Известие

Collapse
No announcement yet.

Стреляш, за да защитиш жена си - опит за убийство

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А женицата се опитала,просто да ги "разстърве",като налетяла на бакшиша с винкел.

Comment

• Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
      Приятелю, ситуацията, колкото и наглед да е тривиална, е доста по-сложна. Ако приемем, че "доктора" е имал разрешително, при така създалата се ситуация за мен е действал правомерно. Вярно е, че интерпретацията на закона може да бъде нееднозначна, но в условия на опасност, признай, че повечето необучени хора са стреснати и едва ли му е минало през акъла да направи друго. Това е могъл, това е направил. След като призоваваш да не се произвеждат изстрели в мирно време, защо не помислиш, че за този човек и жена му ситуацията не може да се определи като "мирна". Колко миролюбиво е постъпил таксиджията? А ти ако беше на негово място би ли се спрял да помислиш дали да го изкараш (пистолета) или с дар слово да убедиш опонента си, докато той ти налита, да не го прави?!
      За мен в този казус става въпрос за инстинкт, а не за цитирам: пробване на пищова.
      Ами това се опитвам и аз да обясня или казано на юридически език, думите "непосредствено и противоправно нападение", което не е завършило се тълкуват като дявола евангелието. Пак има хора, дето са по-католици от папата, и отричат правото на самозащита заради ... честно казано и аз не разбирам заради какво.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• И полицая, пардон, доктора и бакшиша са за .
        От къде на къде ще се млатят, пък и ще стрелят на обществено място.
        Комшиите много добре са решили проблема.
        Там може да псуваш колкото си искаш, но посегнеш ли те чака затвор и никой не може да те извади от него.
        Няма оправдание!
        Освен това, пищов не може да има който и да е. Само полицаите , военните и май това са.
        За да не е все пак безрогато стадото, всеки си има в къщи поне по една пушка.
        Ха сега бий се, ако ти стиска!
        Доколкото знам, в Швейцария, всеки мъж след военното обучение си държи армейското оръжие в къщи.
        Ха обери го!
        Абе идеи много!
        Тези също!
        Пукницата е една!
        Наздраве!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
          Приятелю, ситуацията, колкото и наглед да е тривиална, е доста по-сложна. Ако приемем, че "доктора" е имал разрешително, при така създалата се ситуация за мен е действал правомерно. Вярно е, че интерпретацията на закона може да бъде нееднозначна, но в условия на опасност, признай, че повечето необучени хора са стреснати и едва ли му е минало през акъла да направи друго. Това е могъл, това е направил. След като призоваваш да не се произвеждат изстрели в мирно време, защо не помислиш, че за този човек и жена му ситуацията не може да се определи като "мирна". Колко миролюбиво е постъпил таксиджията? А ти ако беше на негово място би ли се спрял да помислиш дали да го изкараш (пистолета) или с дар слово да убедиш опонента си, докато той ти налита, да не го прави?!
          За мен в този казус става въпрос за инстинкт, а не за цитирам: пробване на пищова.
          Колега според теб кой е по-големият кръвник тоя който тропа на стъклото на някой с ругатни или тоя който спира кавгата с исзтрел?преди 6 години едно момче се скара с един барман на 14 февруари между тях имаше момиче и онзи посегна на бармана ама не с тупаница а си дигна ръката да го стресне крещейки и от там бармана извади газов пистолет с стоп патрон и го застреля в окото от 10 см,после и по мене и по още едно момче но както и да е е та това е същата ситуация сега е на топло за 5 години почти доктора прав ли е според теб или бармана?доктора що не си заключи колата или не отбива като викаш не се знае каквод а се прави в тая ситуация щото нито един страхлив човек няма да отбие или да спре по скоро ще направи ПТП и ще се заключи в колата бъди сигурен.

Comment

• Мда , щом си спряха на светофара така спокойно , значи не ги е било много страх.

А май направо си го чакаше със зареден пищов. Като гледам записа , бакшиша отнесе куршума , без да има време да направи нещо.

Ма тая тема ще има ли край въобще?
            Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• - Комисар Йорданов, как се стига до инцидента?

- На камерите от нашия сектор "Видеонаблюдение" ясно се вижда как таксито започва да засича и да преследва бяла кола "Фолксваген Поло", шофирана от жена. На светофара на кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Дондуков" полото спира на червен светофар и тогава другата кола го настига и спира отзад. От автомобила на фирма "ОК Супертранс" слиза водачът, изтичва до дясната страна на колата отпред и се нахвърля с юмруци върху мъжа, който дори не е успял да излезе от автомобила.

Жената, която седи на шофьорското място, излиза от своята страна и опитва да ги разтърве, но таксиметровият шофьор я поваля с няколко удара. Тогава съпругът й вади оръжието и стреля.

- Ясно ли е дали д-р Лингорски е стрелял с оръжието, за което има разрешение?

- Това в момента се изяснява. Има назначена експертиза.

Като гледам записа е мазало... как изобщо го виждате какво става не знам.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Погледни тролейбуса отстрани! Той да не е спрял заради сеира? Май не. Просто там има светофар, който очевидно в момента е червен. Колкото до това, че бакшиша не е имал време да направи нищо - какво според теб за какве трябва да направи? Налита хората, раздава юмруци!
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение

- Комисар Йорданов, как се стига до инцидента?

- На камерите от нашия сектор "Видеонаблюдение" ясно се вижда как таксито започва да засича и да преследва бяла кола "Фолксваген Поло", шофирана от жена. На светофара на кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Дондуков" полото спира на червен светофар и тогава другата кола го настига и спира отзад. От автомобила на фирма "ОК Супертранс" слиза водачът, изтичва до дясната страна на колата отпред и се нахвърля с юмруци върху мъжа, който дори не е успял да излезе от автомобила.

