Известие

Collapse
No announcement yet.

Глад мори добитъка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз съм ви казвал, че пенсиите са прост народ... чакам с нетърпение да отворят ИКЕА и да видим там за какво ще се бият
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Не е само до пенсии... то майки си губили децата, то бременни в приключение... то чудеса е било.
      Или толкова е оскотял и обеднял народа, че е готов за по-евтиното да се изтрепа или просто не знам каква е тая психоза.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Дано да има бира, че като знам как съм чакал на времето камионите да излязат от портала на Пивоварния и карах зад тях до първият магазин, на който спират.

Ооо аз утре ще се редя за бира.. Пък който кара по-непретенциозен дизел може да му налее "био дизел" за 1.45 (олио )
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

О, Lidl
          Три часа как тълпите чакат
          да отворят магазина. Панелките сиви
          трепетно повтарят на тълпата ревът.
          Пристъпи ужасни! Тринайсетий път
          гъсти орди бутат количките диво
          и тела се блъскат, и кръв се пролива.
          Псувни и попържни! Хора кат животни!
          Журналист безумний снима входа пак
          и вика:“Търчете! Дайте си парите!“
          И пенсиите тръгват с викове сърдити,
          и „Напред!“ гръмовно въздуха разпра.
          Магазина отговори с друг вик: „Ела“!
          И с нов порой от псувни, проклятия и попръжни
          пенсионерите наши, оплискани с кърви,
          бутат се и блъскат, без сигнал, без ред,
          всякой гледа само да бъде напред
          и с количка тича стръвно, та да може
          един банан по-вече в нея да сложи.
          Колички се чупят. Тълпите ревът,
          талази налитат, мачкат се, пищят; -
          Вият като вълци, бутат се кат овци,
          и пак се натискат; българите прости
          кат свине тичат, кой бос, кой обут,
          не сещат ни жега, ни жажда, ни студ.
          Щурмът е отчаян, персонала – труп.
          Три часа веч продават, но помощ от нийде,
          на работний ден край се не види,
          а тълпи пенсионери пак фърчат към тях.
          Нищо. Те ще бачкат и честно, без страх -
          кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.
          Простаците идат; всичките нащрек са!
          Поредният напън пак е настал.
          Един пенсионер, кат обезумял
          ревна гороломно: „Бананите свършват,
          мандарините също! Затуй ли се блъсках и толкоз синини?
          Таквоз нещо не помня от войната дори.“
          При тез думи страшни, безумните орди
          се втурнаха люто през тесните порти
          гневни и шумешщи! О, безумен час!
          Тълпите озверяха напълно тогаз,
          бананите липсват, краставици също
          стоката свършва – тълпата прелива
          и гневни, безумни по рафтове висят,
          пред цяла вселена, в тоз забравен кът,
          за една покупка, за малко далавера.
          „По новините България нази ще гледа,
          репортаж ще има, тя ще ни съзре,
          ако не си купим: да мрем по-добре!“
          Няма вече нищо! Има хекатомба!
          Всяка стока цел е, купувача – бомба,
          всяка крачка – удар, всяка душа – плам.
          Прахове и мръвки изчезнаха там.
          “ Грабайте млеката!“ – някой си изкряска
          и пенсии полумъртви фръкнаха завчаска
          кат демони черни покрай празний рафт,
          катурят, струпалят полуживи пак!
          И персонала тръпне, друг път не видели
          хора как се бутат, бедни, озверели
          и въздуха цепят със просташкий вик.
          Пазарът се обръща на бой и за миг
          пенсиите наши, кой от кой по-болни
          се фърлят да докопат храните отровни,
          като виждат харно, че се свършват веч . . .
          Но вълни не спират от орди дивашки
          грабят и се бутат все така – юнашки . . .
          Йоще миг – ще затвори тоз магазин.
          . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
          И днес йощ нета, щом тема зафаща,
          спомня тоз ден бурен, пише и препраща
          глупоста му дивна като някой ек,
          от форум на форум и от век на век!

аз го взех от форума Направи сам
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Уникално Горд съм с волята и непримиреността на хората загинали геройски на опашката...
            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              В САщ всяка година по време на разпродажбите след деня на благодарността стават такива сбивания ама причината сигурно не за това че хората са толкова гладни ами защото стават жертва на разни маркетингови трикове.
              И понеже в САЩ ежегодно стават такива патаклами, да разбирам това за нормално така ли ?
              Нещо не ми върви натам мисълта.
              Не е проблема само в глада и бедността.
              Възрастните хора са ясни и обясними в случая, те освен че имат хроничен недостиг на пари, не се радват на особено разнообразие в живота им.
              И такова откриване им се явява като посещение на цирк, което ако не ги изморяваше физически, щеше да им е едно от любимите занимания.
              Но трагичното е в това колко млади хора вместо да ходят на работа и да свършат нещо полезно висят като паяци там между паузите, в които не са на кафенце.
              А това е знак, че в България е пълно с млади безделници, кибици, които практически се оказват и най-големите "многознайковци", понеже докато другите работят, те сериозно "работят над себе си".

