Известие

Collapse
No announcement yet.

Пушенето на обществени места - свобода или?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нали знаеш, пушачите трудно приемат каквито и да било доводи. Винаги някой друг е виновен за това, че пушат - държавата, производителите, системата, рекламите по телевизията. Те са им вързали ръцете, набутали са им цигарата в устата и са я запалили. И винаги искат да забранят другите замърсители като автомобилите, ТЕЦ-овете, скарите на открито и какво ли още не, нищо, че без тях цивилизацията е невъзможно да съществува. Всичко ще измислят и забранят, само и само да не си признаят, че единственият виновник е собствената им глупост, че изобщо някога са решили да посегнат към цигарите.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Това е несериозно и обидно. Аз пуша, защото искам да пуша. Това е мой информиран избор.
      За мен е абсурден довода на много непушачи, че не могат да се разберат с приятелите си пушачи къде да седнат. Ебати, това ако е силна личност...

---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:52 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Кои са болестите?
      Едната е Паркинсон. Ама дайте да не задълбаваме в тази насока, че ще нарушим 10 писани и неписани правила. Цигарите трябва да са само вредни и противни.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Абсолютно и аз не мога да разбера защо трябва пушачите да са пълните профани и олигофрени? Пуша, защото ми се пуши. Ако реша пуша по една цигара на ден, ако реша пуша и една кутия, понякога не ми се пуши и не паля. И какъв е смисълът от повсеместни забрани, също не мога да разбера. Да се определя, че в дадено заведение може или не може да се пуши и толкоз. Всеки да ходи, където му е кеф и му изнася. Всичко останало е насаждане на собствени разбирания от временно имащи власт хора. Утре може да забранят ходенето с къси гащи или неходенето с парфюм.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Колеги, защо не можем да се разберем: аз пуших навремето (не кой знае колко много), отказах се преди десетина години; никога няма да съдя за човек само по това дали е пушач, все пак това си е ЛИЧЕН ИЗБОР и никой няма право да 'дава наклон в живота' на другия.
          Проблемът идва главно от нетолерантността на пушачите (казвам го в най-общия случай, не визирам никого конкретно) към непушачите - същите хора например ще те засекат на пътя или няма да ти дадат предимство.
          Така или иначе според мен трябва да има някакви законови ограничения, защото явно няма други начини за 'нормализиране' на местата за пушене.
          И да, пречи ми като цяла вечер съм на задимено място, естествено, че щего изтърпя, за да съм с приятелите си или хората, с които искам да бъда, но това няма да намали неприятното усещане.
          За вредата върху децата и бременните изобщо не искам да отварям и дума, че съм много чувствителен по темата (особено за детски площадки и кътове за игра в затворени пространства)!
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

Пушенето не е толкова право на избор колкото пристрастяване към вреден навик и проблемът не е в това дали някой си трови задравето ами в това че пречи на останалите. Някои хора се съобразяват ама не може да се разчита на това че всеки ще го прави, затова трябва да има правила които да гарантират правата и на непушачите.

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
              Това е несериозно и обидно. Аз пуша, защото искам да пуша. Това е мой информиран избор.
              Извинявам се, ако съм обидил някого, но от моята гледна точка си е чиста глупост, макар и информирана глупост.
              Би ли споделил, как точно пропуши?
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Понякога навика е много силен и не може да се спре. Интересно ми е защо след като има пристрастеност към тютюнопушенето и почти никой не може да ги откаже, почти всички твърдят, че пушат щото ги кефи и могат да се откажат веднага. Като цяло търпявам пушачите, единствено в заведенията за хранене ме дразнят пък в колата ми ме вбесяват.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                  Понякога навика е много силен и не може да се спре.
                  Не знам дали е навик или психика - първата цигара пафнах на 7, от 5 клас пуших сериозно, след 17 жодишен трошах кутия и половина на ден - имам 1452536 опита за отказване, издържах не повече от 3 часа на сутринта в деня в който се заричах че повече няма да пуша.......докато дойде един слънчев ден през 2001, в който се събудих, правих тва - онва, и някъде към обед се усетих че дотогава не съм палил цигара, и дори не ми се и пуши......не знам как стана, след това съм палил 1 цигара на месец без да опъвам, просто да видя ефекта и върху мен - не ме влечеше.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Браво, бе Ферарист!
                    Аз ги пафкам тия лайна от 1979 и то само за да се направя на гъзар.Отначало не ми пречеха, щото много тренирах, а после се оказа, че при мене проблема с пристрастяването е много голям.Някой попита защо постоянно се говори за вредата от тютюна, но нищо ,освен тъпи забрани , не се прави!Само хероина създава по-силна зависимост.
                    Като толкова иска правителството да ни накара да спрем да пушиме, да спрат производството на цигари.Ще се помъчим един месец, но...
                    Така и абсента е бил изкоренен.
                    Да, ама от къде ще скубят акцизи!
                    Всичко е пълно лицемерие!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                      Пушачите и пушенето на обществени места винаги са ме дразнели, това си е чист егоизъм и садизъм от тяхна страна, спрямо непушачите като мен, макар да съм убедена, че голяма част от пушачите, дори не го съзнават.....и не го правят умишлено, а просто не им пука.
                      Не съзнават колко много товарят хората около тях и ги принуждават да им търпят гадната смрад, която на всичкото отгоре се набива по дрехите и по косата и след това доста дълго напомня за себе си.
                      Е въпреки това съм толерантна към тях, приела съм този негатив като компромис, който правя със себе си, за да мога да прекарвам известно време с хора-пушачи, които много уважавам(като моята колежка, която страшно много ценя и обичам, но е зверски пристрастена към цигарите....за съжаление )
                      Питам се обаче те какви компромиси със себе си биха направили, заради хората-непушачи, ако държат на нас, както ние държим на тях?
                      И биха ли правили изобщо някакви компромиси?Силно се съмнявам.ю
                      П.П- Та от гледна точка на баш въпроса от темата, според мен пушенето на обществен места е свобода за пушачите и бреме за непушачите

Скоро не бях чел толкова отровен пост като вашия. Много пушачи се съобразяват с околните, аз съм един от тях. Сигурен съм, че почти всяко заведение би могло да бъде преструктурирано така, че проблемите и за двете страни да се разрешат.

Само ще помоля непушачите да не ни възприемат нас пушачите като по-нисши същества.
                      по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

...Изпушихте!!!!
                        п.п. най лесно е да откажа цигарите....правя го хиляди пъти, но не ми се отдава
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                        X