Известие

Collapse
No announcement yet.

Плащаш и продължаваш

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Няма значение дали е необходимо или не.
    Въпроса е че не е спазена буквата на закона.

Примерно по обичайният ми маршрут - Младост 4 - Х.Димитър по околовръстното има 2 места със ограничение 50 ( от 90 ) и едно с 40.
    Без междинни знаци.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

Примерно по обичайният ми маршрут - Младост 4 - Х.Димитър по околовръстното има 2 места със ограничение 50 ( от 90 ) и едно с 40.
      Без междинни знаци.
      Което не е правилно и е редно всяко намаление на ограничението на скоростта да става със знаци, а не рязко от 90 на 50 или на 60 както е обикновенно по извънградските пътища в България! Единствено по магистралите е ок, но не навсякъде!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

Без междинни знаци.
        Чакай сега. От 90 за да смъкнеш на 60 не мисля, че трябва да има междинен знак, поне според извадката от закона.
        Lexus IS200

Comment

А аз някъде да съм говорил за знак 60 ?
          Още от първото ми мнение по въпроса съм споменал изрично 50.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Знете ли за мен кое е най-тъпото в системата. Факта , че трябва да загубя един ден за да се редя , да си взема акта и да си платя глобите. Поне за София е така. Сега ако ми кажете и кой ще поеме загубите на икономиката от БВП загубен от висене по гишета в КАТ - щото като гледам там винаги са големи опашки от ранни зори. Ако ми кажете и защо няма гишета работещи събота и неделя. Ами аз така заради това губене на време съм склоне при глоба 200 лева да дам рушвет 200 само за да не си губя времето. Тук даже да спомена че при акт написан в Търново да речем , отивам след месец в КАТ София и постановлението не ми е излязло, което значи още един ден ( а те работят когато ми е работното време и няма как и при двете ходения да не отсъствам по няколко часа от работа) Ей това най дразни.

П.П. Да спомена че от повече от две години съм нямал акт (имам сега от миналата седмица един за 23 км превишение, при патрулка в абсолютна тъмница , без включени светлини и скрита назад от пътя. Преди да ме обвините искам да кажа , че знака 60 е заради бензиностанция, а аз зареждах на въпростанта брнзиностанция, абсолютно пуст път, бях единствен клиент на бензиностанцията и като излязах дадох газ - първа , втора ...ПАЛКА и светене с ръчен фенер срещу мен. Просто бях на кеф с новото GTV и не ми се разправяше с плевенски катаджии.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
              Знете ли за мен кое е най-тъпото в системата. Факта , че трябва да загубя един ден за да се редя , да си взема акта и да си платя глобите. Поне за София е така. Сега ако ми кажете и кой ще поеме загубите на икономиката от БВП загубен от висене по гишета в КАТ - щото като гледам там винаги са големи опашки от ранни зори. Ако ми кажете и защо няма гишета работещи събота и неделя. Ами аз така заради това губене на време съм склоне при глоба 200 лева да дам рушвет 200 само за да не си губя времето. Тук даже да спомена че при акт написан в Търново да речем , отивам след месец в КАТ София и постановлението не ми е излязло, което значи още един ден ( а те работят когато ми е работното време и няма как и при двете ходения да не отсъствам по няколко часа от работа) Ей това най дразни.

П.П. Да спомена че от повече от две години съм нямал акт (имам сега от миналата седмица един за 23 км превишение, при патрулка в абсолютна тъмница , без включени светлини и скрита назад от пътя. Преди да ме обвините искам да кажа , че знака 60 е заради бензиностанция, а аз зареждах на въпростанта брнзиностанция, абсолютно пуст път, бях единствен клиент на бензиностанцията и като излязах дадох газ - първа , втора ...ПАЛКА и светене с ръчен фенер срещу мен. Просто бях на кеф с новото GTV и не ми се разправяше с плевенски катаджии.
              В такъв случай си се прецакал сам и е трябвало да им напомниш, че знакът важи до първото кръстовище, а ти излизайки от бензиностанцията си минал през тамън 2. Значи ако е бил преди бензиностанцията след нея не важи вече, освен ако няма табелка под него, че важи ХХХ метра.
              Lexus IS200

Comment

абсолютно пуст път, бях единствен клиент на бензиностанцията и като излязах дадох газ - първа , втора ...ПАЛКА и светене с ръчен фенер срещу мен. Просто бях на кеф с новото GTV и не ми се разправяше с плевенски катаджии.
                Ся не казвам че ти си луд, но ако ми се случи на мен, трябва да съм луд за да спра, може да си пуснат сичките буркани, ако ще и от багажника да си извадят допълнителни, ако ще и 3 коли да въртят след мен, спирам на първото осветено и оживено място......два пъти ми махаха така извън града, веднъж в града, и трите пъти не спрях, нито газ дадох, нито намалих, все едно нямаше кука отстрани.......сори, кьорав съм, трябва да се вижда надпис полиция, аз както казах съм кьорав и не виждам такова нещо в тъмното и неосветеното, и не знам тва кука ли е, или каруцар......то се същото де, ама карай.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/1...-hrasti.103877
                  А дано спрат да се крият като партизани, и да спират на най-тъпите възможни места.

