Известие

Collapse
No announcement yet.

След първия тур..........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Преди да си изпил поредната бира, да те питам нещо, според теб каква е политиката във Великобритания- лява или дясна?
    Доколкото си спомням, данък печалба във Великобритания е 30 %. Печелиш милион и си тръгваш със 700 000. Това харесва ли ти?
    На мен да
    Но в България такъв данък все още е невъзможен, защото ние не сме Великобритания.
    В Германия този данък доколкото знам е най-висок /цък в гугле/ хоп, 38,3, лелелеле тия немци направо комунисти бре. Бизнесът бачка като разпран и накрая половина отива някъде за някакви си социални дейности.
    Защо този бизнес не бяга от там?
    Да не би защото потребителят е качествен и добре финансово осигурен.
    В България все повече и повече местния бизнес изчезва, той няма как да издържи на конкуренцията на външните инвеститори, давам пример. Всички малки и не толкова малки магазинчета чезнат едно по едно. Не мисля, че някой може да удържи на конкуренцията на Кауфланд, Темпо, Метро, и т.н. Дори голямата Българска верига Европа на Ковачки не издържа вече. Дали малките закусвални и кафенца могат да издържат на Макдоналдс, КФС, Субуей, твърдо не. И сега да помислим......ще се оттеглят ли тези инвеститори, ако данъкът печалба от 10 % стане 20%, аз казвам твърдо не.
    Знам, че не само това са инвестициите, но споделете с мен промишлени такива, или инвестиции касаещи високите технологии. Има разбира се, но там инвестират нашите местни олигарси, които ще останат и при 30 % данък печалба))
    Инвестиционния климат може да се подобри по най-различни други начини, като например осигуряване на равен старт и равни условия, при които те осъществяват тази инвестиция.
    А ние какво направихме, смъкнахме данък печалба до 10 %, а всичко останало е дива джунгла, е хайде сега ми обяснете, кой спечели от това, май само едрите играчи в това число и нашите родни олиг..бизнесмени.

Отклоних се много, но давам пример с лоша дясна мярка, при това наложена от правителство с участието на социалисти)))))
    Та отговорът ми е, че от гледна точка на нашата мила действителност Великобритания има по-скоро лява ориентация.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

в германия ддс е 19%. във великобритания е 20%.
      легай да спиш.рано ти е още
      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        в германия ддс е 19%. във великобритания е 20%.
        легай да спиш.рано ти е още
        Ти що не спиш?
        Нали се разбрахме за ДДС, то не утежнява бизнеса, а обикновения, крайния потребител.
        Фирмите си купуват коли и после им връщат платеното ДДС
        Изморен си не си спал май тази нощ от четене на учебници по корпоративни анализи.
        К.М.

Comment

Утежнява и бизнесът, защото формира крайна цена.Когато цената е висока, естесвено стоката става по трудно продаваема.Колите, например, за които говориш, че се връща ДДС са определени модели, а не всички.Пък и ДДС не е само за коли, а за всичко и е с една ставка.Което пък също е правилно, защото в противен случай може да се правят разни измами и като се знаем ние как сме с измамите, само различна стафка ни липсва.
          Last edited by fred; d.m.y г., 10:28.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Утежнява и бизнесът, защото формира крайна цена.Когато цената е висока, естесвено стоката става по трудно продаваема.
            Това вече го коментирах. Но това не е пряко въздействие, а е косвено.
            Второ това не е сигурно, че ще се случи.
            И трето какво става когато говорим за продукти и услуги, които се купуват задължително и няма как без тях.
            Пак ще го кажа, въздействието от вдигането на ДДС пада основно върху крайния / физическото лице/ потребител.
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Доколкото си спомням, данък печалба във Великобритания е 30 %. Печелиш милион и си тръгваш със 700 000. Това харесва ли ти?
              На мен да
              На мен пък не ми харесва. Защо аз, ако съм проявил инициатива и съм бил достатъчно умен да спечеля 1 млн, трябва да ми вземат 300 000? Каква ще ми е файдата следващия път да се напъвам?

---------- Post added at 08:35 ---------- Previous post was at 08:31 ----------

Бизнесът бачка като разпран и накрая половина отива някъде за някакви си социални дейности.
              Защо този бизнес не бяга от там?
              Да не би защото потребителят е качествен и добре финансово осигурен.
              Не бяга?! Виж темата за Китай. Бяга с всичката газ там, където данъците и като цяло себестойността са по-ниски. И това е причината за кризата в Европа и САЩ и възхода на Китай. Вината е колкото в лакомите гъзове на големите корпорации, толкова и в левите политици - популисти, които за да се харесат на болшинството от избирателите прогониха бизнеса.

---------- Post added at 08:40 ---------- Previous post was at 08:35 ----------

И сега да помислим......ще се оттеглят ли тези инвеститори, ако данъкът печалба от 10 % стане 20%, аз казвам твърдо не.
              Според мен пък ниският данък е едно от нещата, което ги държи тук. При незавидната покупателна способност на българското население в момента, ако ги натресат и с голям данък каква ще им е файдата да стоят тук?

