Известие

Collapse
No announcement yet.

"Хотел Рай" - циганския блок в Ямбол

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Продължавай да мислиш така и да видим до къде ще стигнат нещата. Ти не предлагаш никакво решение, ами обвиняваш тези които са следствие от проблема.
    А ти решение предлагаш ли? Ти си поредния теоретик, който само философства върху проблемите, без да си има каквато и да било представа от тях!
    Аз също съм бил "началник" на цигани и много добре знам какви са, от собствени наблюдения, каквито между другото ти нямаш.
    Защо Франция експулсира циганите от Румъния и България? Защото те не са отишли там да работят, ето защо! Ако искаха да работят щяха да си работят и тук.

Моето решение е: хванат циганин в престъпление- наказание по закон, глоби и ако не могат да си ги плащат - в затвора. Предпочитам да им плащам да седят в затвора, там поне не могат да направят друго престъпление(така или иначе им плащам тока, водата и всякакви социални помощи).
    Ще видиш колко бързо ще се научат, че трябва да се работи, а не да се краде.
    Това е решението: закона да важи за всички!
    Да чуем твоето!

п.п. И много добре знам какво означава и откъде идва "циганин", както и "гюптин", а също и "мангал", и го знам доста отдавна, а не като теб прочетено наскоро от Уики-то, философе!
    Last edited by bager; d.m.y г., 13:43.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Колеги,колкото и да филосостваме,да предлагаме решения,да се караме,нищо няма да променим.Циганите са си били и ще бъдат паразити още дълго време в БГ.Единственият начин да се отървем от тях е начинът на дядо Сталин(за съжеление не изпълним в днешно време):та за 24 часа Сталин е качил на влакове всички цигани,грузинци,арменци,такжикистанци и прочие кавказки националности(повече от 2,5 милиона души) без обяснения,и ги прати кой от където е.И по този начин изчисти Москва.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от atilasl Покажи съобщение
        Колеги,колкото и да филосостваме,да предлагаме решения,да се караме,нищо няма да променим.Циганите са си били и ще бъдат паразити още дълго време в БГ.Единственият начин да се отървем от тях е начинът на дядо Сталин
        Много си прав колега , но за съжаление няма как да стане.Като са толкова добри , защо ни ги връщаха от къде ли не?То не беше от Холандия , от Франция и т.н.Кой нормален човек ще осакати детето си и себе си за да взима повече пари от просене?
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Оф, аман от комплекси. А защо Йозеб Бисариониз дзе Джугашвили не е хванал сам влака? Ама свинете нали са по-равни.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            А ти решение предлагаш ли? Ти си поредния теоретик, който само философства върху проблемите, без да си има каквато и да било представа от тях!
            Аз също съм бил "началник" на цигани и много добре знам какви са, от собствени наблюдения, каквито между другото ти нямаш.
            Защо Франция експулсира циганите от Румъния и България? Защото те не са отишли там да работят, ето защо! Ако искаха да работят щяха да си работят и тук.

Моето решение е: хванат циганин в престъпление- наказание по закон, глоби и ако не могат да си ги плащат - в затвора. Предпочитам да им плащам да седят в затвора, там поне не могат да направят друго престъпление(така или иначе им плащам тока, водата и всякакви социални помощи).
            Ще видиш колко бързо ще се научат, че трябва да се работи, а не да се краде.
            Това е решението: закона да важи завсички!
            Да чуем твоето!

п.п. И много добре знам какво означава и откъде идва "циганин", както и "гюптин", а също и "мангал", и го знам доста отдавна, а не като теб прочетено наскоро от Уики-то, философе!
            Не виждам за какво спориш, никога не съм казвал че законите не трябва да се спазват. Напротив, казах че ако се спазваха, тази сграда би била затворена отдавна. Това не е вина на циганите, ами на иституциите които следят за спазването на реда и закона. В този случай, само прилагането на закона не би било достатъчно, защото ако не ги образоваш и социализираш по някакъв начин тези хора, те ще си направят същата свинщина наново. Явно ти това не можеш да разбереш, философе.
            За това колко познавам циганите, ти си нямаш никаква представа и бих те помолил да не даваш оценки. Още повече за това къде съм чел и какво съм чел, което между другото не ми стана ясно как си разбрал.

---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
            Оф, аман от комплекси. А защо Йозеб Бисариониз дзе Джугашвили не е хванал сам влака? Ама свинете нали са по-равни.
            Ами, самият той е бил грузинец и не виждам на какво основание е гонил грузинците.

---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 17:00 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            Защото са били незаконно пребиваващи. И в България да дойдат албански цигани, също ще бъдат изгонени.

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение

Те затворите вече са пълни с цигани, философе и издръжката на един затворник е по-голяма от социалната помощ.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:32.

