Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Митак, малко пресилваш нещата.Като гледам на колко години си понятие си нямаш от комунизъм.Последно преди 89 вземах 360 лв, наскоро от бюрото по труда ми предложиха 310 лв заплата.Тогава бях ел.монтьор и работех точно това, сега за същата позиция последно бях всичко друго и между другото ел.монтьор.Едно време замръкнахме в Родопите с жената до една река, наспахме се на открито на сутринта ни събуди един овчар.Сега се съмнявам че това може да се случи.Не бъркайте свобода със слободия.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
      В някоя уранова мина,белким с умиление си припомни за трудовите хора!
      Баща ми беше инженер в уранова мина но уви и този отрасъл беше затрит под външен натиск.

Comment

• Нищо не пресилвам, от онзи се опитвам да намеря едно заглавие на книга,което съм чел като ученик.Намерих го дори в интернет.Съмнява ме Павле да го прочете,но яко някой има желание и време,да заповяда.

http://www.otzvuk.com/Knigi/Okultna/...i.dni.1944.pdf

"Сега",е породено от "тогава",а "тогава" не трябва да се забравя за да не се повтаря "сега" .

Моето семейство е било "враг на народа",45 години.Немога да преглътна "напъните" на Павле да изкара говното мед.

---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Баща ми беше инженер в уранова мина но уви и този отрасъл беше затрит под външен натиск.

Оххх,да бе верно,язък че свърши студената война!!Сега се чудим що не строим бомбоубежища.

Та така Павле,току що разбрахме що ти е мил комунизма,татко инженер в уранова мина.А мама секретар на Политкома,може би?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• За тогавашните "врагове на народа" знам, лошото е че сегашните "демократи" са онези палачи и са сегашните врагове на народа.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            За тогавашните "врагове на народа" знам, лошото е че сегашните "демократи" са онези палачи и са сегашните врагове на народа.

Е,нали това се мъчим да обясним на Павката.Ама той упорит,не разбира от дума,все някакви диаграми и таблици ни вади и бяга от основната на спора.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              ......сериозно стана ми интересно....в коя по-точно?
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Митак, и от уранови мини нищо не разбираш. Никой от семейството ми не е бил комунист. Просто сравнявам икономическата страна без да изпадам в идеология.

Comment

Митак, и от уранови мини нищо не разбираш. Никой от семейството ми не е бил комунист. Просто сравнявам икономическата страна без да изпадам в идеология.

Баце язе и от радиация неразбирам,ама гледам да не припарвам до нея.

http://www.monitor.bg/article?id=297003

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    ......сериозно стана ми интересно....в коя по-точно?
                    Какво значение има, сменил е няколко мини. Последната беше Навъсен.

Comment

• Баща ми беше "комунист" по партийна книжка, защото само така можеше да лети.Питал съм го що не е избягал със самолета а той викаше - знаеш ли колко пъти съм летял до турската граница, все съм си мислел, само да кривна лоста и сам там, ама ти и майка ти бял ден нямаше да видите.

Comment

• Е как бе, по времето на комунизма всички са имали работа, не е имало престъпност, икономиката е била една от водещите в европа, хората не са си заключвали къщите, образованието е било номер едно... и един мърмот завива шоколада... Аз лично смятам, че повечето хора милеещи за онова време са яко облъчени от тогавашната пропаганда, лееща се от всякъде. Я намерете стари броеве на "Работническо дело" или някой запис от новините, за да видите за какви небивалици иде реч. За жалост социализма още е жив, който си има работа с държавните институции знае за какво иде реч. Капитализма и частната собственост за момента са най-доброто което може да бъде, по-добро за сега не е измислено. Мястото на комунизма е в историята.

Comment

Какво значение има, сменил е няколко мини. Последната беше Навъсен.
                          Просто ми стана интересно......баща ми е обиколил всичките уранови мини в България....та може да го знае.
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Чак да милеем за онова време не, наистина имаше някои хубави неща, ма дотам.Всеки следващ строй е по-съвършен от предидущия но у нас нещо май не се получи както трябва.

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              Баце язе и от радиация неразбирам,ама гледам да не припарвам до нея.

http://www.monitor.bg/article?id=297003
                              Митак,
                              Радиацията не идва от урановите мини.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                Митак, малко пресилваш нещата.Като гледам на колко години си понятие си нямаш от комунизъм.Последно преди 89 вземах 360 лв, наскоро от бюрото по труда ми предложиха 310 лв заплата.Тогава бях ел.монтьор и работех точно това, сега за същата позиция последно бях всичко друго и между другото ел.монтьор.Едно време замръкнахме в Родопите с жената до една река, наспахме се на открито на сутринта ни събуди един овчар.Сега се съмнявам че това може да се случи.Не бъркайте свобода със слободия.
                                Според НСИ средно месечната заплата през 1989 година е била 274.33 лева. Та ти си бил доста добре платен, но повечето хора си мечтаеха за такива доходи тогава.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X