Известие

Collapse
No announcement yet.

Такса "телевизор"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На мен не ми е за тия 60 лв или за това, че ми събират такса за нещо си.....
    Ако щат да ми събират и такса въздух и такса усмивка, стига да вложат събраните средства в това да осигурят по-лек въздух за вдишване или пък да имаме повече поводи за усмивки.
    Но да ми събират пари за смотаната национална телевизия, която за последната 1 година, съм се излъгала да гледам не повече от веднъж и после съжалявам.
    Според мен трябва да ми плащат вредни, че да им гледам тъпата телевизия
    Или сигурно някой ще излезе с аргумент, че именно защото телевизията няма средства, за това са такива некадърници там, пък като се инвестира и ще се подобри качеството.
    Ами убедена съм, че не само парите са причина въпросната национална телевизия да е на това ниво, там са все още хора(и техни възпитаници) от едно време и концепцията въобще не се е променила.
    Всъщност има малка промяна, едно време поне качеството беше малко по-добро, а сега е ...просто нямам думи.
    Говорят за някое училище в дадено село например и в съшото време дават селяните в кръчмата как люпат семки отвън, в следващия момент почват да говорят за кръчмата и дават кадри как учителката говори...ми кво толкова....като съберат таксата и ше ги опрайм тия кадри...малко rotate и готово
    А да не говорим, че гледане на телевизия ми се събира не повече от 3-4 денонощия годишно.
    Аз съм за такса телевизия, но в обратна посока-от телевизията към зрителя, затова че се е прежалил да ги гледа.Говоря за националната телевизия.
    За частните телевизии нещата стоят по друг начин, където спонсорирането се реализира изцяло от реклама и така и трябва да бъде.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Лошото е ,че държавката ни е бедничка ,но навсякъде из европа си има такса за телевизията която се хваща с обикновенна антена. Примерно в Aнглия лиценза струва 145 паунда на година и за да се откажеш от него трябва да докажеш ,че нямаш никакъв приемник у вас ,телевизор ,компютър ,телефон и всякакви други глупости на ,които може да се гледа ефирна телевизия Не е лошо ,че ще има такса ,лошото е ,че ще има хора ,които няма да могат да я плащат или ще трябва да лишат себе си или децата си за да я платят.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
        Не е лошо ,че ще има такса ,лошото е ,че ще има хора ,които няма да могат да я плащат или ще трябва да лишат себе си или децата си за да я платят.
        Не само това е лошото, лошото е че за разлика от нормалните държави, където също се събират всякакви такси, но срещу тях получаваш качество на вид услуга, в България се събират такси от тип официален рекет, без адекватни услуги срещу тях.
        У нас много бързо и лесно изкопираха събирането на такси, но все още куца сериозно въпроса с реализирането на средствата в съответната посока, за която са събрани....както е случая с винетките например
        А това да се събира такса-телевизор от всички домакинства, независимо дали имат или не телевизор ми звучи още по неадекватно.
        Все едно да събираш пари за винетки от всеки гражданин, независимо дали има или не кола, па да не говорим, дали движи извънградско

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Лошото е ,че държавката ни е бедничка ,но навсякъде из европа си има такса за телевизията която се хваща с обикновенна антена. Примерно в Aнглия лиценза струва 145 паунда на година и за да се откажеш от него трябва да докажеш ,че нямаш никакъв приемник у вас ,телевизор ,компютър ,телефон и всякакви други глупости на ,които може да се гледа ефирна телевизия Не е лошо ,че ще има такса ,лошото е ,че ще има хора ,които няма да могат да я плащат или ще трябва да лишат себе си или децата си за да я платят.
          Това, че го имало някъде си доказателство ли е само по себе си, че е правилно?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Това, че го имало някъде си доказателство ли е само по себе си, че е правилно?
            Правилно е естествено ,няма нищо безплатно на този свят. До колкото помня и радио точката (хоризонт или там както му се вика) се плаща. Друг е въпроса с хилядите частни радиа ,които заливат ефира ,там се печели от други неща. Аз се надявам държавната телевизия и радио да се развият на ниво поне колкото другите след като ще се събират тея такси.
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic

Comment

Аз се надявам държавната телевизия и радио да се развият на ниво поне колкото другите след като ще се събират тея такси.
              Ти може да се надяваш, но това просто няма да се случи, не е проблема в парите само, проблема е в концепцията и в манталитета.
              Ама както и да е ...надявай се ...досега като гледам само си надяваме...от голям и четвъртит на още по-голям.... и само с надяване си оставаме.

