Известие
Collapse
No announcement yet.
Пушенето на обществени места - свобода или?
Collapse
X
-
Приетите днес на първо четене промени предвиждат за заведения до 100 кв.м собственикът сам да определя дали да се пуши или не, като това трябва да е ясно обозначено. Над 100 кв.м площ собственикът ще трябва да обособи отделно помещение за пушачи, което да е добре изолирано и да няма преход между двата салона. Преобладаващата част от заведението обаче трябва да е за непушачи.
Пълната забрана за пушене на обществени места обаче се запазва.
Тия от вестника сами си противоречат... какво да коментираме?
Докато не видим окончателния текст коментара е прибързан, всеки случай по-добре частична работеща забрана, от колкото излишно крайна и не работеща.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
-
Кво да кажем? Бойко като каже "ше стане" начи няма да стане, ако евентуално разбира се земе че стане, но пък винаги може да не стане.
Изобщо требе да се гледа положителното без злоба. Ората ногу се стараят.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Че то тоя проблем никъде не е решен еднозначно, на места се изсилват в закона и после никой не преследва, на други правят изключения.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bansWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
Бахти, писна ми да няма къде да си заведа детето БЕЗ да го опушат! Нямам нищо против пушачите, това е личен избор, но съм много чувствителен когато НЕ СЕ съобразяват с никакви правила - било то законови или просто човешки. Една от най-неприятните за мен гледки е пушеща майка с бебе на ръце или малко детенце около нея - не мога да приема, че дори и за собственото си дете не може да се замислиш, дали пък не му вредиш?...
А конкретно за тази проява на 'новите...': пак ще кажа, няма смисъл да си чешем езиците - няма по-неориентирани хора в работата си!166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от pent Покажи съобщениеаз се радвам, че отмениха забранататака ке моем си пафкаме сигарс на спокойствие
Аз за себе си съм решила-не стъпвам в заведения,където се пуши и няма добра вентилация.
Да не говорим за ресторант задимен-забрави.Храна и цигарен дим-това никъде го няма...“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеДа не говорим за ресторант задимен-забрави.Храна и цигарен дим-това никъде го няма...
най-малкото като се прибнереш и вониш на пепелник, току що изпраните дрехи, които си свалил от простера преди да излезеш вече са за пране 2 часа по-късно, а ноздрите ти са яко напоени с неизчезващата воня на цигари и не мога да заспа като хората ме изпълва с негативни емоции.
негативните емоции причиняват отделянето на канцерогенни вещества в организма, откъдето и повишен риск от ракови заболявания
не, мерсиsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Е къде видя караници?
Мнения само
Изобщо не искам да се делим на "такива" и "онакива".
Просто ми се иска,когато се гласуват закони,които засягат здравето и комфорта на хората...поне малко да се мисли
Имам чувството,че всичко се прави само и единствено с цел рейтинг,показност и "да 'н сЪ изложим пред чужденците".“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Като са толква вредни цигарите да ги забранят тотално !Кво е това тука може там неможе.
Тревата и тя е вредна колкото цигарите ама е забранена !
Пушач съм !Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеЕ къде видя караници?
Мнения само
Изобщо не искам да се делим на "такива" и "онакива".
Просто ми се иска,когато се гласуват закони,които засягат здравето и комфорта на хората...поне малко да се мисли
Имам чувството,че всичко се прави само и единствено с цел рейтинг,показност и "да 'н сЪ изложим пред чужденците".
Особено в тая криза, можеше да се действа много по-разумно... заведенията си избират сами таргета, като тези които избират единия или другия таргет или са с облекчения или с такса/акциз според това как се реши да се действа.
А горните неща могат да бъдат вързани и с инвестиции във вентилация и т.н. ако някой наистина иска да мисли за хората.Welcome to the real world
Comment
Comment