Известие

Collapse
No announcement yet.

Измислиха етнос ”българо-мохамедани” !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Измислиха етнос ”българо-мохамедани” !!!

Яко а ето какво пишат в медиите

Куп грешки и фрапиращи гафове има в анкетните карти за пробното преброяване на населението, които са активни от вчера на интернет страницата на Националния статистически институт (НСИ).
    http://dnes.dir.bg/news/nsi-prebrojavane-7013121?nt=4

Така например според националната ни статистика у нас би трябвало да има “българо-мохамеданска” етническа група. “Mохамеданин” е религиозен, а не етнически признак.

В анкетата съществуват също “американски” и “африкански” етнос. Тук наистина е доста трудно да се разбере какво точно се има предвид и защо тогава от НСИ не са посочили като възможни отговори “европейски”, “азиатски” или “океански”.
    А ето едно друго мнение, копирам го без промени(източник тук):
    Това ми хрумва като гледам електронните анкетни карти на Националния статистически институт, посветени на „пробното” преброяване на населението в България. Преди истинското такова догодина. Доказателствата за горното твърдение са в графите „етнос” и „език”. Подминавам екзотичните „етноси”, предвидени от НСИ, като „китайски”, „виетнамски” и „кубински”. (От последния всъщност познавам двама ярки представители – господата Контрера и Нориега, родени в Перник, убедени български националисти, носещи всички отличителни белези на пернишкия произход в стил „винкело” и „голфо”). Оставяме настрана и откровената историческа неграмотност да предположиш съществуването на „херцеговски” етнос. Интересни са и „африканския” и „американския” етнос, също предвидени от НСИ.
    Дотук с малоумието на чиновника. Сега за националното предателство. Два от предположените „етноса”, именно „македонски” и „българомохамедански” прехвърлят границите на безотговорността, неграмотността и малоумието на авторите на „анкетните карти”. Тук сервилният стремеж на ултралибералния чиновник да представи българската нация като пъстър етнически „букет” или по-точно сбирщина от африканци, „американци/индианци”, китайци, виетнамци, конгоанци, марсианци, „херцеговци” е прерастнал в чисто национално предателство.
    Повторението е нарочно. Предположението, че българо-мохамеданите са отделен „етнос” за пореден път разделя българската нация и то по религиозен признак. В края на краищата ислямът е религия, не е белег за етническа принадлежност. Особено на фона на историческата грешка, направена от Тито в някогашната СФРЮ, който „призна” наличието на „мюсюлманска” нация на територията на Босна, за да спре споровете между сърби и хървати за произхода на босненските мюсюлмани. Грешка, която беше платена с цената на стотици хиляди човешки животи и едно почти сто километрово гробище покрай пътищата от Бихач до Сараево. Да не говорим за материалните щети и безкрайните колони бежанци, белязали историята на Балканите в началото на 90-те.
    Българите-мохамедани са наши братя-българи. Братя-българи, чиито предци са избрали исляма пред ятагана. Братя българи, които днес изповядват исляма. Както има българи, които изповядват будизма или дори юдаизма, примерно. Или като българите атеисти. Значи, трябва да има и „будистки” или „атеистки” етнос примерно… гротескно и чудовищно повторение на Коминтерновските социално-инженерни опити българската нация да бъде „разпадната” на „шопска”, „македонска”, „тракийска”, „добруджанска” и прочее. Невероятно съвпадение на усилията да бъде заличена българската нация последователно и от болшевизма, и от глобализма …
    Няма да участвам в подобно национално унижение. Искам да знам, кой идиот одобри тази „анкета” и за колко сребърника. И кога ще бъде уволнен.
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Ами скоро имаше една тема, в която обсъждахме македонския въпрос. Ето типичен пример как не трябва да се държи държавата ни (в лицето на своите институции) - присъствието на определения като българо-мохамеданин и македонец, в официален документ на на българска институция дефакто признава съществуването на такива етноси (колкото и исторически невярно да е). Този начин на поведение е опасен. Неграмотността на служителя или служителите не е оправдание за подобно безумие. В коментара човека много точно го е казал - това не национално предателство.
    П.С.: Обмислям да се самоопределя като Българо-металист бираджия. Ще претендирам , че съм малцинство и ще искам облаги от това.
    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 13:23.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Интересно е за език дали вече признаваме македонският?
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Да направят етнос: "Българо-Алфистиии"

По темата само ще кажа: "Българска му работа".

