Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Всяка една система е само гръбнака на обществото.
    Месото сме ние.
    Я вижте китайците.
    Подема им стана в условието на пълна диктатура.
    В Чили - същата работа.
    Лошия чичко Пиночет събра студентите и ги попита ласкаво:
    - Вие ще работите ли за тази страна или да ви пращам директно на стадиона?!
    - Ще работим, хер Генерал!
    - Заминавайте тогава и се учете не само на това за което учите, но и да управлявате!
    Изчака ги, прие ги и състави най-младото правителство в историята на човечеството.
    Резултатите не закъсняха.
    Малко се отплеснах!
    Демокрацията не е за неузрял народ за нея.
    Ние нямаме гражданско мислене.
    Хората пропищяха в едно село от цигански набези, но само си говореха.
    Минават цигани и оглеждат, но никой не прави нищо.
    Вдигнах телефона и се обадих в полицията.
    Хванаха ги, питаха ги и вече три месеца няма подобни разбивания на къщи и разграбване на имущество.
    Питаха ме селяните: как посмя!
    Ми ето така!
    Когато узреем, че живота ни зависи от всички нас, ще престанат и подобни теми.
    Иначе и при социализма си имаше градове и села, в които живота беше сносен, въпреки системата.
    Просто хората отказваха да са скотове!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Иначе и при социализма си имаше градове и села, в които живота беше сносен, въпреки системата.
      Просто хората отказваха да са скотове!
      А така- имаше и такива.. А сега повечето хора живеят по- добре. Тогава като е нямало, за какво друго да си харчиш парите освен за пиенье и иедьенье, затова са им стигали. Сега кеф ти плазмичка, кеф ти кола, кеф ти екскурзия в чужбина- ами как да ти стигнат парите, като изкушенията са толкова много.

И тогава един апартамент се е изплащал за 20-30 години...
      Lexus IS200

Comment

• Една модерна историйка,случка която бях свидетел, съжалявам че не мога да съм увлекателен като Емилиян Станев примерно, но мисля че историята граничи с притча...
        Та така, не е тайна че съм страстен ловец, и тази зима при един излет попаднах на трупа на глиган, стара майка около 200-250 кг. раздърпана от глутница чакали, бяха наобиколили трупа и дърпаха според тяхната си иерархия и когато се нахранеше по силния идваше следващия да дърпа мърша от мъртвото тяло... разгоних чакалите /плашлива сган, обикновено един изстрел е достатъчен/ и какво да видя личаха следи от съчми по тялото и по главата, явно калпав колега ловец си е позволил да стреля със съчми на това едро животно, не го е убил на място, но го ранил смъртоносно и сега чакалите дърпаха мъртвото тяло. При нас има правило на едро се стреля със куршуми /за предпочитане по голям калибър/ та като падне да е сигурно, така и ловеца ще сложи хубав трофей на стената, и суджуците ще са бамбашка и животното няма да отиде зян, но случаят не беше такъв...
        ...и се замислих, не е ли историята на социализма като историята на този глиган, растял, отглеждал поколение, същите чакали които дърпаха трупа му приживе са бягали през девет дерета от това страшно животно..., но се появил един смотан ловец и вместо принасяйки в жертва тялото на това животно, да нахрани децата си, той просто го ранил смъртоносно и го зарязал на чакалите...а може ловеца да е пораснал отатък океана, а може и пушката да му е струвала 300 милиарда долара, може чакалите да са си наши местни и да ядат по реда на иерархията им....
        ....ай със здраве, кой разбрал - разбрал

Колегата с мозъчния контрол, не е хубаво човек да се хвали, но да ти постна ли снимчица на чисто новичката ми А4, дето ми я донесе инвестицийката ми...
        Last edited by Crusader; d.m.y г., 22:00.
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
          Една модерна историйка,случка която бях свидетел, съжалявам че не мога да съм увлекателен като Емилиян Станев примерно, но мисля че историята граничи с притча...
          Та така, не е тайна че съм страстен ловец, и тази зима при един излет попаднах на трупа на глиган, стара майка около 200-250 кг. раздърпана от глутница чакали, бяха наобиколили трупа и дърпаха според тяхната си иерархия и когато се нахранеше по силния идваше следващия да дърпа мърша от мъртвото тяло... разгоних чакалите /плашлива сган, обикновено един изстрел е достатъчен/ и какво да видя личаха следи от съчми по тялото и по главата, явно калпав колега ловец си е позволил да стреля със съчми на това едро животно, не го е убил на място, но го ранил смъртоносно и сега чакалите дърпаха мъртвото тяло. При нас има правило на едро се стреля със куршуми /за предпочитане по голям калибър/ та като падне да е сигурно, така и ловеца ще сложи хубав трофей на стената, и суджуците ще са бамбашка и животното няма да отиде зян, но случаят не беше такъв...
          ...и се замислих, не е ли историята на социализма като историята на този глиган, растял, отглеждал поколение, същите чакали които дърпаха трупа му приживе са бягали през девет дерета от това страшно животно..., но се появил един смотан ловец и вместо принасяйки в жертва тялото на това животно, да нахрани децата си, той просто го ранил смъртоносно и го зарязал на чакалите...а може ловеца да е пораснал отатък океана, а може и пушката да му е струвала 300 милиарда долара, може чакалите да са си наши местни и да ядат по реда на ейрархията им....
          ....ай със здраве, кой разбрал - разбрал

Колегата с мозъчния контрол, не е хубаво човек да се хвали, но да ти постна ли снимчица на чисто новичката ми А4, дето ми я донесе инвестицийката ми...
          Е всеки си гони интересите, разбираме те.

