Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво за Вас са държавните служители

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Преобладават негативните мнения към държавните служители.
    В представите на част хората те трябва да са олицетворение на всички положителни качества и така трябва да бъде.
    Между служителите има хора с принципите, отговарящи на нашите очаквания, но това са предимно по-възрастните или новопостъпили служители, които изглеждат като рицари без доспехи - всичко друго е обезверено или в изблик на отчаяние тръгва по пътя на недопустимото.
    За съжаление, както обича да казва Фреди и други колеги - рибата се вмирисва от главата и е нереалистично да очакваме нещо положително от хора, управлявани от безпринципни шефове.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Фреди и за друго е прав, че служителите са такива, каквито ние си ги правим с овчедушието!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

За българските държавни служители през последните 16 години преки наблюдения имам само за Консулството ни в Солун и Посолството в Атина,е по-големи хаймани и хранитутници от тия за мен нема.........
        Имат едно странно приемно работно време от сорта на 9-12 с 20 минути почивка......
        За да те приемат трябва да си запишеш ден и час по телефона,в Атина може да ти насрочат дата и за след около месец.
        Няма зима няма лято,няма дъжд или пек,седиш като простинал кон отвън и чакаш да те извикат.Миналата година,февруари месец съм чакъл вън с бебе на два месеца 15 минути...
        Таксите,които събират за извършването на услугите надвишават с пъти гръцките държавни такси за същия вид услуги.
        Отношението им към хората,ми по телефона ако въобще някой се сети да го вдигне не дават никаква информация,на место са надменни и арогантни,дори цинични.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Нашите консулски служби са май прочути по целия свят с
          Особено солунското консулство!
          Точно преди шест години, попаднах на млада жена, която беше отвлечена и склонена да проституира. По някакъв начин беше се отскубнала и избягала. Белезите от насилие си се виждаха по лицето и ръцете и.
          Аз и още двама мои колеги гърци я заведохме до консулството ни.
          След половин час чакане пред него, през който жената умираше много пъти поред от страх, излезе една селянка и заяви: Ми ся, кво да им ги праа на тая. Дошла да се ийбе, а сега ние да и мислим.
          Дори колегите ми разбраха за какво става въпрос и за това я хванаха под ръка и отидохме в най-близкия полицейски участък.
          Точно на петата минута след влизането ни вътре, момичето беше обгрижено и лекар и психолог започнаха прегледа и.
          До като дадем обяснения , как и къде сме я открили ,я качиха в един закрит ван и отпрашиха към тяхна си болница.
          - Не ходихте ли до консулството ви!?- попита ме инспектора, а аз бесен от срам и унижение- отвърнах:
          - Ходихме.- погледнах го в очите и там видях пълно разбиране.
          - Добре, че сте я довели при нас. Ние имаме опит с тия неща. Ще я покриеме за няколко месеца, ще открием кои са я отвлекли, а после тя ще си реши.
          Помълча малко и добави:
          - А вашите, само щяха да я уплашат, да и дадат една хартийка, вместо документи и да я пуснат да си ходи сама. Обикновенно на лицата я чакат сводниците и после, дори и ние не можем вече да я открием. Ако изобщо оживее!
          Те такива са ни чиновниците!
          Още един щрих, но от друго консулство, в една далечна страна, където официално говорят фламандски, а аз се бях добре объркал и тъкмо се чудех на къде да хвана, когато попаднах на сграда с турското знаме на нея.
          Часовия, като видя българския ми паспорт, веднага ме пусна и покани в малка приемна. Скоро дойде някакъв чиновник и след обичайните приветствия се захванахме за работа. Личеше си, че човека искрено се забавлява и иска да помогне. Като разбра,че проблема ми е, че само съм се загубил, а не мога да намеря и колата, къде съм паркирал, настана весело оживление. Дойдоха още един, който се оказа шофьор и една мацка, която сто на сто беше родена у нас. Говореше български по-добре от 98% от тия дето си мислят, че са българи!
          Полафихме си половин час, пихме чай с курабии, а после дойде известието, че са открили колата. Шофьора ме откара до нея, а после ме придружи или по-точно водеше до адреса на моя приятел и ме остави, чак като видя, че съм в безопасност.
          Ха сега, правете сравнение!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

То затова има един лаф:.... "Да не попадаш на българин в чужбина"
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              То затова има един лаф:.... "Да не попадаш на българин в чужбина"
              Доста вярно, както е видно и от случката на Мордохай.Радвам се че и с него и Стария алфист споделяме, не за пръв път де (), че държавния служител не е извънземно, а продкут на обкръжаващато го действителност и част от обществото ни.
              Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              За лекарите или за съдиите иде реч?
              Тоя случай там е мътен та знае ли се ... до колкото помня, лекар се води в 2 или 3 болници едновременно за да не ги закрият, консултира по телефона, за изследването липсва нещо и т.н.
              Изобщо извращенията на системата не прощават!!!
              Това не за да оправдае немарливостта, но тя самата не е умишлено убийство... и след като за и ПТП с жертви дават условна, сещайте се дали не е законова норма.
              И дали ако са известни тия извращения не повлияват присъдата.
              И това е вярно, но не знам дали си чел Цитаделата например на Арчилд Кронин ( има и други подобни книги на тая тема).Майка ми и баща ми, лека му пръст са лекари, та обрисуваното там е вярно.И тяхната практика е била подобна.И сега има такива лекари, ама една голяма част не са уви.
              В крайна сметка и за тях важи същото, по горе го казах-а то е изказано и от Маркс преди век и кусур-Битието определя съзнанието.
              Last edited by fred; d.m.y г., 20:33.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Доста вярно, както е видно и от случката на Мордохай.Радвам се че и с него и Стария алфист споделяме, не за пръв път де (), че държавния служител не е извънземно, а продкут на обкръжаващато го действителност и част от обществото ни.

И това е вярно, но не знам дали си чел Цитаделата например на Арчилд Кронин ( има и други подобни книги на тая тема).Майка ми и баща ми, лека му пръст са лекари, та обрисуваното там е вярно.И тяхната практика е била подобна.И сега има такива лекари, ама една голяма част не са уви.
                В крайна сметка и за тях важи същото, по горе го казах-а то е изказано и от Маркс преди век и кусур-Битието определя съзнанието.
                Това точно май не съм го чел, но майка ми е лекар, познавам системата отвътре.
                А покрай мои си здравни проблеми я познавам и отвън.
                Извращенията са наследени... и допълнително усилени тези 20 години.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Няма как да гласувам в тази анкета,защото според мен в нея няма верен отговор.
                  По принцип едно 90% от всяка администрация в България са професионални мъдуристи.Да ме прощават 10% процента.

---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Битието определя съзнанието.
                  А битието се определя от ..... портмонето
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                  X