Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Именно.
    А по същество - за всеки що годе умен човек е ясно, че комунистическият строй е генетично сбъркан. Ама това не е повод типично по комунистически да отричаме абсолютно всичко, като например, че имаше материална база, която можеше и да бъде използвана, а не разграбена и унищожена. Не е въпросът дали за скрап е ставала или за производство - въпросът е в чии ръце се е озовала и в чий интерес е използвана по един или друг начин.
    E така е, напълно подържам трите закона на диалектиката от Хегел в това, което казваш,
    -Отрицание на отрицанието в случая ми се струва удачен

-Количесвените натрупвания, водят до качествени измениния, също е удачен, но и третия и той става
    Нищо ново под слънцето, ясно е че след свят устроен на принципа на подтисничеството и лицемерието не може да се пръкне веднага нещо, коренно различно,

---------- Post added at 01:31 ---------- Previous post was at 01:29 ----------
    Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
    Колега, един въпрос. Смяташ ли че ако го повториш това 9534609879548734857987982695469764978 * N (където N = безкрайност) всички ще започнат да го приемат за истина и да вярват в него без значение от техният личен опит?
    Това е и резулата от десетилетия комунистическа пропаганда,комунистите действат точно по този принцип, който пък е формулиран от германските националсоциалисти, в частност Гьобелс- една лъжа повторена сто пъти става истина.
    След като рухна и комунизма, още има и ще има хора, които да повтарят лъжите им.Какъв е тоя опит не знам.
    Опита на роба, който формурила Платон е, че робът след като са му срязали веригата, продължава да стои в пещерата до паницата си и не смее да излезе на светлото, защото опитът му като роб изключва нещо извън заповедите на господаря му.
    Last edited by fred; d.m.y г., 21:37.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от CBET;
      Колега, един въпрос. Смяташ ли че ако го повториш това 9534609879548734857987982695469764978 * N (където N = безкрайност) всички ще започнат да го приемат за истина и да вярват в него без значение от техният личен опит?
      Не, но ако попреча някой да бъде заблуден, че социализма бил рая на земята, ама лошите империалисти го съборили, чрез повтаряне на 9^99 манипулации, ще е полезно
      А личния опит на някои явно е бил различен.

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Именно.
      А по същество - за всеки що годе умен човек е ясно, че комунистическият строй е генетично сбъркан. Ама това не е повод типично по комунистически да отричаме абсолютно всичко, като например, че имаше материална база, която можеше и да бъде използвана, а не разграбена и унищожена. Не е въпросът дали за скрап е ставала или за производство - въпросът е в чии ръце се е озовала и в чий интерес е използвана по един или друг начин.
      Е то пирамидите са построени с робски труд... асоциацията да я продължавам ли

Последствията от социализма и действията на комуноидите (и наследниците им) след падането му са 2 различни неща, нека не ги омешваме.

А опитите да се оправдават последствията, с лошото което направиха наследниците на цървула и каскета като станаха от идеолого-феодални владетели, икономически такива, са просто лъжа... зациклена в опити да стане истина.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Не, но ако попреча някой да бъде заблуден, че социализма бил рая на земята, ама лошите империалисти го съборили, чрез повтаряне на 9^99 манипулации, ще е полезно
        Продължавай да гониш вещиците, най - накрая може да хванеш метлата.
        Last edited by pavlin; d.m.y г., 06:36.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Продължавай са гониш вещиците, най - накрая може да хванеш метлата.
          Я колко прозорливо
          Почти уцели причината да сме на това дередже сега тук... не хванахме метлата преди 20 години, да пратим на бунището цървула и каскета.
          Залъгаха ни същите и наследниците им с подобни похвати на твоите, та да не им пречим да превърнат властта си в икономическа.
          И така както мачкаха тогава... искат пак сега, което не става с милиция, става с мутри... което не става с калашници по границите става с икономическо оскотяване.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• По перваза...

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            И въпросите и съжденията са си лично мои
            Жалкото е, че не разбираш причината за тях... не е нито омраза нито реваншизъм.

