Първоначално публикувано от pavlin
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Къде бяхме и накъде сме тръгнали?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеДам работа ми е ясна и пак ще кажа освен че издишате не сте и добре запознати с много неща.
Относно външния дълг фалита и Прасчовото дрън-дрън, ето как хубаво е описано /същите факти ги има на още много места/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/
Относно Енергетиката - тъй като гледам имаме си ток, че даже си и изнасяме какъв е проблема?? Да затварянето на блокове в Козлодуй не беше добър ход, но пък неизбежен след като сме гъзолизци все на някои....
Металургията си е ОК кои ги няма?? закрити са неефективните и гълтащи ресурс предприятия. Павлин е пуснал линк-чети.
Химия
ми азотни торове си произвеждаме Агрополихим е най-големия на балканите, Химко като не може да намери пазар и го пускаха спираха оздравяваха закриваха.......
Солвей Соди е един от най-големите в света и до ден днешен и се правят постояно инвестици в него, работи почти на пълно натоварване и почти всичко изнася.
Неохим си работи на 100%
Изнасяли сме паста ми мии се ти с Поморин. Сега Астера си е ОК. И Арома и Рубела работят добре, изнасят.
Лекарства - Софарма, Биовет, Актавис
Производството на почистващи препарати е нарастнало многократно спрямо 90-те години.
Корабостроителницата странно виж тука какво пише http://darikfinance.bg/novini/53471/...EA%EE%F0%E0%E1
Явно си работи хмммм....
И стигаме пак до там че дадените от теб примери не са съсипани ами си работят добре и днес, и то по ефективно и екологично. Но ти не ми отговори за Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Русе има ли защо да не функционират и смислени ли са били??Защото са глътнали над 2млрд. само за строителство и да не говориме колко след това.
Това за ЕС няма да го коментирам
Павка, за ДЗУ ти казах да прочетеш повече. Ето приятна занимавка с проекта "Нева" http://www.capital.bg/blogove/dosiet...proektut_neva/
Аз съм дотук има много информация на всякъде, четете, сравнявайте, помислете.......
То май същите тези, които няма да ни позволят, затвориха и блоковете в АЕЦ, защото знаят, че няма да развиваме промишленост.
Приличаш на земделски производител, който лъже фонд земеделие, че е засадил 100 декара овошки напролет, а есента е набрал 1000 тона череши от 5 дръвчета.
Говорех ти за химия, която само в развитите държави съществува, но те не искаха нашата да ги конкурира. Оставиха ни да чукаме калцинирана сода и да правим масови торове.
На път да постигнем такъв резултат сме и в енергетиката.
Корабостроителницата бе подадена за 1 долар, след като бе доведена до УМИШЛЕН фалит.
Това се случи и в Кремиковци. Кремиковци УМИШЛЕНО бе разсипан.
Няма неефективни предприятия, имаше такива неудобни да функционират в най -плановия пазар в съвременната световна история, а именно ЕС.
Дори пръст ни размахаха и ни казаха Биволи ще гледате, кравите други ги гледат.
И нещо много важно малко в страни от темата.
Какво получи българският гражданин от државните активи, НИЩО, едно голямо нищо."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
И до вдруги ден да спорим все тая... промитите мозъци само времето ще ги излекува.
След още 20-30 години следващите поколения ще дадат оценка, до тогава сме в позицията на обикалящи пустинята.
Лошото е, че никой не поема и грам от историческия опит... за това в момента сме осъдени да преживеем трагедията като фарс.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеИ до вдруги ден да спорим все тая... промитите мозъци само времето ще ги излекува.
След още 20-30 години следващите поколения ще дадат оценка, до тогава сме в позицията на обикалящи пустинята.
Лошото е, че никой не поема и грам от историческия опит... за това в момента сме осъдени да преживеем трагедията като фарс.
За да оцениш и анализираш исторически опит е необходимо да дадеш ОБЕКТИВНА оценка на дадени събития.
