Първоначално публикувано от BLUE1
Покажи съобщение
На мен да

Но в България такъв данък все още е невъзможен, защото ние не сме Великобритания.
В Германия този данък доколкото знам е най-висок /цък в гугле/ хоп, 38,3, лелелеле тия немци направо комунисти бре. Бизнесът бачка като разпран и накрая половина отива някъде за някакви си социални дейности.
Защо този бизнес не бяга от там?
Да не би защото потребителят е качествен и добре финансово осигурен.
В България все повече и повече местния бизнес изчезва, той няма как да издържи на конкуренцията на външните инвеститори, давам пример. Всички малки и не толкова малки магазинчета чезнат едно по едно. Не мисля, че някой може да удържи на конкуренцията на Кауфланд, Темпо, Метро, и т.н. Дори голямата Българска верига Европа на Ковачки не издържа вече. Дали малките закусвални и кафенца могат да издържат на Макдоналдс, КФС, Субуей, твърдо не. И сега да помислим......ще се оттеглят ли тези инвеститори, ако данъкът печалба от 10 % стане 20%, аз казвам твърдо не.
Знам, че не само това са инвестициите, но споделете с мен промишлени такива, или инвестиции касаещи високите технологии. Има разбира се, но там инвестират нашите местни олигарси, които ще останат и при 30 % данък печалба

Инвестиционния климат може да се подобри по най-различни други начини, като например осигуряване на равен старт и равни условия, при които те осъществяват тази инвестиция.
А ние какво направихме, смъкнахме данък печалба до 10 %, а всичко останало е дива джунгла, е хайде сега ми обяснете, кой спечели от това, май само едрите играчи в това число и нашите родни олиг..бизнесмени.

Отклоних се много, но давам пример с лоша дясна мярка, при това наложена от правителство с участието на социалисти

Та отговорът ми е, че от гледна точка на нашата мила действителност Великобритания има по-скоро лява ориентация.

Comment