Но глигана ти го изядоха глистите, ловеца може да беше некадърен, но го отстреля да не се мъчи.
          Ако беше малко по-кадърен и по-ербап... щеше да има по-добър резултат, но ако не беше стрелял резултата щеше да е в едни дълги и грозни мъки (стил С. Корея).
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Глигана, ако приемем примера, е роден и отрасъл преди да има и комунисти и писменост, даже и България преди да има.След 1944, след това дошли едни с каскети и казали-няма вече частни глигани, всички са на народа и го реквизирали, за да е народен глиган.От тогава най големите каскети ядяли глиган всеки ден, а тия с малките на 1 май.Тия, които са го отглеждали, по инерция се грижили за него и след национализацията, без пари почти- ми друго не знаели да правят. Старите гледачи остарели и дошли такива, които не им дремело за глигана /то за тия пари и да работиш и да не работиш все тая, по добре е да не работиш/ уморили големите глигани, малките окрали и изяли, а държавата взела средства за бизон, защото така решила Партията на пореден конгрес и изписала тезиси, съответно се вложили средства.
            Но с бизона не потръгнало, та БКП решило да вземе пари на заем, от Запада пак /където пак гледали и глигани и бизони, както едно време/ за да развъдят динозавър обаче - да има за всички а и при социализма всичко трябва да бъде голямо и необикновено, най най, а и да ударят Запад. Ама и от това нищо не излязло. Накрая държавата фалирала, тия дето планирали какво да се гледа и правили тезиси, окрали каквото има, направили частни ферми за кокошки и падпъдици , а разходите ги плащаме още...Туко излезе някой, прочел овчарчето Калитко и Правилника за движение по пътищата и ревне-бре що изядохте глигана бре...
            Това вместо виц, нещо като притча.
            Last edited by fred; d.m.y г., 22:00.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Да, доводите свършат ли ... обръщаме на персонални квалификации ... що ли ми е познато

Годините ми ги пише в профила
              Иска им се на някои хора да сме късопаметни, не става.

Отречи геноцида или кажи, че ти харесва!

Отречи, че не познавахме преди 89 друго освен родното (изключая комуноидите де) или ако си "надежден" някоя братска соц. страна!
              Лично мен не са ме пускали на екскурзия в соц. страна с родителите ми с довода, че дете не се води освен ако не се иска да се бяга от "прекрасния соц. рай"!
              Не, че при баба ми е било зле ... но фактите остават.

Отречи ги де...
              а

т
              и

з
              а
              щ
              о

ч
              л
              е
              н
              у
              в
              а
              ш

д
              о
              б
              р
              о
              в
              о
              л
              н
              о

с

т
              а
              к
              и
              в
              а

к
              о
              м
              у
              н
              о
              и
              д
              и

в

е
              д
              н
              а

о
              р
              г
              а
              н
              и
              з
              а
              ц
              и
              я
              Last edited by голямата риба; d.m.y г., 21:03.

Comment

• Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                а

т
                и

з
                а
                щ
                о

ч
                л
                е
                н
                у
                в
                а
                ш

д
                о
                б
                р
                о
                в
                о
                л
                н
                о

с

т
                а
                к
                и
                в
                а

к
                о
                м
                у
                н
                о
                и
                д
                и

в

е
                д
                н
                а

о
                р
                г
                а
                н
                и
                з
                а
                ц
                и
                я
                И 3 екрана да заеме, няма да стане по-интересно

Това тук е клуб по интереси, а не политическа партия или младежка организация.
                Който не е с нас е против нас, не е сред принципите ми.

Но това не означава, че не можем да спорим за политика.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  И 3 екрана да заеме, няма да стане по-интересно

Това тук е клуб по интереси, а не политическа партия или младежка организация.
                  Който не е с нас е против нас, не е сред принципите ми.

Но това не означава, че не можем да спорим за политика.
                  щом имате общи интереси защо мрънкаш, че си ял заразени храни

Comment

• На свеждане до абсурд ли ще си играем?

Comment

• скор беше писал нещо по повод абсурда
                      не ми се търси да те цитирам

Comment

• Цитирай ако искаш...
                        В случая трябваше да пиша фен клуб ... не клуб по интереси, макар и 2 те да са сходни, та да няма възможност за игра на думи
                        Това, че ми харесва Алфа и изобщо италианското автомобилостроене, не означава, че ми харесва комунизма.
                        В фен клуба на Левски има монархисти, анархисти, седесари и комунисти, но не му пречи да си е фен клуб на отбор.

Comment

• Преди всичко сме хора, които имат или поне трябва да имат гржаданска позиция-в противен случай сме стадо.А след това и фенове на нещо си.Не виждам нищо лошо да има и такава секция, който има нужда чете и пише, който не - не я поглежда.Освен това това е интернет форум и е достъпен, както за членове, така и за нечленуващи, тоест свободна територия за всеки, който пожелае.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 13:42.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Преди всичко сме хора, които имат или поне трябва да имат гржаданска позиция.А след това и фенове на нещо си.Не виждам нищо лошо да има и такава секция, който има нужда чете и пише, който не - не я поглежда.Освен това това е интернет форум и е достъпен, както за членове, така и за нечленуващи, тоест свободна територия за всеки, който пожелае.
                            fred изказал си точно моето виждане
                            проблема е, че точно тези които ни говорят за гражданска позиция и са най-големите пропагандатори, загърбват тази позиция само заради едното фенство

както и никой не му направи печатлениеhttp://clubalfaromeo.com/forum/showp...47&postcount=9
                            и тези които най-много пишат в този форум против новото правителство бяха там

Comment

• В тоя случай фенството надделява
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                В тоя случай фенството надделява
                                не се радвам да го прочета
                                явно проблема е в моя телевизор

Comment

Working...
                                X