Известие

Collapse
No announcement yet.

Пушенето на обществени места - свобода или?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Във всяка една държава трябва да се спазват законите, това е, така е по света, ще се оправим, когато и у нас това стане факт.
    Ама ние сме държавата, дето изобщо не сме на кавала, дума и да не става за последната дупка.
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Европа. Чехия. Прага. Letiště Praha. Ноември 2009.
      Във всички заведения на аерогарата се пуши! Заведенията са отворен тип - т.е. пушекът би трябвало да одими цалата сграда. И всички непушачи да са умрели, докато си чакат чек-флайта. Да, ама - не. Проблемът е решен с перфектна аспирационна система, няма и следа от цигарен дим ... и всички са доволни.

И аз съм против пушенето на закрити обществени места. Но - задължително трябва да се осигури обособено място за пушене... Иначе по стар балкански обичай, се опитваме да сме по-католици и от

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
        Ама ние сме държавата, дето изобщо не сме на кавала, дума и да не става за последната дупка.
        Е трябва да ставаме дупка, в крайна сметка това дето е оцеляло толкова време не се затрива туко така .

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
        Във всички заведения на аерогарата се пуши! Заведенията са отворен тип - т.е. пушекът би трябвало да одими цалата сграда. И всички непушачи да са умрели, докато си чакат чек-флайта. Да, ама - не. Проблемът е решен с перфектна аспирационна система, няма и следа от цигарен дим ... и всички са доволни.

И аз съм против пушенето на закрити обществени места. Но - задължително трябва да се осигури обособено място за пушене... Иначе по стар балкански обичай, се опитваме да сме по-католици и от
        Е в Италия и Франция пък не се пуши, ако е довод.Даже и Турция забрани пушенето на обществени места.Но съм съгласен с това, че трябва да има места за пушене на обществените места, изключвам задведенията, защото на този етап е невъзможно у нас да се въведе такъв ефикасен контрол или пък скъпа венталационна система масово.Отделно си представи случай - отиват 8 пушача и 3 непушача на заведенрие.Пушачите ще ореват света, че искат да бъдат на място където се пуши и ще наложат това на по пасивната и толерантна част, непушачите.
        Last edited by fred; d.m.y г., 22:38.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

И на мен ми се струва, че непушачите са значително по-толерантни към пушачите, търпят дима и свикват с положението.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

Пушачите ще ореват света, че искат да бъдат на място където се пуши и ще наложат това на по пасивната и толерантна част, непушачите.
            Пушач съм, все още , и като ми се припуши - не рева, а просто излизам навън ...

Comment

Напълно съм съгласна с теб. И на мен ми е пределно ясно, че мерки като тотално спиране на пушенето, не работят и не биха дали добри резултати, както за пушачите, така и за непушачите(като мен).
              Като излизаме с приятели-пушачи, няма да сядаме на различни краища на заведението и да се провикваме, за да е угодно на всеки
              Така че, варианта да си ходят всички пушачи в заведения за пушачи, а непушачите, в такива за непушачи, просто не работи, защото като си избираме приятелите и близките, не слагаме на първо място критерия пушач-непушач , поне аз не правя така

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                Напълно съм съгласна с теб. И на мен ми е пределно ясно, че мерки като тотално спиране на пушенето, не работят и не биха дали добри резултати, както за пушачите, така и за непушачите(като мен).
                Като излизаме с приятели-пушачи, няма да сядаме на различни краища на заведението и да се провикваме, за да е угодно на всеки
                Така че, варианта да си ходят всички пушачи в заведения за пушачи, а непушачите, в такива за непушачи, просто не работи, защото като си избираме приятелите и близките, не слагаме на първо място критерия пушач-непушач , поне аз не правя така
                Да обаче на пушачите нищо няма да им стане ако отидат да си изпушат цигарата на място където не биха пречили на непушачите.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Да обаче на пушачите нищо няма да им стане ако отидат да си изпушат цигарата на място където не биха пречили на непушачите.
                  Пушач съм, все още , и като ми се припуши - не рева, а просто излизам навън ...
                  Да, де ...