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
              момичетата ги спират от училище още на първия мензис или щом започнат да им растат цици- според тях това е сигурен признк че вече са годни за женене
              Ако някое момче от тях обаче е развило такава нужда и ходи на училище той е обект на присмехи подигравки .
              Ето това трябва да се промени, което се постига с образователни програми. В противен случай тези хора вместо да дават на обществото, постоянно ще са му в тежест и се получава един омагьосан кръг.

Comment

Точно тези неща като музика, спорт изкуство, на циганите, им идват отвътре. Целта на програмите е да се създаде нещо което да породи естествен интерес и обществена загриженост.
                И на мен ми се струва като други колеги, че май прекаляваш с литературата, но хал-хабер си нямаш от реалностите.
                Знаеш ли, че част от парите от европейските фондове предназначени за тези програми се отклоняват не по предназначение и изчезват и то именно от други цигани, които са поставени да ги управляват и много трудно може да се упражни контрол по изразходването им.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• pavlin-чо, философът тук си ти, защото нищо конкретно не предлагаш, както винаги, де!
                  Можеш ли да кажеш как точно ги виждаш тия думички, дето много обичаш "образоваш и социализираш ", да действат в моята мила родина?
                  Аз проблеми с работещи и плащащи си данъците цигани нямам. Проблем имам с крадящите, просещите и мързеливите мангали.
                  Докато работя и си плащам данъците в България, ще държа да "социализират и образоват" престъпниците в затворите, колкото и да ми струва това.
                  Училищата им са направени с моите пари, както и на всеки работещ нормален човек в България, заплатите на учителите пак ние ги плащаме, та къде си ти в цялата схема?
                  п.п. Не ми отвовярай, няма нужда!
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

pavlin-чо, философът тук си ти, защото нищо конкретно не предлагаш, както винаги, де!
                    Можеш ли да кажеш как точно ги виждаш тия думички, дето много обичаш "образоваш и социализираш ", да действат в моята мила родина?
                    Аз проблеми с работещи и плащащи си данъците цигани нямам. Проблем имам с крадящите, просещите и мързеливите мангали.
                    Докато работя и си плащам данъците в България, ще държа да "социализират и образоват" престъпниците в затворите, колкото и да ми струва това.
                    Училищата им са направени с моите пари, както и на всеки работещ нормален човек в България, заплатите на учителите пак ние ги плащаме, та къде си ти в цялата схема?
                    Напротив, дадох ти примери и предложения но ти така и не приемаш мнение различно от твоето. Не можеш да разбереш че един проблем за да се реши не винаги се подхожда праволинейно. Какво да ти обяснявам повече, както ти така и продължаваш да си вярваш, че проблемът с циганите си е проблем на самите цигани. Ами, добра сполука бих ти пожелал и дано не всички разсъждават като теб.

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 19:59 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    И на мен ми се струва като други колеги, че май прекаляваш с литературата, но хал-хабер си нямаш от реалностите.
                    Знаеш ли, че част от парите от европейските фондове предназначени за тези програми се отклоняват не по предназначение и изчезват и то именно от други цигани, които са поставени да ги управляват и много трудно може да се упражни контрол по изразходването им.
                    Аз това се опитвам да кажа от много време, че проблемът е в корупцията и неефективните действия на държавата, общините и техните органи. Дай пример за каква литература става на въпрос, защото аз нищо от никъде не съм цитирал.

Comment

• Струва ми се, че темата зацикли - най-добре да идва Павлин от Щатите и да оправя проблемите с циганите и това е.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Струва ми се, че темата зацикли - най-добре да идва Павлин от Щатите и да оправя проблемите с циганите и това е.
                        Не, аз се отказвам вече, защото вие сте по-наясно с нещата.

Comment

Защото са били незаконно пребиваващи. И в България да дойдат албански цигани, също ще бъдат изгонени.
                          Не!
                          Съвсем законно си пребивават във Франция!
                          Те са със документи на държава,член на ЕС!
                          Има точни правила за експулсиране на граждани между държави членки на ЕС!
                          Те в случая НЕ са спазени!
                          Истината е проста.
                          Изгонили са ги защото мястото където са се заселили е заприличало на въпросния блок 20 в Ямбол!
                          ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                          ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                          ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

• Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
                            Не!
                            Истината е проста.
                            Изгонили са ги защото мястото където са се заселили е заприличало на въпросния блок 20 в Ямбол!
                            Абсолютно вярно!
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
                              Не!
                              Истината е проста.
                              Те може да пребивават временно, но не и да се заселват. Освен това, явно са нарушили техните закони и поради тази причина са ги изгонили. Защо французите не гонят алжирците и тунизийците, с които имат същите проблеми. Защото те вече са натурализирани и не могат да го направят. Хората там си спазват законите, още повече за чужденци които създават проблеми.

Comment

Напротив, ще ти отговоря.Аз също имам имоти в България, на които плащам данъци. Освен това, ми пука какво става там. Та, ето там съм в цялата схема.

Comment

Working...
                                X