Известие

Collapse
No announcement yet.

Млади гърци: "Тихо, да не събудим българите"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тъпо!
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Тъпо!
      Имаш предвид забраната да говориш на родният си език, ако случайно той е български ли?
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Нищо късогледо и политиканско няма в голите факти от миналото и настоящето. Тези 3 века за които ти говориш са под османска власт, може би тъжиш за нея?!? Великите балкански държави са желание и то успешно постигнато за определен период от време от Сърбия, Гърция и Румъния по простата причина, че те колонизират земи населени с компактно чуждо - българско, унгарско, хърватско и албанско население, а нашите държавници от онези времена не са имали претенции към територии с румънско, гръцко или сръбско население, ето къде е разликата.
        Да ти кажа и още нещо, през далечната вече 1993 година обиколих цяла Гърция в рамките на 12 дни - Атина, Епидавър, Олимпия, Делфи, остров Крит и на отиване и връщане бяхме по един ден в Солун. Та, във въпросният последен ден на връщане към България с едни авери тръгнахме да си купуваме фланелки на разни метъл банди от един магазин в града и аз като единственият английско говорящ в компанията тръгнах да поръчвам за всички, когато продавачът на лек македонски диалект каза, че няма проблем и всичко разбира. Когато му казах "А, значи си българин?!", той отвърна "По-тихо, защото началника ще ме уволни, ако чуе да говоря на български". Точка по въпроса за толерантността и етническото многообразие в града!

Колега, голите факти от миналото няма да се променят с омраза!
        Случката, която разказваш може и да е истина. Но най вероятно и той е разсъждавал "хейтърски", точно като теб. Но това че един човек е хейтър, не значи че всички трябва да бъдат поставени под общ знаменател. Често ми си е случвало да ме питат от къде съм и досега никога не съм виждал негативизъм като кажа, че съм българин. Дори обратното.
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Колега, голите факти от миналото няма да се променят с омраза!
          Случката, която разказваш може и да е истина. Но най вероятно и той е разсъждавал "хейтърски", точно като теб. Но това че един човек е хейтър, не значи че всички трябва да бъдат поставени под общ знаменател. Често ми си е случвало да ме питат от къде съм и досега никога не съм виждал негативизъм като кажа, че съм българин. Дори обратното.
          Да, случката е истина, иначе нямаше да я описвам. Фактите от миналото за съжаление са си факти, но това, че ние сме били губещата страна не значи, че трябва да ги игнорираме и пак казвам, гърчолята са научени да ни мразят.
          Ако очакваш сервитьорът в таверната или пиколото в хотела или пък рецепционистката по някакъв начин да демонстрират нещо различно от положително отношение към клиент, пък бил той българин или някой, който току що е изнасилил майка им, се лъжеш
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            Да, случката е истина, иначе нямаше да я описвам. Фактите от миналото за съжаление са си факти, но това, че ние сме били губещата страна не значи, че трябва да ги игнорираме и пак казвам, гърчолята са научени да ни мразят.
            Ако очакваш сервитьорът в таверната или пиколото в хотела или пък рецепционистката по някакъв начин да демонстрират нещо различно от положително отношение към клиент, пък бил той българин или някой, който току що е изнасилил майка им, се лъжеш
            Миналото не трябва да се забравя. Никой не говори за игнориране.
            Колкото до другото ще ти кажа, че често съм ходил там и съм виждал положително отношение когато не съм бил клиент или нещо подобно. Тук говориш откровени глупости, почиващи на омразата.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Гърците са си същите головодници като нас - присмял се хърбел на щърбел
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Фактите от миналото никой не ги отрича.
                Аз лично никого не защитавам,просто съм срещу сляпото плюене срещу който и да е народ.
                За 5,10,15 дена никой не може да добие пълна представа за това как стоят нещата в една държава.
                Нито Гърция,нито Сърбия и Румъния(а тя е и напълно изкуствено създадена) са взели нещо от нас,ДАДЕНО ИМ Е от Великите Сили в това число и братска Русия,друг въпрос е отношението което са имали към завареното българското население.