Comment

хм обществено място ли е в градския транспорт шофьора да те опушва, там леко нямаш голям избор, щото не винаги можеш да си позволиш да си караш собствената кола
                    а на спирката докато чакаш и отстрани ти застанат 3-4 пушещи лелки и тинейджъра
                    ами на входа на обществените места, да на открито е, ама не може да не минеш през облака им, за да влзезеш в учреждението
                    ами комшията дето си тръска пепелта и фасовете на нашата тераса, или другия, който си пуши в банята и осмърдява целия вход освен неговия си апартамент
                    или мястото за почивка в офиса да е единствено и да е "пушалнята" и да избираш между "опушена почивка" и липса на почивка (добре че това поне в нашия офис го оправиха), а от другите офиси дето пушат по стълбите и не може да не им стъпиш в пепелника и да не минеш през облака
                    Last edited by mim; d.m.y г., 10:49.
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                      хм обществено място ли е в градския транспорт шофьора да те опушва, там леко нямаш голям избор, щото не винаги можеш да си позволиш да си караш собствената кола
                      а на спирката докато чакаш и отстрани ти застанат 3-4 пушещи лелки и тинейджъра
                      ами на входа на обществените места, да на открито е, ама не може да не минеш през облака им, за да влзезеш в учреждението
                      ами комшията дето си тръска пепелта и фасовете на нашата тераса, или другия, който си пуши в банята и осмърдява целия вход освен неговия си апартамент
                      или мястото за почивка в офиса да е единствено и да е "пушалнята" и да избираш между "опушена почивка" и липса на почивка (добре че това поне в нашия офис го оправиха), а от другите офиси дето пушат по стълбите и не може да не им стъпиш в пепелника и да не минеш през облака
                      mim, аз не правя така ...
                      Въпрос на възпитание, автобусният шофьор може и без цигари да отрови живота на пътниците - чоплене на семки, приказване по жисием, псуване на другите участници, яко волуме на чалгата ...

пп Моята комшийка над мен не пуши, но това не й пречи да ми трови и цапа живота ...

Comment

някои хора просто ти се завират в лицето
                        за щастие има % които не го правят

а темата е за пушенето, ако беше за простащината на обществени места, ехе 10х по-нескончаема щеше да е, щот от нашенци по-големи простаци не съм виждала

Comment

Такаааа!
                          Аз съм от пушачите!
                          Тия дето пушат и конски фъшкии, ако няма друго!
                          Аз като ида на гости, дето не знаят пуша ли ли не, не си вадя цигарите подканващо да ми дадят пепелник, а си трая!Има и куриозни ситуации.Хората си пушат, ама си мислят, че аз не и...
                          Винаги съм се съобразявал , щото знам как смърдиме пушачите на непушачите!
                          Тая война за мене е измислена, защото държавата може много лесно да ни откаже.
                          Примера от 1995-6 година е много показателен.
                          Останалото е просто лицемерие.
                          Те за това лицемерие искам да си поговориме.
                          Някой казва, че пушенето е вредно и тн, както и че на него лично много, ама много му пречи!
                          Кое е по-вредно, тютюневия дим или пушека от печката на кюмюр!
                          Който се съмнява, да запали една цигара, а после за пробва да подиша серния двуокис и другите хубосии на кюмюрения дим.
                          Грубо ли е!?
                          Ами подишайте обущарско лепило,цинкови пари, солна киселина,мъгла от натриева основа, циментов прах... Мога да продължа до безкрайност, все много по-гадни и не толкова приятни, като тютюневия дим фракции!
                          Всичко това хората го дишат по поне 8 часа на ден!
                          Чисто лицемерие е да се посочват вредите от пушенето.
                          Това сочене с пръст е само да се повишат акцизите и данъците, а не да се подобри положението на хорицата, превиващи гръб да гледат тая билка.Билка, щото пушачите не страдат от поне две модерни болести, които са бич за съвременното общество!
                          Иначе, както казах по-горе, кагато хората около мене не пушат и аз не пуша.Като ми се допуши-бягам на вън!
                          Що пък трябва да ми дишат билките!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

мен повече ме бърка прахоляка, в "чистата ни столица"и "татковина" отколкото всичко останало, но за нещастие него никой не ще да се напъне да го "забранява"

за съжаление и никой не говори колко е вреден

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Такаааа!
                              Билка, щото пушачите не страдат от поне две модерни болести, които са бич за съвременното общество!

Кои са болестите?
                              Lexus IS200

Comment

Ей,опасни сте От десет кладенеца вода извадихте.Голямо самонавиване,голямо чудо
                                Не е приятно да е задимено в затворени помещения без добра вентилацияТолкова ли не стана ясно
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X