Известие

Collapse
No announcement yet.

Козлодуй и Белене в светлината на трагедията в Япония?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Aз мисля , че след последния пост на колегата kolev темата се изчерпа. Всеки прочел го внимателно и осмислил казаното няма как да е "ЗА" освен ако не очаква преки ползи от проекта или меко казано е изкуфял.Ако не счита , че попада в определението на тези категории да започне да оборва твърденията по-горе едно по едно с конкретни цифри и изследвания.
    Всеки разумен човек и до сега да е бил заблуден потдръжник следва да се замисли за горното, за всеки един абзац и точка.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
      Aз мисля , че след последния пост на колегата kolev темата се изчерпа. Всеки прочел го внимателно и осмислил казаното няма как да е "ЗА" освен ако не очаква преки ползи от проекта или меко казано е изкуфял.Ако не счита , че попада в определението на тези категории да започне да оборва твърденията по-горе едно по едно с конкретни цифри и изследвания.
      Всеки разумен човек и до сега да е бил заблуден потдръжник следва да се замисли за горното, за всеки един абзац и точка.
      E, да де, но може да се появи някой също така аргументиран доклад в полза на АЕЦ Белене - цифрите могат да се въртят всякак.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        E, да де, но може да се появи някой също така аргументиран доклад в полза на АЕЦ Белене - цифрите могат да се въртят всякак.
        аз съм сигурен че такъв има, но е строго секретен руски доклад и само първанов го е чел

иначе е смешно да се говори за бъдещ недостиг на електроенергия на битовите абонати. масово вече се ползват енергоефективни ел. уреди. жилищата които се строят са задължително енергоефективни, а ще се говори и все повече за енергоактивни жилища.
        собствениците на предприятия не пасат трева, където може си инсталират когенератори.
        помните ли лятото как нямаше ток по морето. сигурно е било щото няма аец белене , а не заради скапаната преносна мрежа. за какво да влагат пари в нея след като могат да се правят на археолози до дунав
        точка

Comment

• Много ми хареса това за археолозите
          Най много ме е страх от референдум да ви кажа...
          Така хубаво ще си измият ръцете, че нямам думи.
          Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Да не трябва да има референдум , то народа ако мислеше нямаше да гласува и за ББ
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Не трябва ли, що да не трябва, да не питаха народа дали иска ЕС или пък НАТО, що да питат и за АЕЦ, дай на Мартинчо и Иванчо ПАК да ни продадат на УСА, ма ако може без да питат, цифри ли искаш Васка - изчакай доклада на HSBC, и ще получиш данни за размисъл, а оня пост горе копиран и пейстнат от колегата Колев е нещо който са написали в кварталната бакалия трима четирима купени "експерти"
              Тва за вятърните глупости даже няма да го коментирам, подобни изказвания могат да правят само пълни лаици в енергийния сектор, а онова 4500 ветрогенератора....а ми колко ли ток произвеждат те през времето когато няма вярър /около 60-70 процента приблизително/...
              Икономическа обосновка - елементарна статистика колеги, какъв е дела на ВЕИ в световен, европейски, американски /или какъвто искате мащаб/ или какъв е дела на енергията произвдена от АЕЦ - край на дискусията, даже най-повърхностния анализ сочи че ядрената енергия е десетки пъти по евтина от тази на ВЕИ....
              ....и грозната истина: нито една "перка" не е прозвела до сега енергия покриваща собствената и стойност + експолатациаонните и разходи!
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