                Едно време и аз ненавиждах гърци,сърби и турци,странното е че вече 15 години живея в Гърция и от гърците лошо не съм видял,и че в началото когато дойдох в Гърция първите хора които ми подадоха ръка и ми помогнаха бяха сърби,а българи и то познати имаше бол.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Хич не разбирам защо постоянно се връщате назад в историята да си доказвате кой е по-по-най? Дай да видим сега къде сме и какво правим. Нито ние сме цъфнали, нито пък гърците. Не съм сигурен кое точно е повлияло повече в развитието на българина - дали Златния век на Симеон I или факта, че сме живели около 900 и повече години от иначе така славната ни история под нечие робство. Както беше казал един велик българин ние още не сме си доробували. Та затова не протестираме, превиваме врат и гледаме тихомълком да пре...м началниците, да окрадем държавата и другите, да се присмиваме на по-успелите, по-умните, по-богатите. На мен не ми трябва обаче някакъв грък, англичанин, узбек или марсианец да ми казва "Тихо". В Гърция не съм живял, даже не съм и стъпвал, но съм контактувал с гърци и не останах с лоши впечатления. Имал съм възможност обаче да живея малко в по-западни държави и не видях с нещо кой знае колко фундаментално да ни превъзхождат. Единствено ние не обичаме да поемаме отговорност, дори и за самите нас - все чакаме някой да ни оправи и не уважаваме нищо и никой - дори институцийте - Андрешковския подход навсякъде. Не ми е ясно защо се дразните от някакви провокативни статии? Че сега тук ще се избием кой по-добре познава историята и Гърция. Истинита е, че тук на балканите сме все още само едни потни и миризливи комплексари. Докога ще останем такива си зависи само от нас. Писна ми някой да насажда омраза само защото така по-лесно се печели. Не визирам хората пишещи тук, а политиците. Вярно, че бъларите останали в Гърция, Сърбия, Македония са били мачкани през всичките тези години, но къде е беше славната ни България? Къде беше нашия дежурен "Освободител" СССР? Стига толкова.
                  Last edited by rossenvn; d.m.y г., 07:21.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    За 5,10,15 дена никой не може да добие пълна представа за това как стоят нещата в една държава.
                    Тогава за пръв път бях там, оттогава съм ходил доста пъти и то не за почивка по места от типа на Аспровалта, а по съвсем други дела, и единствената промяна, която забелязах в последните години беше наличието на билбордове и менюта на български, както и викачи пред кръчмите, приканващи на почти роден език да опитаме пилето с ориза в съответният ресторант - парица е царица Това все пак е едно добро начало, пък като го закършат съвсем може и сами да пожелаят да се върнат в пределите на майка България :lol :Готин майтап, нали?
                    Все пак, в първият ми пост по темата може да се види, че споделям омразата си към държавата Гърция, не към народа и, въпреки многобройните поводи за това.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

RPWWD омразата е много силно чувство, тя разяжда най-вече този който я изпитва и всъщност е признак на слабост, още повече, че ти мразиш цяла една държава. Без лоши чувства, но защо се хабиш- бъди благороден!
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        RPWWD омразата е много силно чувство, тя разяжда най-вече този който я изпитва и всъщност е признак на слабост, още повече, че ти мразиш цяла една държава. Без лоши чувства, но защо се хабиш- бъди благороден!
                        Чак толкова силно едва ли, дори по отношение на южните ни съседи може да се каже, че приминава в презрение. Благородни са ситите и успелите, ние българите не сме такива - гладни сме за успехи и реванш. Гледам си от Пловдив, там може и да си свикнал да си заобиколен от арменци и цигани, ама при нас тия не вървят
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Приятелю не ти говоря за благородство като титла, това което се предава по наследство, говоря ти за истинското благородство да си роден с благото, с доброто към всички хората и същевременно да съхраняваш достойнството си. Това качество съвсем не е присъщо за богатите и ситите, трябва ли да ти давам безброй примери от историята..... Всъщност допускам да се шегуваш и просто да провокираш спор.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

за гърците

Аз не съм целял да ми отговаряте или да провокирам националистически спорове, а понеже говорим за южните ни съседи, просто да предизвикам у вас една увереност че на юг от сегашната ни граница в продължение на векове са живяли българи-добри люде,които са били подлагани на асмилационна политика, гонение и изтребване - все това незаслужено, и след постепенното формиране на настоящите южни граници етноса ни е подменен и бива подменян на 99%. Под подменян имам предвид дълбока целенасочена политика на гръцката държава и население, която вие казвате да не плюем, че сме таили омраза и т.н. И в момента прокарват новини на помашки с цел да провокират огнище на самоопределение на измислен и несъществуващ етнос (който всъщност е чисто и просто българомохамедани от 2те страни на границата) което да се разпали и в българските предели един ден.
