Известие

Collapse
No announcement yet.

България загубила 1 млрд. от сделката на М.Велчев

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• България загубила 1 млрд. от сделката на М.Велчев

Ето публикацията
    http://dnes.dir.bg/news.php?id=7866834&nt=4

Това, което навремето беше явно, сега стана и факт.Така нареченият червен зет, Миленчо и кръга около Кобурготски, подкрепян активно от БСП ни донесе тоя "подарък"
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Колега, моите уважения, но не чети дир.бг ами се допитай до по-запознати с въпросните сделки хора
    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

Ми аз да не се хваля, ма съм все нещо разбирам, всек пак след като завърших икономически техникум, редовно следване в УНСС, и стаж около 20 години в банковата сфера, но сега биографията няма да си я пиша тук Моите уважения и от мен, но ако бешее прочел линка, щеше да видиш че изводите са на "Индъстри уоч", а не на Дир бг, дира е и новинарски сайт просто.

А тука има доста линкове, от най различни люде, изказани в миналото,

http://www.bing.com/search?q=%D0%91%...logo=CT2405280
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:12.
      sigpic

Comment

Конкретно за тая сделка съм чувал от компетентни хора, че е била полезна за България. Има много мнения, не съм компетентен да взема отношение ...
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Единствената полза от тая сделка са за държателите на книжата по нашия външен дълг, както и за тези, които са извършили прехвърлянето. В основата на нашенските действия тогава е принц Кирил /дедо Симо тоже/.След извършването на сдлеката, долара спадна, а еврото нарсна,нещо от което пак губим с прехвърлянето на дълга от долари в евро, тук е казано, което не е мнение на Муравй само, че публичното опосветяване на сделки от такъв размер, водят естествено до ръст на книжата, допълнителна загуба за нас и т.н.

http://www.economynews.bg/%D0%BF%D1%...-news3721.html

http://bg.time.mk/cluster/e0a0063daf...nija-dalg.html

тази пък публикации от есента на 2009 г. и по стари, но тия неща се говореха още в момента на извършване на сделката
          http://kliuki.bg/87744/87694/

http://www.novinar.net/news/printc-k..._MzA3MDsx.html
          Last edited by fred; d.m.y г., 22:08.
          sigpic

Comment

To си беше ясно че Милен Велчев си е една подлога и въобще цялото правителство на царя. Замяната на едни инструменти на дълга с други е свързано с плащането на такси на инвестиционни банки които не са малки. А защо е трябвало да се заменят, това остава една тъмна Индия. Отделно тези които държат облигациите искат да ги продадат на по-висока цена. Абе с две думи, интереси, интереси пък данъкоплатеца нека да плаща.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 06:43.

Comment

Точно така, е да сме на едно мнение , а и обявяването на намерението пък че ще се предприеме такава сделка, вдигна допълнително цената.Настина в тая публикация има и други отенъци, но така или иначе, сега това се оповестява у нас официално един вид.
              Last edited by fred; d.m.y г., 20:03.
              sigpic

