Известие

Collapse
No announcement yet.

Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Ако са останали ненаказани потребители с лично мнение ще ми е интересно да си поспорим за настоящата политическа криза и "спонтанните" пориви на местното население за демокрация.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Аз не мисля да споря, само ще изразя мнение.
    Както казваше бай Шиле - всичко е разработка на военните.
    Отначало се зачудих що за вълна е това, дето се почна от Тунис и мина през Египет, ама със зародилите се размирици в Либия (която е помежду тези 2 страни), вече става кристално ЗАЩО така се случват нещата. Кадафи им е трън в задника на американците от десетилетия. И въпреки че с Мубарак са като цяло в добри взаимоотношения, целта е по-голяма и жертваха дори него.

То вече стана банална тая международна политика на Вашингтон, да иска да събаря диктаторските режими в страни с големи залежи петрол. Какво ново има, та толкова да го дискутираме?
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

гледам и Бахрейн май е на мушка, та първия кръг на Ф1 е под въпрос
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Вече го отмениха.

Иначе, тъкмо се чудех дали да пускам тема.
        Аз съм изцяло на страната на либийския народ. Независимо, че всичко тръгва като външна намеса, подтикване, провокация. Доволен и свободен народ не излиза да си рискува живота за какво да е.
        Вече е късно, така или иначе. Ако сега спрат, ще умрат със сигурност. Ако продължат, могат и да спечелят.

http://www.dradio.de/nachrichten/201102230800/1
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Евала,хората не са овце като нас.
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Наистина, ако сега спрат - ще ги избие после Кадафи....
            Ако това за пилотите, които отказали удар по населението и кацнали в Малта... нямам думи...
            Това значи, че тоя боклук ще убие доста народ още
            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Аз съм съгласен, че не са спонтанни. И какво от това? Има ли някой, който мисли, че в Египет и Либия хората са били по-щастливи под властта на диктаторите?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Социален статус!!!

Огромната бедност ражда спонтанен порив за търсене възмездие от малцината богати властващи в тези държави! Но, няма да се учудя, ако и у нас се появи такава тенденция, защото има хора, които забогатяват с много и то веднага, и други, които умират от бедност! Само че ние сме още по-зле и от тях, демографски погледнато!
                Last edited by JORDI; d.m.y г., 14:46.
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Всъщност, либийците са по-образовани от средното за региона. И проблемът е точно в това. Могат да мислят, а нямат свободата да го правят и се чувстват зле. Това се натрупва и се изсипва изведнъж, след малко побутване.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Eстествено, че тези неща не са "спонтанни"Но си мисля, че зад тях стоят крайни ислямисти.Положителни промени в такива общества са крайно бавни и трудни, а замяната на един режим с друг е доста по лесно.
                    ПП-аре стига с тия глупости за репресии, тука всички са с лични мнения, все активните борци против фашизма и капитализма са репресирани
                    Last edited by fred; d.m.y г., 13:36.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

време им е да паднат, то такова лапане и мачкане и ние не сме виждали...

Египет се преобрази за дни, няма нищо общо с мирната държава която видях преди няколко месеца, верно че и тогава имаше много униформени с оръжия навсякъде, но нищо не намекваше за събитията до онзи ден...

Тунис също, толкова бедни хора като там и в Египет не бях виждал... за Либия незнам вече тия са друга лига

Ето ви едно приятно четиво за паралела между Египет и България, статия в NY Times, писана от българин:
                      http://www.nytimes.com/2011/02/13/opinion/13grozni.html

ПС
                      Искам да видя същото да се случи и в Непал Като цяло харесвам когато хората се вдигат срещу управляващите ги

ПС2.
                      Като гледам ГДП на глава тия в Бахрейн е хубаво да се осъзнаят, че тия $40000 после ще имат да ги сънуват
                      Last edited by pent; d.m.y г., 14:19.
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Ами така е, наистина, където има станадрт, може да изчезне, а там, където е нямало, трудно ще има нещо.В Египет няма да се промени нищо съществено по много причини, най вече поради степента на обществено развитие не египтяните. Но така или иначе промените са за добро, стига само в някои страни да на дойдат такива от сорта на талибаните
                        Last edited by fred; d.m.y г., 16:12.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Определено някой е сръчкал арабите, съмнявам се сами да подивеят и през седмица да вдигат бунтове в различни страни. Мисля си, че са американците с тяхното ЦРУ от много игра на домино в свободното си време в комбинация с рамисли от типа - "кого да утрепем", "как да имаме по-голям келепир" и "арабите са простички" са решили да пробват и да видят какво ще стане.
                          Дано всичкото което става да е за добро на тия хора, че иначе жалко.

P.S. Между другото все си мисля, че ако не бяха парите света щеше да е добро място за живеене.
                          Last edited by Derry; d.m.y г., 17:51.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                            P.S. Между другото все си мисля, че ако не бяха парите света щеше да е добро място за живеене.
                            В случая е петрола! Иначе и да ги нямаше парите, пак щеше да има хора с определени интереси за нещо си и с власт която събаря правителства и диктатори!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

пари, петрол, диаманти... все до власт опира всичко
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                              X