Първоначално публикувано от tanatos
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пазарни отношения с Русия
Collapse
X
-
Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:53.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНе знаех че е толкова поверително някой да каже с какъв бизнес се занимава и все пак Олд Фокс нищо конкретно не каза.
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:17Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеKaжи има ли смисъл да се прави бизнес с Русия, коректни ли са руснаците като търговски партньори. Какви са тенденциите за внос и износ и как се изменя жизнения стандарт на руснаците какво потребяват и т.н.
Има смисъл да.(пак говоря на корпоративно ниво)
Коректни ли са? Има и много коректни - трябва да можеш да познаваш хората и дълбоката руска душевност. Аз още не съм я опознал докрай. Срещал съм невреоятни професионалисти, съвременни мениджъри от които се уча да работя, но и откровенни измамнинци. За щастие първите стават все повече и повече.
За останалите ти въпроси не съм компетентен. Старана на контрасти - Москва огромен бизнес център доста висок стандарт на живот, но в същата тази Москва много хора успяват за цял живот да с купят/купят не наемат, не апартамент, не стая от апартамент, а само легло.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
А може ли да попитам, защо не им дадете една цена EXW София на руснаците и те да му берат гайлето на транспорта и митниците? Аз като пазарувам в Китай, на китайците им е през оная работа, какви проблеми ще имам при вноса и при транспорта. Тяхната отговорност е до изхода на склада им или в най- добрия случай да го натоварят в контейнера.
Та пак идваме до положението, че просто като не произвеждаме нищо на конкурентна цена и качество, респективно никой не се натиска да го купува. Да не говориме за нещо високотехнологично...Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеЩото се гордеем с обема от допълнителни услуги които предлагамеLexus IS200
Comment
-
Пазар...лък!
Пазарни отношения можем да развиваме не само с Русия, а дори и с Мадагаскар, стига да имаме пари! Стига да имаме визия как да си оправим бавния "разтеж" на икономиката! А тя се прави с производство! А производството се прави с кадри, но младите визираха зад граница.Няма производство, няма и млади специалисти! И на този хал финансовата ни стабилност е разклатена, заради публичните разходи за пенсионна и здравна реформа.Защото нацията ни е трайно застаряваща и кризата заради тези финансови разходи ще се задълбочава все повече! Така че ако имаш парите и си богат,ти ще намериш пазари дори и на маймуни от Мадагаскар!Само че каквито са ни управниците-такива са ни и пазарните отношения...никакви!Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Ми и скандинавските нации са крайно застаряващи от десетилетия, ама имат най висок стандарт в Европа, никога не са имали социализъм и пазара им с Русия им е слабо развит, в сравнение с пазарните им отношения с така наречения западен свят
А как ще имаме пари, като имахме 60 г. отношения с руския пазар, икономика основана на руските, пърдон съветски тогава интереси, е това е резулатат от "пазара"Last edited by fred; d.m.y г., 20:20.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Това се опитвам да кажа, че тия отношения се трансформират и продължават и в наши дни под термина "пазар". Руските кръгове ползват влиянието си за да извличат най-вече ползи за себе си, българските им подопечни пък гледат да прилапат и те нещо,ако нещо наистина може да се развие, то пък бива използвано от Русия с цел постигане на стратегически и други изгоди, реален пазар няма, нито руския народ нито българския печелят нещо от това.Last edited by fred; d.m.y г., 21:53.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment