Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Да, доводите свършат ли ... обръщаме на персонални квалификации ... що ли ми е познато

Годините ми ги пише в профила
    Иска им се на някои хора да сме късопаметни, не става.

Отречи геноцида или кажи, че ти харесва!

Отречи, че не познавахме преди 89 друго освен родното (изключая комуноидите де) или ако си "надежден" някоя братска соц. страна!
    Лично мен не са ме пускали на екскурзия в соц. страна с родителите ми с довода, че дете не се води освен ако не се иска да се бяга от "прекрасния соц. рай"!
    Не, че при баба ми е било зле ... но фактите остават.

Отречи ги де...
    Младо момче!!!Не ме провокирай с въпроси, които не са твои лични а изцедени от факта да се изтъкнеш със знания, които ми принадлежат по право съгласно поне 20 години по-голям стаж в това време от теб!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Ами САщ има 14 трилиона национален дълг и пак се развива. България е една от страните с най-малък национален дълг около 16% някъде. В България се затриха много периспективни предприятия като Балканкар,Берое,ЗЗУ, Светлина, Видахим и т.н. , сключиха се множество неизгодни приватизационни сделки, като Балкан, БТК, киностудия Бояна и т.н. Селското стопанство беше унищожено поради пълна некомпетентност.
      Да ама въпросът е че САЩ си обслужват дълга, а ние почти не, даже го и спряхме, по времето на Карлович, Луканов.Не е въпросът в размера на външния дълг, а в ръста и състоянието на икономиката.
      Всички предприятия, повечето де, изброени от теб, а и много други имаха огромна задлъжнялост към доставчици, работници, банки и тн-затова визирах и вътрешния дълг, по голям от външния.Балканкар например работаше предимно за СИВ и след разпада му се разпадна и той, подобни предприятия имаше в целия соц лагер и също фалираха, даже и прочутите корабостроителници в Полша, Гданск, които дадоха първите сигнали за рухването на комунистическата империя,
      Ако имаше успешна приватизация наистина някои биха могли да съществуват, но такива условия у нас, умишлено не бяха създавани близо десетилетие след 1989
      Last edited by fred; d.m.y г., 19:20.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
        Младо момче!!!Не ме провокирай с въпроси, които не са твои лични а изцедени от факта да се изтъкнеш със знания, които ми принадлежат по право съгласно поне 20 години по-голям стаж в това време от теб!
        Нима знанията принадлежат на някого ексклузивно?
        Нима опита на един изключва опита на друг?

Темата е - носталгия или провокация... твърде рано е да си говорим за експертни оценки, даже моисеевите 40 години не са минали.

Вече го казах веднъж - или лустрираме до дъно или влачим както влачим в последващите 20.
        И като бонус алтернативата става побългарена форма на Путинова Русия.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Да ама въпросът е че САЩ си обслужват дълга, а ние почти не, даже го и спряхме, по времето на Карлович, Луканов.Не е въпросът в размера на външния дълг, а в ръста и състоянието на икономиката.
          Всички предприятия, повечето де, изброени от теб, а и много други имаха огромна задлъжнялост към доставчици, работници, банки и тн
          Ами как да го обслужваме като бюджета се източваше, и частният бизнес беше главно свързан с източване на работещите държавни предприятия които след това ги продавахме за скрап. Така реформи не се правят. Голяма част от задълженията се натрупаха точно през годините на крадене.
          Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:25.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Ами ка да го обслужваме като бюджета се източваше, и частният бизнес беше главно свързан с източване на работещите държавни предприятия които след това ги продавахме за скрап. Така реформи не се правят.
            E съгласен съм, ама така ги правят у нас основно, а и сега е същото, с малки изключения у нар реформа е мръсна дума, а понеже народа е тъп, да го кажа, понеже няма да ходя на избори, ситуацията скоро няма да се промени
            sigpic

Comment

Нима знанията принадлежат на някого ексклузивно?
              Нима опита на един изключва опита на друг?

Темата е - носталгия или провокация... твърде рано е да си говорим за експертни оценки, даже моисеевите 40 години не са минали.

