Известие

Collapse
No announcement yet.

Национален нихилизъм?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Национален нихилизъм?

Въпреки притеснително ниската скорост, някои неща вървят в правилната посока. Пък, току-виж, някой ден, евентуално, сме почнали да гласуваме с мисъл. Вярвам, че ще стане

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/0...e_v_bulgariia/
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Мислех да пускам нова тема,но ти си ме изпреварил
    Ето тази прекрасна статия допълва картинката

Розови щори на счупен прозорец
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Хубаво е поне отвреме на време да виждаме и хубавите неща в живота!
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

И т'ва са завоалирана ода за Бойка ли е или просто списвача се радва да се задоволи локално, след като глобалната (българска) картинка е потресаваща?!?

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Хубаво е поне отвреме на време да виждаме и хубавите неща в живота!

Определено!

И като се замислите - май автора на първата статия не е излъгал за нищо.

Много обичаме да се оплакваме, ама за все това казвам на приятелите си - "нека сме щастливи, че сме от ония 25% от хората в света живеещи по относително нормален начин"

Ами ако се бяхме родили в Бурунди?
          Или недай си боже в Етиопия - представяте ли си 6 годишния ми калпазанин дето ми дава акъл и не става от лаптопа преди да го заплаша с нещо, да ходи с подуто от глад коремче?
          Или пък Индия....Или пък в Китай, ама не в Бейджинг - а по провинциите където живеят над милиард души с по 2-3 долара на ден...

Точно оплакването и гледанетов паничката на другия винаги ни е пречело, и ще продължи...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
            И т'ва са завоалирана ода за Бойка ли е или просто списвача се радва да се задоволи локално, след като глобалната (българска) картинка е потресаваща?!?
            С други думи, ти май се опитваш да ми откраднеш колелото, а?
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

Tова ако не е поръчкова статия, аз да стана трамвай(от тия безшумните).
              А па автобусния транспорт конкретно в София е най-кухо измислен от всички останали градове. Че, билети, че перфоратори, че на шофьора само точни пари(горкия не мое да смята сигурно), че шофоьрите едни пичове сичките, продава ти билет когато му е най-кеф на него, държи ти тон...

Поне по хитро да се бяха опитали да си замажат положението. Мое сичко да е кофти ма у метрото има магазин. Ликуй народе.
              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 09:22.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

И при всичката тази идилия.... повишаване на безработицата и куп други повишаващи се неща
                Вярно е, че често не се обръщаме ( поне аз ) внимание на "малките" неща, но за да е добре "малкото", трябва да е в ред "голямото".
                Не знам какво се цели с тази статия, но тя е пълна противоположност на действителността.
                Честно да Ви кажа, не виждам едно , ама наистина едно нещо, което да върви в положителен аспект

Май съм взел да гледам много негативно...

Comment

Дребните неща са важни, спор няма. Още по-важни струва ми се, са едни големи неща, за които често не се говори и които не са никак розови.
                  Истината е, че авторът ако живееше в България, друга статия щеше да напише.
                  С велоалеите ме разсмя наистина...хахаха!
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

за статията,

Леле, леле....А ако в статията му, сравняваща това и онова, преди и сега, имаше едно изречение, само едно едничко изречение за размера на заплатите и в София и в провинцията, и преди и сега...Или пък да сравни наплива на млади българи навън преди и сега...Клакьори...Признавам че ние сме МАЛКО по-добре, но за същото време цивилизованите държави правят ГОЛИАТСКИ скокове напред...Пример - "В България хората вече имат мобилни телефони с камери..." - да, ама в Щатите от 5г. бучкат с пръсти по тъч-скрийни и ползват пространството като монитор...Т.е. ние забуксуваме все повече и повече.
                    Приканвам автора на тая статия който вярва че малките неща са се променили, да хвърли от джоба си едни 200 лв за бензин и да посети паркинга пред дискотеките на Слънчев Бряг в събота вечер, за да види как малките неща (като спестяване от закуски, сериозно) верно са променили доста голям брой хора...
                    Alfa 156 2.0 - ех,
                    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Юлиан е прав. Само че като сравнява Блъгария сега и България преди 30 години. Щото ако ни сравнява с Чехия сигерно ще е трагично. За Австрия изобщо да не говорим.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Прав е само че преди 30 години не съм се целувал.
                        А мазна баничка с боза рулз над всичко останало.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не знам какъв му е проблема с билбордовете по магистралите и защо си мисли че само неразвитите държави ги имат.

Comment

Да ти имам и коментара на тоя текст.
                            Roosevelt

Comment

Има нещо вярно в статията, с изключение например, че домашната баница била мазна и т.в, явно не я ял баница свястна, може и да се прави на гнуслив от баницата, понеже е българска...а е закърмен с други мазнотии, като чуждоземските сирена, средно с около 50% мазнина, да не говорим за традиционно мазната английска кухня, която е пренесена и в САЩ /голяма част от нея, щото се разбра че живее в Лондон/.
                              Мене специално, ме дразнят статии, където някой младок, успял да се поизучи на запад, с ироничен стил бълва общо взето клишета.Отделно съм доста скептичен към юпитата, от царя насам, включително и сегашния.Просто ми се затвърждава позицията, че това дали си завъшил Оксфорд напрмер или не, или работил в чужбина или не та прави нито по-честен нито по - кадърен от друг, който не е успял да направи това.
                              Не е необходимо да си чул или чел теорията за счупения прозорец, за да разбереш, че липсата на отговорност и законност водят до още по-голямо безхаберие.Ама друго е с важен вид да споменеш тази теория и на половината подрастващи, това им прави много голямо впечатление /те дали са прочели и 20 книги художествена литература пък е отделен въпрос/...
                              Та често изказвания на подобни млади хора ме карат да се сетя за писаната преди бая години "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.Такива писания изобилстват в Дневник и притурките му -Капитал, Лайф ли или как беше и прочее.Няма го вече добрия стил, която се виждаше в писанията на покойния Александър Божков например...
                              Last edited by fred; d.m.y г., 23:04.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X