                            Това което ме разпали бяха вече 2та коментара "Слава богу че тия земи вече не са наши, че щяхме да я оплескаме", защото тея земи са просмукани с българска кръв. Сега като Берлинския д-р разцепва българската нация, дай да се съгласим с прилапването на земите ни след 3те войни до 1919та...Важно е да не изкарате недалновидна България, понесла основния удар на 1вата Балканска война (воювайки на изток с цялата турска армия докато съседите ни се "бият" с малобройни местни турски гарнизони) и настаняват в нашите земи погранични на тях), агресор във 2рата война, въпреки че е нападната от всичките 4 съседи...
                            Та понеже говорим за настоящото положение, не заслужаваме гърците да ни се присмиват. Те понеже ни обичат, 2 години завардват нашата граница, вместо да завардят пристанището на Пирея и да си блокират собствения търговски флот. Е верно обичат ни и са толерантни към нас. Оставете битовите случаи, айде и исторически няма да засягаме темата, но поне се замислете на политическо ниво. Там няма толерантност, няма цункане по двете бузки на "вулгарите", нали?
                            Alfa 156 2.0 - ех,
                            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Едно време не е имало толерантност към нас в Гърция,дори обратното,100% съм съгласен.
                              В момента няма толерантност към нас,с това не съм съгласен,но ако приемем че е така то тогава ще излезе че аз съм едно огромно изключение или някакъв свръх човек към когото гърците са се отнесли с уважение и нормално отношение пренебрегвайки моята националност която не само че не крия а и постоянно търся повод да изтъкна.Ако е така съм силно поласкан.
                              Да наистина в Гърция има все още хора мразещи всичко що е българско,но те са или хора със интелектуално ниво под средното,хора които обитават предимно аграрните райони на Северна Гърция и за жалост по-голямата част от тях са от български произход,потомци на тъй наречените ГЪРКОМАНИ.
                              Ето ВИ малко извадки за тази категория хора:
                              *Говорещи на чист български език, без да знаят нито дума гръцки, тези погърчени българи, каквито бяха всъщност героичните андарти, бяха по-опасни от чистите гърци. Жертва на ловката и хитростна пропаганда на лукавите елини, тия родоотстъпници премного бяха проляли света българска кръв...
                              *
                              .. болшинството от християнското население в Македония бе българско. Патриаршията наистина държеше под свое влияние много български села и почти цялото население смяташе за гърци, обаче то бе българско, говореше български и почти нищо не разбираше от гръцките молитви
                              *
                              Един от най-комичните резултати от тази конкурентна етнография е картата, публикувана преди няколко години под егидата на Атина и разпространявана в тази страна. Според нея, Македония за практически цели е разделена на две части - на гръцка и „българогласна гръцка“ - като че ли някои келт ентусиаст трябва да раздели Британия на уелска и „англоезично уелска“! Македония наистина е пълна с изкуствени разграничения, истинските линии на етническите граници непрекъснато се пресичат от класификации, основани на религиозната принадлежност (за момента) към гръцкия патриарх или към българския екзарх. Българско село може за политически цели да бъде подкупено или принудено да приеме върховенството на Православната гръцка църква. Жителите на селото след това са самодоволно описани от тези, които извършват тяхното духовна прехвърляне (като „духовно“ не означава нищо), като надеждата на Гърция. Но тези изкуствени придобивки не стигат твърде далеч. Езикът на селяните остава български, както и дълбоките и подсъзнателни инстинкти на расата се държат само на временно напрежение
                              *
                              Константин Христов Саров или Саровски, наречен Коте, известен в Гърция като Константинос Котас или Котас Христу (на гръцки: Κωνσταντίνος Κώτας или Κώττας; Κώτας или Κώττας Χρήστου) e деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, преминал на страната на гръцката въоръжена пропаганда и оглавил гъркоманска андартска чета в Македония.