Comment

По малоумно правителство от това не сме имали, с всеки изминал ден все повече се убеждавам в това. Ем да ги спират тия и проблема ще се реши, дори и икономий ще има, е и малко нови "безработници", но без жертви не става.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                  Ти може да се надяваш, но това просто няма да се случи, не е проблема в парите само, проблема е в концепцията и в манталитета.
                  Ама както и да е ...надявай се ...досега като гледам само си надяваме...от голям и четвъртит на още по-голям.... и само с надяване си оставаме.

Ами това е грубата истина ,но щом са решили да вкарват такси и да се правят на европейци ,няма да ни се размине. Тъпо е ,че за парите си не получаваш почти нищо. И понеже дадох примера с Англия ,там за тази такса и още 15 паунда еднократно за декодер получаваш около 50-тина канал с перфектно качество и още доста радиа. Декодера приема сигнала с обикновенната антена ,а не сателит ! Ако не си закупите декодер хващате само 5 канала.
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic

Comment

Ами това е грубата истина ,но щом са решили да вкарват такси и да се правят на европейци ,няма да ни се размине. Тъпо е ,че за парите си не получаваш почти нищо. И понеже дадох примера с Англия ,там за тази такса и още 15 паунда еднократно за декодер получаваш около 50-тина канал с перфектно качество и още доста радиа. Декодера приема сигнала с обикновенната антена ,а не сателит ! Ако не си закупите декодер хващате само 5 канала.
                    Е именно де и аз за това говорех, че тук вземат примера само относно събирането на такси, а за втората част от процеса ......аре нема нужда

Comment

Е що първо не го направят като хората, пък после клиентите сами ще си дойдат, дори доброволно.
                      Ама не, що първо да не извадим сопата, пък после ще видим кво ще стане..., между временно някой ще лапне някой лев, и така...
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Баси мамата, интересно що народа не мрънкаше така преди 2-3-5 години?? Да вдигат всички данъци, с по 10-15 процента, къв е проблема? Ще правят с нас каквото си поискат, така ни "дресираха". Всеки един от нас крие данъци, абсолтно всеки. Това дето го мисли Гого Папионката е ясно, че нема да стане..

Също ми е интересно някои сети ли се как преди няколко години Б.Б. често споменаваше една реплика.."Ние ги хващаме, те ги пускат". И какво стана като дойде на власт? Май същото.. Та мисълта ми е, дали курвите се казват Сергей, Симеон, Доган, Костов, Борисов няма никакво значение.Те си остават курви, такава им е професията, едните просто умеят да завързват разговор докато "ослужват" народа..
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                          Баси мамата, интересно що народа не мрънкаше така преди 2-3-5 години?? Да вдигат всички данъци, с по 10-15 процента, къв е проблема? Ще правят с нас каквото си поискат, така ни "дресираха". Всеки един от нас крие данъци, абсолтно всеки. Това дето го мисли Гого Папионката е ясно, че нема да стане..

Също ми е интересно някои сети ли се как преди няколко години Б.Б. често споменаваше една реплика.."Ние ги хващаме, те ги пускат". И какво стана като дойде на власт? Май същото.. Та мисълта ми е, дали курвите се казват Сергей, Симеон, Доган, Костов, Борисов няма никакво значение.Те си остават курви, такава им е професията, едните просто умеят да завързват разговор докато "ослужват" народа..
                          Точно така е .
                          Даже много "мекушави" ги намирам тези управляващи(и онези и предишните ..и няма значение кои са), но народа си остава един и същ-приспан, заклан и доволен.'
                          Не виждам какво са ви виновни управниците, които и да са те.

Comment

Не че и това ме трогва, НО. Вчера Б.Б каза, че нема увеличава тока, ама днес съобщи за увеличение от 2 % което е одобрил. Идеята не е в това, че тока е увеличен, незнам дори каква е цената и ток през живота си не съм плащал (просто има човек да се грижи за тези неща). Смисъла е в това, че премиера ни се отмята от думите си казани 24 часа по рано и това не е за първи път. Малките деца имат по стабилна дума от него..Дано просто на народа му светне за какво "чудо" е гласувал и да не направи тази грешка секънд тиме. Тоя просто не си тежи на мястото..
                            Last edited by tanatos; d.m.y г., 16:49.
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Аз викам че е късничко да чакаме за "секънд тайм". Тоя остане ли още една година Виденовата зима ще ни се струва като златен век ...
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Крайно време беше.Не знам какво се учудвате.Това е нещо съвсем нормално и го има във всяка нормална страна,която има обществени медии.В България за жалост още няма.Подкрепям с две ръце!
                                Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                                ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                                ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                                X