Comment

Не знам защо се потули и аферата "Яхтен скандал", където имаше замесени и други политици, както и имотите им по Черноморието
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Само един факт - колко е полезна за БГ.
                  Милен Велчев и брат му бяха обикновени цървули.
                  След "сделката" с дълга - брат му стана хотелски бос ..
                  А познайте откъде са дошли парите? (задача с понижена трудност).
                  Майка ми и баща ми много го харесваха царя па и Миленчо ... и сме се карали дестки пъти за тази сделка с дълга. И аз им казах - до 1-2 години ще ги видите откраднатите пари. Това са много пари които и слепец ще ги види къде са вложени. Е убедиха се хората(родителите ми) и сега само КОСТОВ
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Aбе на времето много дискутирахме и бяхме убедени , че сделката НЕ ТРЯБВАШЕ да се прави по този начин.
                    Прогнозите показваха още тогава , че ще е по добре да останем с брейдитата, да от гледна точка на диверсификация ..биваше , но по добре тихо мълком да си икупуваме брейдитата , а после да бяхме пуснали за продажба облигации, като толкова искаме да диверсифицираме и изместваме плащанията във времето. А то..по най-глупавия начин , обяваваме намеренията ..цените на брейдитата скачат за кратък период до небето( познайте кой предварително се е заредил с брейдита имайки инфо , че ще се прави такава сделка) , като прибавим и движението на лихвите и курса на долара.....да не изпадам в подробности и да цитирам точни цифри , че ме мързи.
                    Споделям казаното от fred !
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Е това още тогава си го знаехме, ама по редовна родна традиция всички които бяха против сделката ги наричаха мрънкачи, черногледи и т.н.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Бе беше си далавера на държавно ниво, това е.Целта беше лични облаги на участващите в нея.Интересно е, че и тогава а и сега някои все вЕрват че била положителна.
                        Няма нищо лошо в изкупуване, замяна на книжа, валути и прочее, стига да се прави с разум и идея за печалба на обществото.А обществото продължава да си спи зимния си сън, както казва Ботев, със самун хляб, глава лук и фолкдиви му свирят приспивни песни
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Ми аз да не се хваля, ма съм все нещо разбирам, всек пак след като завърших икономически техникум, редовно следване в УНСС, и стаж около 20 години в банковата сфера, но сега биографията няма да си я пиша тук Моите уважения и от мен, но ако бешее прочел линка, щеше да видиш че изводите са на "Индъстри уоч", а не на Дир бг, дира е и новинарски сайт просто.

А тука има доста линкове, от най различни люде, изказани в миналото,

http://www.bing.com/search?q=%D0%91%...logo=CT2405280
                          Те за това и му вярвам на Фред, че си признава!
                          Усещах го. че има икономическо образование и там му е силата, но признанието му, че се е орезилил с УНСС ме накара да го гледам с още но-голямо уважение!Явно не е спал там.
                          Лошото е, че все по-малко хора, могат да ти обяснят на разбираем език, какво точно става!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е, писал съм си го в профила все пак, а иначе ако Димитър Станишев ми беше дядо /примерно/, щях да завърша и нещо в Англия прмирено, ама какво да се прави
                            Last edited by fred; d.m.y г., 00:16.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              ...А защо е трябвало да се заменят, това остава една тъмна Индия...
                              Официалната версия е, че брейдитата придават лош имидж, а еврооблигациите са по-престижни за пред кредиторите, което е вярно. Проблемът е в параметрите:

1. Брейдитата, които се търгуваха на цени между 30+ и 70+ процента от номинала, държавата ги изкупи обратно на 90+, което е огромна набутвация за държавата и огромна печалба за инвеститорите (клиенти на Мерил Линч и т.н.). Очевидно е в чий интерес е сделката. Бат Вас по-горе очерта правилния подход.

2. Брейдитата бяха деноминирани в долари, а доларът тъкмо беше започнал да спада спрямо еврото, т.е. дългът щеше да се обезценява, а новите облигации са деноминирани в евро, съответно дългът започна да поскъпва.

Трудно може да се направи дългосрочна прогноза за валутните курсове, затова по т.2 по-трудно можем да виним Милен Велчев, макар, че тогава повечето финансисти бяха на мнение, че доларът ще отслабва. Но т.1 си е явна далавера и винаги съм се учудвал защо нямаше никаква сериозна реакция, както се учудвам защо повдигат въпроса сега, 12 години по-късно.

...Замяната на едни инструменти на дълга с други е свързано с плащането на такси на инвестиционни банки които не са малки....
                              Все пак, на фона на огромната разлика в цената на дълга, тези комисиони не са фатални и биха могли да се оправдаят, ако сделката се правеше в интерес на държавата.

...To си беше ясно че Милен Велчев си е една подлога и въобще цялото правителство на царя ... Абе с две думи, интереси, интереси пък данъкоплатеца нека да плаща...
                              Напълно съм съгласен.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X