Comment

Не знам дали е само шум в медиите... но ако горното и това станат в по-голямата си част факти, ще има напредък.
                    Странното е, че никъде обаче не се говори за превенция... явно още не са стигнали до тая точка на развитие.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/1...-hrasti.103877
                      А дано спрат да се крият като партизани, и да спират на най-тъпите възможни места.
                      През тъмната част от денонощието проверките ще се извършват по възможност на добре осветени места.
                      А ако няма тая възможност......ся го чух по новините, куките ще затягат коланите.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Всеки знак за ограничение на скоростта не е случаен - това, че в повечето случаи числото върху знака не е адекватно, не изключва опастност.
                        Не съм перфектен по отношение спазване на ограниченията, но винаги имам едно наум при преминаване през такива участъци - дори, когато някой пред мен ме пази по отношение на радарите.
                        Не винаги, особено по непознат път можем да преценим опастността, затова дори да превиша скоростта го правя с повишено внимание.
                        Та приказката ми е - плащането си е плащане, но по-важното е мисленето през времето на шофиране.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:25.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

От 5 години вече не живея в Плевен, последният ми акт е от там преди повече от 2 години, и днес пак ми натресоха фиш тия малоумници, сутринта в час пик че съм пресекъл път на пешеходец който не беше на зебра ?!? втф?!? Много са ми хитри милинките особено като видят софииска кола всякаш видат златна мина... И аз не се разправях не им дадох пари да киснат там кавалите. А по темата: Просто в България е пълно със знаци 30км/лв в час, за пример мога да ви дам Луковит, където по неведоми причини трябва през целия град да караш с 30 40 като наказан и винаги има по една две патрулки на различни места. И съм твърдо за това да не се отнемат точките, шЪ ма извинявате но Плащаш и Продължаваш никога няма да намали корупцията, даже колкото по големи глобите толкова повече. Докато ги има пътните полицаи и момента с договорката на място няма начин. Вместо да платя акт 150 лв защо да не дам на краипътния бастун 30 40 зависи според договорката и да продължа. А като има камера и автоматизирана система където директно собственика на колата получава честитутката да си плати акта и глобата работата е съвсем друга. Въпросът е че в момента с наличните камери чакаме по 7 месеца да доиде такава, да не говорим ако се опашат всички магистрали еле пък главни пътища, ще се чака по 7 години. Май се по увлякох сори за което ама още ми етегаво заради фиш-а.
                          145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                            От 5 години вече не живея в Плевен, последният ми акт е от там преди повече от 2 години, и днес пак ми натресоха фиш тия малоумници, сутринта в час пик че съм пресекъл път на пешеходец който не беше на зебра ?!? втф?!? Много са ми хитри милинките особено като видят софииска кола всякаш видат златна мина... И аз не се разправях не им дадох пари да киснат там кавалите. А по темата: Просто в България е пълно със знаци 30км/лв в час, за пример мога да ви дам Луковит, където по неведоми причини трябва през целия град да караш с 30 40 като наказан и винаги има по една две патрулки на различни места. И съм твърдо за това да не се отнемат точките, шЪ ма извинявате но Плащаш и Продължаваш никога няма да намали корупцията, даже колкото по големи глобите толкова повече. Докато ги има пътните полицаи и момента с договорката на място няма начин. Вместо да платя акт 150 лв защо да не дам на краипътния бастун 30 40 зависи според договорката и да продължа. А като има камера и автоматизирана система където директно собственика на колата получава честитутката да си плати акта и глобата работата е съвсем друга. Въпросът е че в момента с наличните камери чакаме по 7 месеца да доиде такава, да не говорим ако се опашат всички магистрали еле пък главни пътища, ще се чака по 7 години. Май се по увлякох сори за което ама още ми етегаво заради фиш-а.
                            Ако завиваш пешеходеща на такъв вид пътека има предимство. На кое място стана туй чудо.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Продълженията на тротоарите се водят пешеходни пътеки, дори необозначени... това го приеха защото им е по-лесно така вместо да обновяват боята на пътеките.
                              Изобщо всичките малоумия по пътищата са все на гърба на шофьорите.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Ако завиваш пешеходеща на такъв вид пътека има предимство. На кое място стана туй чудо.
                                Пробива и Гренадерска, 8:20 сабахлян бързах за чудния ни съд, завивах на дясно от гренадерска да хвана по пробива към Дом на Книгата...

Продълженията на тротоарите се водят пешеходни пътеки, дори необозначени... това го приеха защото им е по-лесно така вместо да обновяват боята на пътеките.
                                Изобщо всичките малоумия по пътищата са все на гърба на шофьорите.
                                Няма по абсурдни знаци и правилник от нашият, при положение че пешеходеца дори не намали защото беше пи*ка си майна в цаверичака от мен. Ама като сме овци и търпим така ще е....

Най голямата кретения е че и в момента е Плащаш и Продължаваш стига да се договориш полицая, а с този новият закон ще стигнем до момента в който някой ще отнесе дете и ще си плати и продължи защото има пари...
                                145 1.7 16V Boxer

Comment

Working...
                                X