В тази връзка - другите неща, които ги държат тук са това, че си правят каквото си искат, т.е. нисък контрол върху качеството и върху спазването на трудовото законодателство. Точно това привлича и инвеститорите в Китай. Та в тази връзка Павлин може да е щастлив, че по нещо приличаме на Китай.
              Само че на мен пък това не ми харесва. Предпочитам да привличаме инвеститорите с ниски данъци.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                На мен пък не ми харесва. Защо аз, ако съм проявил инициатива и съм бил достатъчно умен да спечеля 1 млн, трябва да ми вземат 300 000? Каква ще ми е файдата следващия път да се напъвам?

---------- Post added at 08:35 ---------- Previous post was at 08:31 ----------

Не бяга?! Виж темата за Китай. Бяга с всичката газ там, където данъците и като цяло себестойността са по-ниски. И това е причината за кризата в Европа и САЩ и възхода на Китай. Вината е колкото в лакомите гъзове на големите корпорации, толкова и в левите политици - популисти, които за да се харесат на болшинството от избирателите прогониха бизнеса.
                В пространството празни пространства няма, ти печелиш, някой друг губи заради теб, някой фалира или свива бизнеса си заради теб. От това трети лица пострадват и е нужно те да бъдат социално осигурени.
                Полицията кой ще я издържа, здравеопазването в частта му спешна помощ, социални домове за деца и възрастни, всичките мерки осигуряващи на неравнопоставените нормален живот, култура, образование и т.н.
                Солидарност му се вика на това и не съм го измислил аз.
                Днес си на върха, утре си долу.
                Повярвай ми, че амбициозният и предприемчив бизнесмен си остава "акула" цял живот и едва ли нещо би го разколебало.
                Китай. В Китай ги привлича ниската себестойност на труда, а не ниските данъци.
                Дали им е голям страха, от това, че китайската държава може когато си поиска да национализира каквото си поиска?)))))))))
                К.М.

Comment

Това вече го коментирах. Но това не е пряко въздействие, а е косвено.
                  Второ това не е сигурно, че ще се случи.
                  И трето какво става когато говорим за продукти и услуги, които се купуват задължително и няма как без тях.
                  Пак ще го кажа, въздействието от вдигането на ДДС пада основно върху крайния / физическото лице/ потребител.
                  Пада върху крайните потребители, а влиза в бюджета и влияе на цената на стоката, така го приемам!
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Не мисля, че някой може да удържи на конкуренцията на Кауфланд, Темпо, Метро, и т.н. Дори голямата Българска верига Европа на Ковачки не издържа вече. Дали малките закусвални и кафенца могат да издържат на Макдоналдс, КФС, Субуей, твърдо не. И сега да помислим......ще се оттеглят ли тези инвеститори, ако данъкът печалба от 10 % стане 20%, аз казвам твърдо не.
                    Само дето всичките тия споменати от теб вериги са франчайз и парите за инвестиция са български в по- големия си % Така че, дреме им на Събуей, колко е данък печалба. Всеки собственик си внася франчайз таксата и това е.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Само дето всичките тия споменати от теб вериги са франчайз и парите за инвестиция са български в по- големия си % Така че, дреме им на Събуей, колко е данък печалба. Всеки собственик си внася франчайз таксата и това е.
                      Това не е вярно.....макдоналдс не са франчайз, кауфланд, метро, темпо, Лидл, КФС също доколкото знам.
                      За събуей да, но само те. Да не говорим, че те са и най малки, и най-късно се развиха.
                      А и не виждам, с какво не си съгласен с мен.
                      Аз точно това казвам, че данък печалба спокойно може да се вдигне.
                      К.М.

Comment

Това не е вярно.....макдоналдс не са франчайз, кауфланд, метро, темпо, Лидл, КФС също доколкото знам.
                        За събуей да, но само те. Да не говорим, че те са и най малки, и най-късно се развиха.
                        А и не виждам, с какво не си съгласен с мен.
                        Аз точно това казвам, че данък печалба спокойно може да се вдигне.
                        Айде Макдоналдс и КФС да са франчайз. Това поне е 100% сигурно.

Да не говориме, че това колко % е данък печалба, малко ги интересува големите фирми.

Моята скромна фирма последните 2 години плаща по- голям данък печалба измерен в количесто пари от Лукойл, така че за какво си говориме?
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Айде Макдоналдс и КФС да са франчайз. Това поне е 100% сигурно.

Да не говориме, че това колко % е данък печалба, малко ги интересува големите фирми.

Моята скромна фирма последните 2 години плаща по- голям данък печалба измерен в количесто пари от Лукойл, така че за какво си говориме?
                          Айде макдоналтс да не са.
                          К.М.

Comment

Айде макдоналтс да не са.
                            Ами щом черпиш бира, айде няма да са...
                            Lexus IS200

Comment

политиката на МакДоналндс е да не се отдават ресторанти на веригата на франчайз. КФЦ, Събуей и прочее вериги са на франчайз договори. по-голямата част от фирмените магазини за дрехи и аксесоари са на франчайз годовори - Найк, Адидас, Ескада, Версаче, Рийбок, Пума и т.н. Всички тези магазини са на франчайз. Един вид компаниите майки не ги интересува кой и колко продава стига да си плаща франчайз таксата и да си поръчва минималния брой артикули.
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

... но рискувам да зацикля.
                                Вие, г-не, май не сте отциклили поне от две години и нещо... И благодарение на Ваши подобия днес вече пожарникарят говори за втори мандат... Честито на всички!
                                ...
                                155 1,6 TS 16V `96
                                166 2,4 JTD `99
                                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                                X