснявам?
За фондове, каса, лекарства...Welcome to the real world
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНе помня да си ми плащал нещо през живота ми!
Нещо не ти схващам мисълта, освен това за монтьора, с което принципно съм съгласен!
Ай сега да ми го обсниш като на тъп ?!?I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Аха! И...?
Не ми обяснявай как ми плащаш заплатата, ако не ти харесва ела сам да си прибираш и пазиш "циганчетата" и като погребеш няколко колеги, да обясниш на децата им, как става тая работа!Last edited by Crusader; d.m.y г., 21:41.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Момчета, прави сте, но искам да ви кажа и нещо, което ми напира от вътре!
Автомонтьори вече няма.Има техници!Не знам дали правите разликата, но тя е огромна.
За да стана това, което съм, завърших средноспециално, следвах в ВМЕИ и се учехот старите техници.В работата ми използвам задълбочни понания по математика, физика, химия. Нещата непрекъснто се изменят.Еволюцията, обаче е доста по-мудна!
За да станеш доктор е достатъчно да назубриш два учебника по билогия и нищо друго.О да!Забравих!И редовно да си заверяваш книжката.Имах такива съквартиранти.
За това и докторите са ни такива.Без въображение.Има и изключения,но те потвърждават правилото.
Казва се: да ама те отговарят за човешкия живот!
Да и точно за това са безотговори по презупция!
Тревата покрива грешките им и са недосегаеми.
Ако те се осерат , ще умре един човек, но ако аз се осера , ще загинат мнозина!
Е! Защо да взимат повече от мене!
Има и още!
Те са в топъл чист кабинет и си барат сестрата-знаете къде, а аз мръсен, борещ се с железата, потта ми замрежва очите и не виждам какво точно показва уреда, една дузина човека чакат моето решение, а аз се чудя как още не е гръмнал котела и да сложи край на мъките ни!
Те за това не мога да ги жаля!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМомчета, прави сте, но искам да ви кажа и нещо, което ми напира от вътре!
Автомонтьори вече няма.Има техници!Не знам дали правите разликата, но тя е огромна.
За да стана това, което съм, завърших средноспециално, следвах в ВМЕИ и се учехот старите техници.В работата ми използвам задълбочни понания по математика, физика, химия. Нещата непрекъснто се изменят.Еволюцията, обаче е доста по-мудна!
За да станеш доктор е достатъчно да назубриш два учебника по билогия и нищо друго.О да!Забравих!И редовно да си заверяваш книжката.Имах такива съквартиранти.
За това и докторите са ни такива.Без въображение.Има и изключения,но те потвърждават правилото.
Казва се: да ама те отговарят за човешкия живот!
Да и точно за това са безотговори по презупция!
Тревата покрива грешките им и са недосегаеми.
Ако те се осерат , ще умре един човек, но ако аз се осера , ще загинат мнозина!
Е! Защо да взимат повече от мене!
Има и още!
Те са в топъл чист кабинет и си барат сестрата-знаете къде, а аз мръсен, борещ се с железата, потта ми замрежва очите и не виждам какво точно показва уреда, една дузина човека чакат моето решение, а аз се чудя как още не е гръмнал котела и да сложи край на мъките ни!
Те за това не мога да ги жаля!
Съжалявам но в нормалния свят здравето и живота са по-ценни от 10 годишна купчина ламарина.
И това е въпрос на манталитет, същия дето у нас го сукаха по цървули 50 години, после още 20 с мутробарок.Welcome to the real world
Comment
-
Не е добре да се стига до подценяване на която и да е професия, просто защото тези направления са несравними.
Сравняват се близки категории, примерно:
-икономическо положение на една страна, с икономическо положение на друга
-един доктор с друг доктор
-един учител с друг учител..................
Но да се сравняват крайно различни категории хора и направления е безумно и неуместно.
Всяка професия си има своите достойнства.
