Известие

Collapse
No announcement yet.

Днес не е първи април, но..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
    Фреди, пак липсва разграничаване на цел от начин за нейното постигане. По подобна схема спокойно може да обявим Бог за гадно копеле, заради Светата инквизиция. Ама едно и също ли е?
    Не знам дали комунизмът е нещо добро или лошо, защото никога не съм го виждала. Не знам дали и демокрацията е добро или лошо, защото откакто е избухнала, все гледам нечии представи за нейния образ.

Това, което съм разбрала, е: кофти изпълнение на инак велико произведение (не само на изкуството) може да те остави (минимум) с блудкав вкус в устата.

А инак.. Изброил си част от причините, поради които така и не съм привикнала с лафа "Целта оправдава средствата". А както изглежда, няма и да привикна.
    [QUOTE=Ранобудниче;751913]Фреди, пак липсва разграничаване на цел от начин за нейното постигане. По подобна схема спокойно може да обявим Бог за гадно копеле, заради Светата инквизиция. Ама едно и също ли е?
    Не знам дали комунизмът е нещо добро или лошо, защото никога не съм го виждала. Не знам дали и демокрацията е добро или лошо, защото откакто е избухнала, все гледам нечии представи за нейния образ.

Това, което съм разбрала, е: кофти изпълнение на инак велико произведение (не само на изкуството) може да те остави (минимум) с блудкав вкус в устата.

Не, за Господ Но когато едно обществено устройство създава абсолютна власт, да.Всяка власт корумпира, но абсолютната власт корумпира абсолютно.Та каквото и да е, щом се крепи на някаква свята истина и властта не се предава по някакъв демократичен път, е обречено да бъде извратено-защото, този, който се е докопал до нея гледа никога да не я изпусне.По тази причина в цял свят тези обществени модели са едни и същи.Та този комунизъм няма как да бъде видян по тази причина.Навремето е имало утописти социалисти, а комунизма се водеше при нас "научен"-е и той е една утопия, поне на земята.Тоест, ако има рай, той би могъл и да се нарече някакъв вид комунизъм.
    А принципно с последното съм съгласен, пак с една уговорка-че този блудкав вкус е неизбежен в някои случаи
    Но пък всеки има мнение, аз затова предлагам, за това да не говорим, защото си се въртим в един безкраен кръг.Засега бай

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Считат се за луди когато се стигне до крайности - именно те създават илюзията за лудост.
    Ами то и крайността е твърде субективна за "нормалния".ЕДно време са считали за луди, тия, които са смятали че Земята е кръгла.Но винаги, когато някой отхвърля един популярен обществен модел, в който живее болшинството, бива смятан за луд, каквото и да значи това.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:58.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Ами то и крайността е твърде субективна за "нормалния".ЕДно време са считали за луди, тия, които са смятали че Земята е кръгла.Но винаги, когато някой отхвърля един популярен обществен модел, в който живее болшинството, бива смятан за луд, каквото и да значи това.
      Е, ми тогава стигаме до това, че висшета форма на капитализма е комунизъм.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Колеги, като чета как си хортувате и си допивам бирата ми се струва, че сме на една маса
        Как да го кажа: съгласен съм с всички, ама Фред най-добре го каза - въртим се в кръг, на всички ни е ясен маршрута!

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        ....
        Тоест, ако има рай, той би могъл и да се нарече някакъв вид комунизъм.
        ....
        Ей т'ва нещо ме изкефи максимално, особено като знам от какъв колега излиза!!!
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
          Колеги, като чета как си хортувате и си допивам бирата ми се струва, че сме на една маса
          Как да го кажа: съгласен съм с всички, ама Фред най-добре го каза - въртим се в кръг, на всички ни е ясен маршрута!

Съгласен с бирата и кръчмата, ама след малко излитам!
          Комунизъм или каквото там да го наречат равенство и благополучие си е пълна утопия, защото някой все пак трябва да рине и лайната, а на хората от които зависи да стане това, съвсем не им се ринат!
          Иначе, материалната база я има отдавна. Икономиката страда от излишъците, а не от недостига. Просто сме монетарно общество, а не това на ресурсите, а то е монетарно точно, защото на управляващите не им се извършват някои дейности!
          Фекалната тема е само бегъл пример!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Е, ми тогава стигаме до това, че висшета форма на капитализма е комунизъм.
            Това е едно от твърденията на марксизма между другото
            ---------- Post added at 02:07 ---------- Previous post was at 02:06 ----------

Истината е в кръчмата, но там не трябва да се говори за политика
            ---------- Post added at 02:08 ---------- Previous post was at 02:07 ----------
            Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Съгласен с бирата и кръчмата, ама след малко излитам!
            Комунизъм или каквото там да го наречат равенство и благополучие си е пълна утопия, защото някой все пак трябва да рине и лайната, а на хората от които зависи да стане това, съвсем не им се ринат!
            Иначе, материалната база я има отдавна. Икономиката страда от излишъците, а не от недостига. !
            Така е
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

...

Хм.. принципно и мен ме изкефи, ама такива подаръци не ща
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Working...
              X