Жената, която седи на шофьорското място, излиза от своята страна и опитва да ги разтърве, но таксиметровият шофьор я поваля с няколко удара. Тогава съпругът й вади оръжието и стреля.

- Ясно ли е дали д-р Лингорски е стрелял с оръжието, за което има разрешение?

- Това в момента се изяснява. Има назначена експертиза.

Като гледам записа е мазало... как изобщо го виждате какво става не знам.

Това са пълни глупости , на записа ясно се вижда че "бакшиша" не "изтичва" а си ходи тежко и страшно към предната дясна врата на Поло-то.
                  ЖЕНАТА не излиза да ги разтървава...защото още нищо не се е случило и мъжът и току що е гръмнал врагът.

А па тая простотий , че горката жена...слезнала да ги разтървава...е ПОВАЛЕНА от НЯКОЛКО удара...е няма как да е истина , при положение че и къоравите видяха че бакшиша беше прострелян в мига , в който застана до предната дясна врата.

И пак питам , "горката жена" се опитваше да ги разтърве , с тръба в ръката , гонейки ранения бягащ бакшиш , докато горкият и мъж , също гонейки него...СТРЕЛЯШЕ ПОВТОРНО...ПРИ САМОЗАЩИТА ли?

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Абе хора , що не признаете , че в случая оръжието е използвано неправомерно.
                  Кво има да коментираме ...кой доктор , кой бакшиш...

Ясно е че бакшиша е НЕВЪОРЪЖЕН и реална опасност за живота на "горкия доктор с пистолета" и "горката жена с тръбата" ...НЯМА.
                  Което ще рече , че е напълно незаконно да се използва бойно оръжие в случая.

А кво излиза , две въоръжени лица са нападнати от невъоръжено такова.
                  Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 00:45.
                  Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение

А кво излиза , две въоръжени лица са нападнати от невъоръжено такова.
                    Според мен невъоръжено просещо си го лице.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Пиша за 3ти път в темата и то все едно и също, но да потретим: "Ако би мирно седяло, не би чудо видяло". Седи си в таксито и нема да те гръмнат. Това е.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Никой не твърди, че таксиджията е капка роса неопетнена. Явно е гъз. Ама за това, че някой е гъз, не следва да бъде отстрелван. Кое не е ясно, по-точно?
                        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                        Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                          Никой не твърди, че таксиджията е капка роса неопетнена. Явно е гъз. Ама за това, че някой е гъз, не следва да бъде отстрелван. Кое не е ясно, по-точно?
                          Ясно е, че агресорът е таксиджията. Оттам нататък всички действия за неговото спиране са неизбежна отбрана. Другото е превратно тълкуване, несъответстващо на целта и духа на закона.

Дано докторът да има добър адвокат. Стажувал съм при едно от светилата в наказателното право и човекът отърва действял при условията на неизбежна отбрана при далеч не толкова ясни обстоятелства.
                          Last edited by koolio; d.m.y г., 10:33.
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            Ясно е, че агресорът е таксиджията. Оттам нататък всички действия за неговото спиране са неизбежна отбрана. Другото е превратно тълкуване, несъответстващо на целта и духа на закона.

Дано докторът да има добър адвокат. Стажувал съм при едно от светилата в наказателното право и човекът отърва действял при условията на неизбежна отбрана при далеч не толкова ясни обстоятелства.
                            Ти па плямпаш пълни глупости.

Pinky го каза добре.

"Агресора" е ясен...бреий , това присъда ли е...какво си стажувал? Че ние тия работи ги разбираме и без стаж.

Как може да кажеш че си стажувал право и да ги говориш тия глупости?

А защо "дано доктора да има добър адвокат"?
                            Защото си пристрастен ли?

Баси , какви хора сте...ако те гръмнат тебе някъде , една гадна курва с тръба и един гърчав , нагъл , въоръжен до зъби...мангал , работник в "Чистота" , тогава ТИ , базирайки се на твоя стаж при "светилото" , кого ще обявиш за виновен???
                            Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 11:11.
                            Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Т Че ние тия работи ги разбираме и без стаж.

Ти явно си от хората, които разбират всичко.

И от един правилно нанесен токат човек може да си отиде, тоест не се знае какви щяха да са последствията за таксиджията, ако докторът беше се отбранявал по друг начин.

А ако ти видиш някой да пляска жена ти безучастен ли ще седиш?
                              "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Ти па плямпаш пълни глупости.

Pinky го каза добре.

"Агресора" е ясен...бреий , това присъда ли е...какво си стажувал? Че ние тия работи ги разбираме и без стаж.

Как може да кажеш че си стажувал право и да ги говориш тия глупости?

А защо "дано доктора да има добър адвокат"?
                                Защото си пристрастен ли?

Баси , какви хора сте...ако те гръмнат тебе някъде , една гадна курва с тръба и един гърчав , нагъл , въоръжен до зъби...мангал , работник в "Чистота" , тогава ТИ , базирайки се на твоя стаж при "светилото" , кого ще обявиш за виновен???
                                1. Е те от такива разбирачи най-ме е страх.
                                2.Да, пристрастен съм. Щото не съм агресор, а потенциална жертва. Та ако някой ме гръмне, удари, осакати и т.н. искам практиката да е на моя страна.
                                3. Аз нямам в какво качество да обявя някого за виновен, това го прави съдът. Аз мога да работя в полза на тоя, който ми плаща. Но за добро или зло, не се занимавам с наказателно право в момента.
                                4. Ти освен, че говориш глупости, ги говориш и неграмотно, ма не мисля да върша работата на учителите ти безплатно, та да те поучавам.

Comment

Working...
                                X