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
        AR 155 2.0 16v SUPER
        Toyota Corolla 2014 S Premium
        Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          ...Ето типичен пример как не трябва да се държи държавата ни (в лицето на своите институции) ...
          Че то само такива примери бе... Скоро не съм виждал пример как трябва да се държи държавата.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

В повечето случаи като "българо-мохамедани " се определят турско говорящите граждани на България които изповядат исляма които сами определят себеси като ТУРЦИ. Но има и много такива търско говорящи граждани които определят себеси като ТУРЦИ но изповядат християнството!Та тях към кой етнос ще ги причислим??? Предлагам нов етнос Турко-християни.

И аз съм ЗА уволнението на въпросният служител изготвил анкетата а за онзи който я е удобрил може и затвор!
            Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
            2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
              ...И аз съм ЗА уволнението на въпросният служител изготвил анкетата а за онзи който я е удобрил може и затвор!
              И аз, но едва ли. По-скоро "екипът" по "проекта" ще получи премии за добре свършена работа.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

А според мене тия грешки никак не са случайни, а съвсем целенасочени.
                Lexus IS200

Comment

Ще ми е интересно да чуя разсъжденията и аргументите ти, дай по-подробно.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                    Ще ми е интересно да чуя разсъжденията и аргументите ти, дай по-подробно.
                    Аз нямам достатъчно знания в областта, за да дам смислени аргументи. Мнението ми се основава на базата на турската пропаганда, която съществува в България.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      А според мене тия грешки никак не са случайни, а съвсем целенасочени.
                      Хм, склонен съм да се съглася.
                      Представям си как звучи по новините: еди-колко-си български граждани се самоопределят като еди-какви-си (точно подбран термин от въпросният екип, вероятно 'поръчан' отнякъде)
                      Примерно може да се отпуснат едни пари за българо-мохамеданската общност, а за турската такава да няма... Не знам, само разсъждавам.
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

Не мисля, че в днешно време може да има такава пропаганда. Прехвърляне на територии между държави в ЕС не е имало, а още повече територия да се откъсне от ЕС. Ако това имате предвид де.
                        Според мен, става въпрос за невежество, което пък е нещо, пропагандирано от новата администрация/изпълнителна власт.
                        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                        Roosevelt

Comment

Турция (респективно турците) не е в ЕС (поне засега), та пари за там йок; от друга страна БГ е вече членка, та гражданите й трябва да бъдат подпомагани - примерно "интеграция на българо-мохамеданите"
                          Пак казвам: нищо конкретно не знам, просто разсъждавам.
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

Четейки темата, и аз "изумявам" от невежеството и чуждопоклонническата сервилност на Чиновника, омешал яко в едно расова, национална, етническа, религиозна, социална и к`ва ли не принадлежност! Възможно е и политическата поръчка силно да надхвърля скромните Му познания по обществознание и история, съдейки по предложените от Него квалификации/графи.
                            Народът ни наистина е сложна, исторически обусловена смесица от етноси и религии, но нима наистина е толкова сложно всеки от нас да се самоопредели едновременно в няколко научнообосновани графи, подобно например, на племенника ми, който преди време се самоопредели като 3 в 1 - невероятно добра комбинация: невероятно умен, красив и мързелив
                            Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                            Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Реално погледнато повечето селски раьони които са по-далече от големите градове се нуждаят от интеграция, защото жителите им живеят всеоще като в средата на миналият век.
                              Интеграцията на етносите е само параван за крадене на събсидий!
                              За да се интегрират тези хора независимо дали са от някой етнос или са обикновенни селяни е нужно да им се даде добро образование и да се инвестира в комуникации за въпросните раьони а не да им се дават по-големи социални помощи!
                              Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                              2001год 115кс + ремап

Comment

Working...
                              X