За да се отсее положителното (спора кое и до колко е положително е твърде относителен, личен дори) от ония 45 години първо трябва да се посочи и отмие гнусотията.
            И няма значение дали едното е 1, 3 или 30% а другото останалото... въпроса е принципен.
            Така както се отнасяме към националсоциализма, към фашизма... така трябва да се отнасяме и към социализма и към последствията му.
            А това не става с приспивни и носталгични усуквания.
            Пак се измъкваш с типичен за теб фразов диалект или не схващаш какво казвам! Добре тогава!Ще ти го кажа директно! В темата за социализма спрямо мненията на Павлин ти използва ...N пъти /не ми стигнаха пръстите на ръката/ израза "ЛЪЖЕШ". Ако това е наистина твое мнение, то когато си бил подрастващ, радиацията от Чернобил е оказала пагубно влияние, както върху оформянето на политическия ти мироглед, а както виждам в последствие и върху познанията ти за реалното минало и настояще!
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
              Пак се измъкваш с типичен за теб фразов диалект или не схващаш какво казвам! Добре тогава!Ще ти го кажа директно! В темата за социализма спрямо мненията на Павлин ти използва ...N пъти /не ми стигнаха пръстите на ръката/ израза "ЛЪЖЕШ". Ако това е наистина твое мнение, то когато си бил подрастващ, радиацията от Чернобил е оказала пагубно влияние, както върху оформянето на политическия ти мироглед, а както виждам в последствие и върху познанията ти за реалното минало и настояще!
              Докажи, че поне едно от тях НЕ е вярно спрямо мнението за което е отправено и тогава ми пробутвай тези за радиационни увреждания!

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Айде пак пет за четири. Спорните "ресурси" след 10 ноември се озоваха в ръцете на старите комунисти (и техните внуци). Така че използването им за нещо (освен личното забогатяване на гореспоменатите) никога не е стояло като цел.
                Ми аз нали тва казвам бе, Дойнов!
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Айде пак пет за четири. Спорните "ресурси" след 10 ноември се озоваха в ръцете на старите комунисти (и техните внуци). Така че използването им за нещо (освен личното забогатяване на гореспоменатите) никога не е стояло като цел.

И след като никога не е стояло като цел пред тези които са управлявали тогава, пред тези дето ги наследяват... защо трябва да се търси вина в желаещите демокрация, за станалото с тия ресурси?

Comment

Е тогава нещо не съм те разбрал. Сори.

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Е то пирамидите са построени с робски труд... асоциацията да я продължавам ли

Последствията от социализма и действията на комуноидите (и наследниците им) след падането му са 2 различни неща, нека не ги омешваме.

А опитите да се оправдават последствията, с лошото което направиха наследниците на цървула и каскета като станаха от идеолого-феодални владетели, икономически такива, са просто лъжа... зациклена в опити да стане истина.
                      Ще си дойдем на думата - трябва ли да ги бутнем пирамидите и да забраним да се ходи там, щото са построени с робски труд и на строежа им са загинали хиляди хора?
                      А за последствията не си прав - абсолютно свързани и последователни са.
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• ОК!!!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Докажи, че поне едно от тях НЕ е вярно спрямо мнението за което е отправено и тогава ми пробутвай тези за радиационни увреждания!
                        Когато Павлин си пише мненията, обърна ли внимание на стила на изказване? Никъде няма фрази,а само лично негова трактовка на темата и забележи, че не иницира никога конфликт в изказването си!Не обижда никого и вместо дипломатично да се дискутира ти започваш с ... ЛЪЖА!
                        Когато пак това момче ти даде линк от статистиката, което е от чужд източник...ти пак ЛЪЖА!
                        Доказах ти го като ТЕОРЕМА! И като модератор вземи се стегни и забрави за този стил на отношение към чуждите мнения, а ги уважавай независимо на кого са!
                        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Ще си дойдем на думата - трябва ли да ги бутнем пирамидите и да забраним да се ходи там, щото са построени с робски труд и на строежа им са загинали хиляди хора?
                          А за последствията не си прав - абсолютно свързани и последователни са.
                          Е ти обърна тезата на обратно, тезата е друга - пирамидите оправдават ли робството?
                          Кремиковци и яз. Доспат оправдават ли лагерите на смъртта?

Постиженията в някаква област оправдават ли грешките на строя в който са постигнати, това питам?

Че те и националсоциалистите имат такива и фашистите имат и феодализма има ренесанс и робството пирамиди, ама ги отричаме всякак като строеве и никой не идва да ни убеждава колко било хубаво тогава.

Последствията и последействията са различни неща, така по-ясно ли е

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                          Когато Павлин си пише мненията, обърна ли внимание на стила на изказване? Никъде няма фрази,а само лично негова трактовка на темата и забележи, че не иницира никога конфликт в изказването си!Не обижда никого и вместо дипломатично да се дискутира ти започваш с ... ЛЪЖА!
                          Когато пак това момче ти даде линк от статистиката, което е от чужд източник...ти пак ЛЪЖА!
                          Доказах ти го като ТЕОРЕМА! И като модератор вземи се стегни и забрави за този стил на отношение към чуждите мнения, а ги уважавай независимо на кого са!
                          Нищо не доказа, начина на изказване и съдържанието са различни неща.
                          А статистика от сайт на червени борци срещу империализма в теза възхваляваща социализма е по подразбиране манипулативна.

Жалко, че правилата тук забраняват двойни акаунти, за да не правите грешката да бъркате модераторската работа с чисто потребителското участие.
                          Ако беше модераторски проблем, дали щях да споря с него?

Comment

Е ти обърна тезата на обратно, тезата е друга - пирамидите оправдават ли робството?
                            Кремиковци и яз. Доспат оправдават ли лагерите на смъртта?

Постиженията в някаква област оправдават ли грешките на строя в който са постигнати, това питам?

Че те и националсоциалистите имат такива и фашистите имат и феодализма има ренесанс и робството пирамиди, ама ги отричаме всякак като строеве и никой не идва да ни убеждава колко било хубаво тогава.

Последствията и последействията са различни неща, така по-ясно ли е

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

Нищо не доказа, начина на изказване и съдържанието са различни неща.
                            А статистика от сайт на червени борци срещу империализма в теза възхваляваща социализма е по подразбиране манипулативна.

Жалко, че правилата тук забраняват двойни акаунти, за да не правите грешката да бъркате модераторската работа с чисто потребителското участие.
                            Ако беше модераторски проблем, дали щях да споря с него?
                            Питаш и отговор не искаш, както е казал старшината.
                            Кога съм казвал, че ги оправдава бе, колега? Тва което казвам е, че не трябва да ги рушим или да ги отричаме като постижение сами по себе си (не Кремиковци разбира се, не знам що го даде като пример, след като е едно от най-големите престъпления на режима). Щото от някои мнения тук излиза, че едва ли не трябва да драснем клечката на всичко наред, само щото е построено по време на режима.

Comment

Питаш и отговор не искаш, както е казал старшината.
                              Кога съм казвал, че ги оправдава бе, колега? Тва което казвам е, че не трябва да ги рушим или да ги отричаме като постижение сами по себе си (не Кремиковци разбира се, не знам що го даде като пример, след като е едно от най-големите престъпления на режима). Щото от някои мнения тук излиза, че едва ли не трябва да драснем клечката на всичко наред, само щото е построено по време на режима.
                              Трябва да драснем клечката на преклонението пред режима, на заиграването с носталгията по режима, на продължаващата лъжа, че социализма е различен от националсоциализма и фашизма по същността си.

На постигнатото никой от нас не е искал да му пали клечката, напротив.
                              Да си представяш някой от нас с чуковете да троши Доспат?
                              Цялата тая теза, че демократите унищожават постиженията на великия соц. е гьобелсов похват използван точно от тия дето си ги присвоиха остатъците от соца за да ги доизцедят.
                              А те хич не са демократи, а ДС и БКП функционери.

Comment

• Аз съм на 31 и съм хванал малко от татово време.Когато съм се родил майка ми и баща ми са обиколили три града(Берковица,Монтата и Враца) за да нямерят детско креватче, а сега можеш да си го поръчаш и не само да ти го доставят , но и да го сглобят.Колело ми купиха с връзки, топка така и неуспяха да ми вземат, с брат ми се редяхме на опашка за сирене.Токовият режим беше супер:2 часа има , 2 часа няма.Чудя се на някои колеги , които се опитват да ме убедят , че тогава било по-хубаво.Баба ми , която е върла комунистка каза , че сега е по-добре.
                                АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                                http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                                X