Вече го казах веднъж - или лустрираме до дъно или влачим както влачим в последващите 20.
              И като бонус алтернативата става побългарена форма на Путинова Русия.
              Ако не си преписал от някъде тези 2 въпроса, които си задал ще е добре ,че си ги измислил ти! И ако отговориш на същите си въпроси с НЕ, то аз се питам, защо тогава не уважаваш мнението и опита на други???
              А отговора е ясен-всичко което пишеш са фрази, които явно не са твои!
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Не е необходимо да се репресиран от комунистите, за да си антикомунист, и аз не съм живял в Германия, не съм евреин, ама съм и същота така антифашист или по точно антинационалсоциалист.
                Никой от нас не е преживял робовладелския строй, ама трябва ли поради тая причина да повтаряме колко хубаво е било тогава /според някои, то и сега има роби/,
                Та не е важно кой какво и как е преживял нещо, а какво е разбрал по един или друг повод,
                Last edited by fred; d.m.y г., 19:55.
                sigpic

Comment

Та не е важно кой какво и как е преживял нещо, а какво е разбрал по един или друг повод,
                  Ашколсун
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Сърдечно благодарим
                    sigpic

Comment

Не е необходимо да се репресиран от комунистите, за да си антикомунист, и аз не съм живял в Германия, не съм евреин, ама съм и същота така антифашист или по точно антинационалсоциалист.
                      Никой от нас не е преживял робовладелския строй, ама трябва ли поради тая причина да повтаряме колко хубаво е било тогава /според някои, то и сега има роби/,
                      Именно.
                      А по същество - за всеки що годе умен човек е ясно, че комунистическият строй е генетично сбъркан. Ама това не е повод типично по комунистически да отричаме абсолютно всичко, като например, че имаше материална база, която можеше и да бъде използвана, а не разграбена и унищожена. Не е въпросът дали за скрап е ставала или за производство - въпросът е в чии ръце се е озовала и в чий интерес е използвана по един или друг начин.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Така е!!!

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Именно.
                        А по същество - за всеки що годе умен човек е ясно, че комунистическият строй е генетично сбъркан. Ама това не е повод типично по комунистически да отричаме абсолютно всичко, като например, че имаше материална база, която можеше и да бъде използвана, а не разграбена и унищожена. Не е въпросът дали за скрап е ставала или за производство - въпросът е в чии ръце се е озовала и в чий интерес е използвана по един или друг начин.
                        Съгласен съм колега,и се надявам че това не бива да се оспорва!

Comment

• Айде пак пет за четири. Спорните "ресурси" след 10 ноември се озоваха в ръцете на старите комунисти (и техните внуци). Така че използването им за нещо (освен личното забогатяване на гореспоменатите) никога не е стояло като цел.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Усладиха ли ти се тези продукти насолени с чернобилска радиация?!?

Само ти си мислиш, че ходехме на родното защото беше ултра хубаво, ходехме защото дори за соц страните трябваше разрешение от ДС/партиен секретар за да идеш.
                            За Гърция/Турция и т.н. освен комуноидите не смееше никой и да спомене, че да не свърши в лагер.

Колега, един въпрос. Смяташ ли че ако го повториш това 9534609879548734857987982695469764978 * N (където N = безкрайност) всички ще започнат да го приемат за истина и да вярват в него без значение от техният личен опит?

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Щом не съм забавен, значи смешен е обида, май? Интересно е да приключиш дискусия със "ти си смешен ТОЧКА". Успех и на теб и нищо лично. Аз казах каквото мисля, а ако 20 годишните блондинки ми се възхищават, ще е супер.
                            Уважаеми колега, компетентността Ви по темата е умопомрачаваща, което се издава от предложението ви за позлатяване на елетропреносната мрежа. Неловкият ви опит да се скриете зад остроумнеченето за полупроводниците е отчайващо неуспешен.
                            Last edited by CBET; d.m.y г., 21:35.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Именно.

Ето това е, което и @Pavlin се опитва да каже, както и аз, само че тук има индивиди тип "Too rare to live toо rare to die", които предъвкват едно и също нещо и стигат до крайности в мнението си.
                              Струва ми се, драги, че комплексите на миналото няма да ни изостаят скоро, а ще продължим да си ревем като народ с ниско самочувствие.
                              Знам, че навремето сте имали чисти помисли и събитията от '97 са значели нещо за вас, но погледнете реално и вижте, че и това се оказа поредния провал.
                              "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                                Ако не си преписал от някъде тези 2 въпроса, които си задал ще е добре ,че си ги измислил ти! И ако отговориш на същите си въпроси с НЕ, то аз се питам, защо тогава не уважаваш мнението и опита на други???
                                А отговора е ясен-всичко което пишеш са фрази, които явно не са твои!
                                И въпросите и съжденията са си лично мои
                                Жалкото е, че не разбираш причината за тях... не е нито омраза нито реваншизъм.

За да се отсее положителното (спора кое и до колко е положително е твърде относителен, личен дори) от ония 45 години първо трябва да се посочи и отмие гнусотията.
                                И няма значение дали едното е 1, 3 или 30% а другото останалото... въпроса е принципен.
                                Така както се отнасяме към националсоциализма, към фашизма... така трябва да се отнасяме и към социализма и към последствията му.
                                А това не става с приспивни и носталгични усуквания.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X