                              В България винаги е имало,русофили,англофили,германофили.......но много малко БЪЛГАРОФИЛИ.
                              Нашият псевдо патриотизъм е добре описан от Хр.Ботев в стихотворението ,,В Механата".
                              Айде да не се крие зад малкият си пръст,че ние в България все още се мразим помежду си,София мрази майните и провинцията,Пловдив мразят Софиянци,а пък нас македонците(от Пиринска Македония) ни мразят в цяла България.
                              Иронични и пренебрежителни изрази,ПРОВИНЦИАЛИСТИ,ТЪПИ ШОПИ,ГАДНИ МАКЕДОНЦИ...........................а иначе се засягаме като някой каже нещо лошо за нас.
                              За негативното отношение на гърците към нас в сегашни времена много допринася и прословутата българска(в много райони на Гърция предимно РОМСКА) имиграция.
                              Наистина в Гърция думата ВУЛГАРОС се използва за обида,но не конкретно към нас българите а точно към обитателите на Северна Гърция.
                              А това що е било наше никой не ни го отрича,все още тук казват,,Πάνω από Λαμία,αρχίζει Βουλγαρία",тоест,След Ламия започва България.
                              Мразете,плюйте,одумвайте ваше право е,каквото повикало такова отвърнало.
                              Все пак позволявам си да мисля,че след като аз и хора като мен са успяли да спечелят уважението на гърците,може да го направи и всеки един нормален българин.
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първо да си изплатят дълговете, тогава да мислят да не ни събудят нас. Прави са и то много в тази статия. Става ми неприятно да го чета, но е така. Българите не са единен народ, мразим този, мразим онзи а себе си не поглеждаме. Аз също съм на 20. Винаги съм си мислел, че английският език е международен и е задължително малко или много да го знаят поне връстниците ми, които са млади и т.н. и им е лесно да го научат. Но за съжаление ОГРОМЕН процент от тях познанията им свършват до цитирането на чалга, .. опс извинете попфолк песни.... абе баш си е чалга, попфолка няма нищо общо ама айдее
                                Не съм много умен, кадърен, възпитан и т.н. Но ако трябва да се сравнявам с масата съм. И малко или много се чуствам малко над тях и даже ми става кофти. Кофти ми става, че се ограничавам.... Ограничавам се в разговорите, компаниите липсата на информация. Добре, че има хора от курса ми, с които да споделям информация и да научавам нови неща (2ма, 3ма)..
                                1-ва година съм в Университет. Шуменски университет, не там дето се зимат изпитите лесно а ( Компютърни Системи )... Както и да е .... Там се отчаях ... 20% от турците не могат да си напишат името другите 60% не могат да говорят правилно, не че им се налага. Никой не ти говори на Вие! Чак се чуствам глупаво, че аз го правя в академичната среда. Живях и на общежитите - Простащтина. Неограничена олигофрения. Просто нямам думи. Става ми чудно и болно как турците идват тук и се изучват пирибрат се намират си работа и готово. А повевчето от моите връстници не се записват даже. Естествено, че Висшето не е за всеки и за това не е задължително. Но колкото прости хора, толкова по-лесно се управляват, така че и това си има положителни страни.
                                Пример: Преди месец пазарувах в Карфур с приятелката ми и се засякох с съученичка от Средното ( Пак с компютри )
                                Аз: Здрасти как си, учиш ли? Виждам работиш ( рекламира млека или нещо такова)
                                Тя: Не! Няма смисъл да уча! (смях) Защо да давам пари за образование като колежката ми е 3ти курс във Винс-а( Икономическия във Варна), и работи същото като мен.
                                Аз: Окей, лек ден, ти си знаеш!
                                Нямаше какво повече да й кажа. Явно мисленете й свърша до там да рекламире Китайски Йогурт във супермаркет....
                                Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                                146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                                X