Ти си толкова далеч от това.
Ти си толкова субективен, емоционално разгонен и заслепен, че няма как да разсъждаваш трезво."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПромитите мозъци отричат всичко.
За да оцениш и анализираш исторически опит е необходимо да дадеш ОБЕКТИВНА оценка на дадени събития.
Ти си толкова далеч от това.
Ти си толкова субективен, емоционално разгонен и заслепен, че няма как да разсъждаваш трезво.
В случая изобщо не те намесвам, че да обръщаш спора в лични оценки... но не се сдържа да започнеш да сочиш с пръст, предвидимо
Ама то отбира ли ти свиня от кладенчова вода...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
другари и другарки, прасчо и пафчо,
вчера беше изстрелян апарата фобос-грунт по международна програма. част от този апарат е българския уред люлин-фобос построен от БАН /да, същия на който биби орязва бюджета/. апарата ще лети до спътника на марс. бан участва по такива програми от 10 години и има няколко изстреляни апарата.
в момента носителя е в орбита и има проблем който трябва да се разреши до 3 дена.
http://www.dnes.bg/science/2011/11/0...&if_height=270
http://www.space.bas.bg/BG/subitia.html
пак ли ще кажете на бялото - черно?
разбира се въпроса отново е риторичен, знам че ще го направите.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеА ти просто тролиш!
В случая изобщо не те намесвам, че да обръщаш спора в лични оценки... но не се сдържа да започнеш да сочиш с пръст, предвидимо
Ама то отбира ли ти свиня от кладенчова вода...
Иначе имам далеч по-различно мнение за теб.
Аз за разлика от много хора тук, оценявам подготвените и мислещи хора.
Извинявам ти се, ако по някакъв начин съм те засегнал с написаното в предишния мой пост.
---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:54 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБългария произвежда космическо оборудване от повече от 30 години."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБългария произвежда космическо оборудване от повече от 30 години.
грешката беше, че на губещите предприятия , за които толкова милеете, трябваше да им тръшнат кепенците мигновено начело с кремиковци.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
Благодарение на тоталитаризмЪТ.Welcome to the real world
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеВсички държави с космически проекти ли са тоталитарни бре
Там загубихме ужасно много, загубихме стадото и сега се радваме на една кокошка.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНe, но ми е смешно да се твърди, че това е в резултат от 20 години преход, както се опитва да го представи Колев.
Там загубихме ужасно много, загубихме стадото и сега се радваме на една кокошка.
да не говорим че по твоята "логика", тия проекти НЯМАШЕ да съществуват , бан щеше да е кръчма, а научните сътрудници - сервитьори на немски бабиточка
Comment
-
Какво сме загубили бре, онова което управляващите тогава решиха да преобразуват в икономическа власт.
Не проумяваш ли за какво иде реч... едно тоталитарно управление си направи икономическа перестройка, а за заблуда на народа пробутва подобни тези напоени с носталгична отрова.Welcome to the real world
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКакво сме загубили бре, онова което управляващите тогава решиха да преобразуват в икономическа власт.
Не проумяваш ли за какво иде реч... едно тоталитарно управление си направи икономическа перестройка, а за заблуда на народа пробутва подобни тези напоени с носталгична отрова.
Ние спорехме за нещо по различно.
Ставаше дума, за това: Настина ли липсата на рентабилност и ефективност бяха причината за сепукото, което направихме в сферата на промишлеността?
Темата, която ти отваряш е малко по различна.
Аз обаче бих те попитал, а защо ЕС легитимира и дори започна да работи с тези хора.
---------- Post added at 09:22 ---------- Previous post was at 09:21 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениебан работи по международни проекти от 10 години. искаш ли да ти намеря колко устройства и мисии имаме преди и след комунизма.
да не говорим че по твоята "логика", тия проекти НЯМАШЕ да съществуват , бан щеше да е кръчма, а научните сътрудници - сервитьори на немски баби"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment