Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Именно.
    А по същество - за всеки що годе умен човек е ясно, че комунистическият строй е генетично сбъркан. Ама това не е повод типично по комунистически да отричаме абсолютно всичко, като например, че имаше материална база, която можеше и да бъде използвана, а не разграбена и унищожена. Не е въпросът дали за скрап е ставала или за производство - въпросът е в чии ръце се е озовала и в чий интерес е използвана по един или друг начин.
    Много вярно казано!
    За съжаление и 20 години след комунизма в България никой не се опитва да мисли градивно. Никой не се опита да се отърси от миналото и да гледа в бъдещето. Вместо това хората се превръщат в това или в червени бабички, тъгуващи по времето на бай Тошо (не случайно и в момента ни управлява човек, който ужасно много напомня на Бай Тошо).

п.с. За мавзолея и аз съм на мнение, че не трябваше да се разрушава. Трябваше да стане обществена тоалетна.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Ама безплатна нали?
      Че кой нормален човек ще даде 20 или 50 ст. за вход?
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Ами дай ни някакъв репер!
        Щото аз имам друго мнение!
        Икономистите също!
        Давам ти мнението на дядо ми!
        Той тогава е бил надничар
        Две надници са му били наема
        Пет храната на семейството(тогава карантиите са ги давали на кучетата)
        с една си е плащал тока за годината
        С останалото си е глезил семейството.
        И е ходил два пъти на курорт.
        Това за един прост обущар!
        Ти си на ход!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          Ама безплатна нали?
          Че кой нормален човек ще даде 20 или 50 ст. за вход?
          Че аз с удоволствие бих дал, ако мога да се изпикая върху най-големия престъпник в новата ни история.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• А за тропане бих дал и 5 лева нацяло....
            Ама къде ти , взривиха го подлите седесари.

Ама пък от друга страна - я какво събитие за 100 годишнината спретнахме на същото това място.

Някак си ще преглътна това, че няма къде да изхарча 5-те си лева.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Ами дай ни някакъв репер!
              Щото аз имам друго мнение!
              Икономистите също!
              Давам ти мнението на дядо ми!
              Той тогава е бил надничар
              Две надници са му били наема
              Пет храната на семейството(тогава карантиите са ги давали на кучетата)
              с една си е плащал тока за годината
              С останалото си е глезил семейството.
              И е ходил два пъти на курорт.
              Това за един прост обущар!
              Ти си на ход!
              Това е точен пример, подобен е бил животът на мнозина.Освен това говорим за времена отпреди 70 и повече години.При едно нормално развитие на икономиката, сега можехме да бъдем едни спокойни европейци със средностатистически доход за ЕС, а не последната дупка на кавала, заедно с румъниците, които страдат и те от нашите болежки

---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
              Аз съм на 31 и съм хванал малко от татово време.Когато съм се родил майка ми и баща ми са обиколили три града(Берковица,Монтата и Враца) за да нямерят детско креватче, а сега можеш да си го поръчаш и не само да ти го доставят , но и да го сглобят.Колело ми купиха с връзки, топка така и неуспяха да ми вземат, с брат ми се редяхме на опашка за сирене.Токовият режим беше супер:2 часа има , 2 часа няма.Чудя се на някои колеги , които се опитват да ме убедят , че тогава било по-хубаво.Баба ми , която е върла комунистка каза , че сега е по-добре.
              Което показва, че и бабите-комунистки, може да са прави, ако мислят реално
              Last edited by fred; d.m.y г., 07:06.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                Лъжец-в квартала в който живея Построиха училище за 1000 деца през 1994 година.През 03.09.2009 има построени 2 модерни детски градини, най-модерните и най-големите в града са с плувни басейни и тем подобни Градините вече работят втора година !Даже във vbox-a има клипче http://www.vbox7.com/play:cc8dc701?r=google сега проблема е че всички искат децата им да са в най новите градини и никой не ще в дъртите комунистически градини.
                Те хубаво са построени ама според твоето клипче са строени 6 години, а дъртите и комунистически какво им пречеше да се обновят и ремонтират.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Колев,
                  Понеже не обичам да говоря празни приказки, ето статистическа информация да четеш:

http://www.econstats.com/weo/CBGR.htm

Там пише за БВП, за безработица и т.н. По едни от данните, още не сме стигнали равнището на 1989г.

Относно индекса който посочваш, ето какво пише в сайта от който си го взел:

PPP estimates for some countries are based on a small and sometimes different set of goods and services. In addition, many countries do not formally participate in the World Bank's PPP project that calculates these measures, so the resulting GDP estimates for these countries may lack precision.
                  ама страшен си пафка, не сме стигнали равнището на радиацията и на другите отрови във въздуха от 89-та
                  ако бях лош човек, щях да ти пожелая да те депортират, за да се върнеш в реалността, обаче на никого не бих пожелал да се върне в комунизма

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Имам обаче сериозна забележка към Колев!!!
                  Пише се "сиренье!
                  В контекста де!
                  приемам забележката за сиреньето
                  точка

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Те хубаво са построени ама според твоето клипче са строени 6 години, а дъртите и комунистически какво им пречеше да се обновят и ремонтират.
                    Реалния строеж на детските градини продължи точно 1 година нямам идея колко е минало от вземане на решение до изпълнение
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Което показва, че и бабите-комунистки, може да са прави, ако мислят реално
                      Което доказва моята теза, че не са страшни комунистическите убеждения, а комунистическия начин на мислене.

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Това, че повечето са едни огромни хамбари с нерационално разпределение и изключително скъпи за поддръжка и отопление.

Една фирма, за която работех, поради безумна сделка на предишния управител беше придобила сградата на бивш дом майка и дете в провинцията. Е, фирмта беше готова да загуби стотици хиляди, но да се отърве от този "актив", защото просто нямаше какво да го прави, не беше възможно дори да го подари.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                        Добре де,немога да разбера защо изобщо се хабите?Ами една разделена Германия беше перфектния пример за социализъм и демокрация.Немога да разбера в какво се опитва да ни убеди колегата Павлин?
                        Искам да кажа че за 20 години промени, българите са обеднели почти два пъти. От една страна през този период на нас ни трябва да достигнем нивото на БВП от 1989г. а отдруга останалите страни през това време са удвоили размера на собствения си БВП.

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        ама страшен си пафка, не сме стигнали равнището на радиацията и на другите отрови във въздуха от 89-та
                        ако бях лош човек, щях да ти пожелая да те депортират, за да се върнеш в реалността, обаче на никого не бих пожелал да се върне в комунизма

приемам забележката за сиреньето
                        Колев, явно не разбираш какво искам да ти кажа, не възхвалявам комунизма колкото искам да покажа безплодието на промените и това че не е основателно само да се оправдаваме с миналото.

Comment

• Напротив,точно това е!Завещанието от миналото,определя наследството.От ялова крава,теленца не чакай!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Е, пожелавам ти сполука с такъв начин на мислене.

Comment

• Защо?Ето дори в момента имаме нагледен пример;В Северна Корея пасат трева и работят за шепа ориз,а Южна Корея налага глобален стандарт на живот!!!Хайде сега ти ми кажи,ако утре и при тях дойде демокрация,дали ще настигнат следващите 20 години някоя от европейските страни?Колега,навсякъде където е вършал комунизъм,трева никога нее поникнала веднага.
                              А това че някой хора тук,никога не са виждали по-хубаво освен през комунизма в България,си е чисто проминаване на мозъка в дългосрочен план.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Защо?Ето дори в момента имаме нагледен пример;В Северна Корея пасат трева и работят за шепа ориз,а Южна Корея налага глобален стандарт на живот!!!Хайде сега ти ми кажи,ако утре и при тях дойде демокрация,дали ще настигнат следващите 20 години някоя от европейските страни?Колега,навсякъде където е вършал комунизъм,трева никога нее поникнала веднага.
                                ще започнат от нулата и ще вървят нагоре, няма да се връщат назад.

Comment

Working...
                                X