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

Тези ексцесии са си шоу - друго си е да се поръгаш малко, да си попсуваш, тук-таме някой шамар.В същото време се събират разни джебчии, перверзници и друга такава измет.Хората са доволни, че са направили далаверка, която по научному се нарича клиентска удовлетвореност, макар, че обрали боклуците. Фирмите и те са се отървали от преоценените си стоки.Изобщо всички са доволни - страшна идилия.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Има и такива каквито споменавате в горните постове, знаем си манталитета.
                  Но знам и доста хора, пенсионери и млади работещи семейства с деца, които ходят по определени магазини в определени часове, за да хващат промоции... просто не смогват да връзват бюджетите си.
                  Та не е само цирк за съжаление...
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Така е за да отиват и да се бутат по този начин няма да е от хубаво или да се забавляват.
                    .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Магазин "Лидл". От ранни зори тълпи се трупат пред вратата. С лакти и нокти по-смелите си пробиват път напред. По някое време напрежението ескалира и хората започват да крещят към шефовете:
                      - Бананите ще свършат. Не може ли по-бързо? Пуснете ни.
                      Шефовете, които не са очаквали подобен наплив, кършат ръце и мислят как да излязат от ситуация. След още няколко часа положението става нетърпимо, хвърчат линейки, кметицата вика полиция. Хората пак крещят:
                      - Пуснете ни, иначе ще изпотрошим магазина.
                      Шефовете се оттеглили на съвещание и след малко обявили решението:
                      - Добре, ще влезете всички, но на входа на магазина сме сложили един едър борец. За да влезете, трябва да ви опъне.
                      Без да му мисли много, мъж от тълпата се провикнал:
                      - По-добре сложете двама, за да върви по-бързо опашката.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                        Така е за да отиват и да се бутат по този начин няма да е от хубаво или да се забавляват.
                        Отиват за да си купят банани по 0.69 лв килото, но ако можеха да си направят сметката и не действаха първосигнално щяха да стигнат до следните изводи:
                        1. Могат да купят само 3 кг.
                        2. Тия 3 кг за 5-6 дни ще станат на гъз, както знаете бананите доста бързо се скапват, а не може да ги изядеш за 2 дни, щото ще се просереш и ще дадеш 5 пъти повече пари за лекарства.
                        3. Тая промоция е само 4 дни
                        4. 3х0.69=2.07 лв. срещу 3х1.69=5.07 в Била.
                        5. Билетче до Лидел и обратно=2 лв. (айде пенсиите не го плащат това)
                        6. За еднократна разлика в цената от 3 лв да се биеш по опашките не е нормално.

В крайна сметка важното е всички да са доволни. Ако се чувстват удволетворени нямам нищо против да се редят по опашки, да се бият, да се будат и каквото там решат да правят. Не ми пречат.
                        Lexus IS200

Comment

ааа пречат, пречат, правиха задръстване пред офиса ми

мои познати правят кампания за "Ден без покупки" утре или малко да си помислим за безразборното консуматорство http://www.facebook.com/?ref=logo#!/...342403&index=1

пазаруване на каквото и да е, само щото е по-евтино...
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            В крайна сметка важното е всички да са доволни. Ако се чувстват удволетворени нямам нищо против да се редят по опашки, да се бият, да се будат и каквото там решат да правят. Не ми пречат.
                            Сигурна съм, че се чувстват
                            Някои от тях ако не се сбият, напразно са отишли.Явно не им е сладко да си вземат моркови на тънката цена от 35 ст, ако не са напсували поне 3-ма
                            Знам ли, за някои хора това може да е удобен начин да се издигнат като герои в собствените си очи
                            Друго си е да се прибере в къщи с 2 кила моркови и 2 кила банани като супермена на хипермаркета
                            А в момента и в Кауфланд Пловдив(магазина в който пазарувам най-често) е подобна лудница, защото заради откриването на Лидъл(който е на 50 метра от него) са сложили конкурентни на Лидъл цени.
                            Иначе и на мен блъскачите не ми пречат, нека си се замерят с чепки банани и с моркови колкото си щат, щом им осмисля деня-ок.
                            Добре че съм малогабаритна, та успявам да се промуша през места, където тези биткаджии обикновено не могат и се изнизвам от магазина сравнително бързо.
                            Last edited by milenamr; d.m.y г., 16:07.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                            Втора национална среща на 155

Comment

А, бе това направо си е мазохизъм - колкото повече вземат, толкова повече са вътре. Би трябвало да са разбрали след толкова години, че с тази далавера си се понабутват, ама то си ги влече отвътре някои хора и как да вземат малко като може повече, пък нали трябва да си платят по някакъв начин усилията задето са стигнали до тази възможност. А,бе психилогия на потребителят.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Кауфланд и Лидл са едно и също нещо.Собственика е един и същ. След такива откривания се вижда колко бедни и жалки сме..
                                Бананите 99% съм сигурен, че са фуражни.Краставици по 33 стинки броя внос от испания също мноо ме кефят.Видях и другите марки на плодовете и зеленчуците и като гледам са си баш за българите...нискокачествени. За другите стоки немога да коментирам.От това разбирам, но дълбоко ме съмнява олиото да е олио..
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi
                                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                                X