Лично мое мнение е, че по-голям процент от докторите са пълни некадърници, точно затова аз съм избрала схема за оцеляване, в която те са вън от играта и слава богу, иначе щях вече да съм хронично болна или ...не между живите.
НО!Това, че по-голяма част от съвременните лекари са некадърници, не означава че ВСИЧКИ са такива.
Има и лекари(като моето GP), които са достатъчно умни, съвестни и кадърни хора и имат доблестта и отговорността да ми кажат :
"Моите уважения към билките, но аз друго съм учил".
Напълно го разбирам и уважавам това, което ми казва.Нормално е доктор да ми предпише лекарство, защото той затова е учил.Съвсем друг е въпроса, че аз си имам своя лична философия, в която лекарства не съществуват, но доктора не ми е виновен и не е длъжен да се съобразява с това мое светоусещане.
А за зъболекаря ми мога да кажа, че за мен той е нещо като Господ,такъв професионализъм, похват, способност да предразполага пациента, способност да се справя с лекота със всякакви тежки и патологични ситуации, .....е такова нещо не съм срещала никъде другаде.Мога само да кажа едно ЕВАЛА на човека, който се пребива от работа, влага страшно много труд, старание, хъс, професионализъм, творчество, ОТГОВОРНОСТ и какво ли още не в това пациента да си тръгне спокоен, щастлив, с разрешен проблем.
Е точно затова не мога да кажа, че докторите като цяло не стават.
Повечето наистина не стават, но една не малка част са изключително достойни хора и професионалисти, пред които се прекланямLast edited by milenamr; d.m.y г., 14:12.
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Те за това си те обичазм , щото сллагаш пръст в раната.И моя зъболекар е пич и пред неговия кабинет няма напрегнати лица.Той е изключение!
почвам да харесвам Мао, а това не е добре!
Тоест Путьовците да ги взема с мене за 6 месеца и тогава да ги видя как са!
Аз мога да правя следните неща: да изродя дете;да направя(правил съм го)трахеотомия, както и да завържа с тел артерия!Некомфортно е ама ще живее!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Кабинетът не отстъпи за болничните и отпуските
Работникът няма да получава пари за третия ден от болничните, а старите отпуски ще се чистят до края на тази година.
Това предвижда проектът за промени в Кодекса за социално осигуряване, който предстои да бъде гласуван утре на заседание на правителството, съобщиха експерти в Министерството на труда и социалната политика, цитирани от БТА.
Предложението предвижда първите два дни от болничния да се поемат от работодателя, като първият 100% от средното брутно трудово възнаграждение, а вторият - 60%. От четвъртия ден плащането ще поема Националният осигурителен институт.
Предвижда се промяната да важи до края на тази година. Мотивите са увеличените със 160 000 лева на болничните за първото тримесечие на годината в сравнение със същия период миналата година, което според министерството е свързано с фалшиви болнични. - Много ме кефат, вместо да проверяват докторите и да ги наказват, решават че няма да се плаща пълната сума. Ми да внасяме частично задълженията си, нали сме в криза и трябва да се спестяват разходите за да има повече за живот
Избраният от Министерски съвет вариант е най-близо до първото обявено като антикризисна мярка предложение. То предвиждаше първите два дни от болничните да се плащат от работодателя на 80%, третият ден - да е за сметка на работника, а от 4-тия ден те да се изплащат от НОИ.
Досега в Националния съвет за тристранно сътрудничество бяха обсъждани няколко варианта за промени при изплащане на болничните. Първият бе този на правителството. Другият бе първият ден от болничния да е за сметка на работника, а следващите два дни да се поемат от работодателя по 80%. Това предложение обаче не бе одобрено от НОИ. Последният дискутиран вариант бе първите три дни да се плащат от работодателя по 50%.
Последното внесено в правителството предложение за натрупаните платени годишни отпуски е те да се използват до края на тази година. Предвидена е възможност само 10 дни да се прехвърлят за следващата година.
В неделя премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството не е склонно на компромис за изчистването на отпуските до края на 2001 г., както искат синдикатите.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6284780"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
Comment