• Не е зле да се пият хапчета овреме, че след това и лоботомията няма да помогне.....
                Интересно ми кой е против НАТО и ЕС, освен милиционерите и техните работодатели.Вярно, че ДС имаше 1 млн души на отчет, ама и едни избори не може да спечелите барабар с промитите мозъци, ха ха ха /както би казал правешкия цар /
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:21.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                  Тва за вятърните глупости даже няма да го коментирам, подобни изказвания могат да правят само пълни лаици в енергийния сектор, а онова 4500 ветрогенератора....а ми колко ли ток произвеждат те през времето когато няма вярър /около 60-70 процента приблизително/...
                  Икономическа обосновка - елементарна статистика колеги, какъв е дела на ВЕИ в световен, европейски, американски /или какъвто искате мащаб/ или какъв е дела на енергията произвдена от АЕЦ - край на дискусията, даже най-повърхностния анализ сочи че ядрената енергия е десетки пъти по евтина от тази на ВЕИ....
                  ....и грозната истина: нито една "перка" не е прозвела до сега енергия покриваща собствената и стойност + експолатациаонните и разходи!
                  Ами как ще го коментираш, като нямаш логични аргументи. Ти в универстет и то технически стъпвал ли си да те запитам така между другото. Разбирам, че в казармата са ви говорили някакви глупости, но не се излагай моля ти се. Още по- малко не се представяй за енергиен експерт. Вятъра спирал в 70% от времето, ха ха. Ти за офшор чувал ли си? Ама не офшорна фирма, а офшорен монтаж на ветрогенератори. Нали се сещаш, че преди да плеснат един генератор за 2000 000 се правят доста проучвания. Единственото за което мога да се съглася, но не напълно е дали ще има 4500 подходящи места в територията на България, за да се монтират тези перки. Но от друга страна цялата територия е подходяща за монтаж на фотоволтайци, а цената им постоянно спада..
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Не е зле да се пият хапчета овреме, че след това и лоботомията няма да помогне.....
                    Интересно ми кой е против НАТО и ЕС, освен милиционерите и техните работодатели.Вярно, че ДС имаше 1 млн души на отчет, ама и едни избори не може да спечелите барабар с промитите мозъци, ха ха ха /както би казал правешкия цар /
                    Ако още веднъж си позволиш подобен език ще трябва да те "поканя" на лична среща за да уредим различията помежду си!
                    Но от друга страна не ми е интересен спора, както каза и Биби въпроса "дали или" не стои на дневен ред, Ви е си "лайте" кервана си върви!
                    Last edited by Crusader; d.m.y г., 00:05.
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

• Струва ми ми се, че е добре да се закрие тази тема - тъжно ми е като чета написаното и още повече като си помисля за повода.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• На никого не е нужно.

Само се замислете колко ОТ ВАС са енергийно ефективни. Надявам се да са повечето.

Откакто започнах да гася лампите, когато не са ми нужни и да ползвам енерг. спестяващи крушки спестявам минимум 40% от тока, който използвах....айде сега една проста аритметика с колко потребителите, без ГРАМ ДА нарушават нуждите си могат да се ограничат, и аджеба трябва ли им още един АЕЦ....

Поздрави от тричленния състав на апартамента със последната сметка от 24лв и 32ст..

П.П В нашата държава тока и без пари да е ЕОН, МЕОН, ГЕОН,ЧЕЗОН ще продължават да ни дерът..., само че във втория случай ще бъдем драни и за построяването на АЕЦ...
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Ако още веднъж си позволиш подобен език ще трябва да те "поканя" на лична среща за да уредим различията помежду си!
                          Но от друга страна не ми е интересен спора, както каза и Биби въпроса "дали или" не стои на дневен ред, Ви е си "лайте" кервана си върви!
                          Айде остави въпроса ще се строй или не, дали ти лично ще имаш облаги или не. Кажи честно- вярваш ли, че има нужда и че без нея България едва ли не ще затвори кепенците?
                          Lexus IS200

Comment

Икономическа обосновка - елементарна статистика колеги, какъв е дела на ВЕИ в световен, европейски, американски /или какъвто искате мащаб/ или какъв е дела на енергията произвдена от АЕЦ - край на дискусията...
                            Прочети нещо...
                            http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ewable_sources

В таблицата с всички страни, има и процент от общото производство на ел енергия.
                            Имай в предвид, че за напред ВЕИ ще се препоръчва, а АЕЦ ще се избягва.
                            Но явно не ти е изгодно да вникнеш в нещата.
                            Last edited by alfasysop; d.m.y г., 10:53.
                            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

написали в кварталната бакалия трима четирима купени "експерти"
                              е не са като младите стегнати и изпънати жентълмени от руското , пардон българското ядрено лоби да са явяват у телевизията и да сравняват модерните руски реактори в белене с мерцедес , па японските със запорожец, който като прегрее вадиш лейката и поливаш двигателя.

а като стана въпрос за ядрена сигурност и за това че си свързан с бранша, да те питам. имаше един скандал с козлодуй , че набутали малко втора употреба гориво в реакторите, какво стана там. имаше и един друг скандал с козлодуй, поръчали части за охладителната система от мадър раша, ма се оказало че са "малко" дефектни , какво стана и с тоя случай.
                              а верно ли че като гръмнал 4-ти блок на чернобил, отгоре първо питали дали другите блокове може да продължат работа че пари трябвало да избиват.

иначе за възобновяемата енергия и вецовете, виж китай какво правят. ама то това май ни е основния проблем на нас българите - първо гледаме в паничката на другия , а не ни пука в нашата какво има.
                              точка

Comment

• Айдееее... махленска свада.
                                Катинар, да не почвам с картоните.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X