Известие

Collapse
No announcement yet.

Паметник на паметта или на унижението?*

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тук доста нагледно се вижда малка част от последиците от подвига на геройте на които е посветен тоя паметник:
    http://www.lostbulgaria.com/?p=739

btw. Някой ще разясни ли дали паметника се намира на територията на посолството или извън него.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Багер, нещо май се бъркаш за паметниците по гробищата, освен ако не твърдиш, че Пловдив е гробище и за това над него се извисява руският войник Альоша, впрочем в Пловдив най-много да е умрял някой руски войник от препиване.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Айде без политически залитания и без "ама що биете негрите"! Да строиш на собствената си територия паметник на пилоти, които са бомбардирали мирно население, е тъпотия до болка.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Айде без политически залитания и без "ама що биете негрите"! Да строиш на собствената си територия паметник на пилоти, които са бомбардирали мирно население, е тъпотия до болка.
          По тази логика, трябва да съборим десетки паметници- основно съветски.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            По тази логика, трябва да съборим десетки паметници- основно съветски.
            Aз съм за. Дали ми е кеф да гледам бюстове на велики комунисти-не.
            През ВСВ сме били във война и със СССР, но и те не стигнаха до там да вдигат паметнци на руски части, които са ни атакували(Варна например). Всичките са на съюзна тематика.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Като оправим всички паметници да са си на мястото,ще стане на свинче звънче.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

И аз съм на мнение. Не може да се поставят паметници на хора, войски и каквото щете, които са нападали България. Това е поредното "подаване на дупето", което май в нашата държава е много характерно. Дайте да близнем дупето на поредния Голям брат! По същия начин трябва да се разкарат и паметниците на всички, които по някакъв начин са действали срещу България.
                Доколкото и по телевизия някаква го гледах - е в Южния парк, а не на територията на посолството.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 19:48.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Пичове, война е било. Тия дето са бомбандирали София да не би някой да ги е питал дали искат? Аре стегнете се. Войникът е войник когато си върши работата.
                  А плочата идете я вижте къде е бе. Е къдзе е южното парк. Не вярвайте много на публикации из тъпи вестници.

А пък като се мане альоша и прочее свински паметници в борисовата градина на окупатор (щото уса може да са ни пускали бомби ама за съжаление ни окупираха руските зверове и идиоти) те тогава елате говорете за юес пилоти.

Помня реакцията на едни снимки на паметници на бригада чавдар насред нищото (кво дирят там бе деба) ...

Изобщо срам ме е малко ...
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Пичове, война е било. Тия дето са бомбандирали София да не би някой да ги е питал дали искат? Аре стегнете се. Войникът е войник когато си върши работата.
                    А плочата идете я вижте къде е бе. Е къдзе е южното парк. Не вярвайте много на публикации из тъпи вестници.

А пък като се мане альоша и прочее свински паметници в борисовата градина на окупатор (щото уса може да са ни пускали бомби ама за съжаление ни окупираха руските зверове и идиоти) те тогава елате говорете за юес пилоти.

Помня реакцията на едни снимки на паметници на бригада чавдар насред нищото (кво дирят там бе деба) ...

Изобщо срам ме е малко ...
                    Нещо двойни стандарти ми се виждат. А руските войници да не би да са идвали по желание?!? Даже май маалко повече са ги принуждавали.

Отделен въпрос, че т.нар. окупация от СССР е станала по решение не само на руснаците. На Дедо тато му ни е вкарал във войната на страната на нацистите и след войната сме били откъм страната на булката, а по тоя случай един от най-големите булеварди на София се казва на негово име.

П.С. Ако някой кон с капаци ще ме обяви за комунист заради тоя пост, моля да си го спести за себе си.
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

От като воюваме на страната на нацистите печелим Южна Добруджа. От русиея един голям квадратен.
                      Паметника на альоша и прочее изродщини и плочата в посолствто са различни по размер и символика.
                      Толко за двойния стандарт
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

От като воюваме на страната на нацистите печелим Южна Добруджа. От русиея един голям квадратен.
                        Паметника на альоша и прочее изродщини и плочата в посолствто са различни по размер и символика.
                        Ми не е достатъчно. Първо, Альоша въобще не е предмет на темата. Второ, различни са именно с това, че альоша е паметник именно на незнайния воин, т.е. на тези, дето са ги пращали на война без да ги питат, а тва в южния парк (все още нямам доказателства, че е на територията на посолството, ако е така е друг въпрос).
                        А иначе освен Южна Добруджа печелим и 70 години електрификация и съветска власт (слагам ги 70, щото нямам чувството да е свършила и да свършва в следващите 5).

Comment

Електрификацията или советската власт?
                          Извън това да уточния, писах го и преди, освен Альошата, има още сума ти паметници на Съв.армия, а и цели ансамбли, Русия ни освобождава от турците, после от фашистите, накрая ни строи и заводи, като руснака винаги е по висок от българина-пример моста над Перловската до Строителния техникум в София.И то, без да има един застрелян войник при нахлуването им в България...
                          Та, ако сме принципни не трябва да мълчим и за това.Колкото по темата, една плоча или паментик не пречи в този случай според мен.Виж, ако се нацвъкат повсеместно ще съм против.
                          И защо никой не протестира против паметника и гарата наречени на Томпсън, човек нахлул в чужда държава, с цел борба против законното и правителство?Не че имам нещо против майора, ама като се кара принципно и това да се каже.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 22:17.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Тука все пак не става ли въпрос, за принципното отношение по въпроса, на всеки един от нас?
                            Аз не искам паметници на хора убивали българи в България!
                            Това е моето ПРИНЦИПНО становище!
                            Не разбирам защо извъртате нещата винаги до "ама те нали...".
                            Имаме хора, убивали българи в България, така ли е? Ние българи ли сме? Тук в България паметници на такива не трябва да има, били те руснаци, американци, или каквито и да било.
                            Ако паметника е на територията на САЩ, тогава гъзолизците представители на властта, не трябва да приемат покана за присъствие на това събитие.
                            А ако паметника е на наша територия, то тогава олигофренията е пълна и лизането на задници сега, не се различава от лизането на задници преди 89-та.
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Ние българи ли сме? Тук в България паметници на такива не трябва да има, били те руснаци, американци, или каквито и да било.
                              Абсолютно вярно! Това го няма никъде. Ако трябва да разсъждавам по реваншисткия начин - дали САЩ ще си построят паметник на японците разрушили Пърл Харбър? Все си мисля че не. Поне не са п..ки като нас. Ако паметника е на територията на САЩ е проста арогантност. Ако е на територия извън посолството си е дивна простотия!
                              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Погледни паметникът на Альошата като произведение на изкуството и ще видиш, че сега няма кой да плати и да изработи такъв монументален паметник - дреме ми за символите.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X