Известие

Collapse
No announcement yet.

Иран на прицела на САЩ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Иран на прицела на САЩ

Попаднах на една много интересна статия:

http://gruncharov.com/index.php/2012...t-in-bulgaria/

На мен лично ми звучи доста логично всико.
    Lexus IS200

На мен никак не ми звучи логично.
    САЩ не биха нападнали никой без подкепа поне на една от двете страни, Китай или Русия. Доказателство за това е Сирия. Кадафи го сплескаха за месец, защото го изоставиха и Руснаците, но при сирийчето нещата се развиха по-различно.
    Нато удариха Сърбия въпреки противопоставянето на Русия, но тогава Русия бе твърде изморена и закъсала.
    Трета световна война заради Иран? Това звучи нереално.
    Третата световна война ще започне заради конфликт между "западни" демокрации. На мен това ми звучи логично.
    Нека видим историята какво казва за двете преминали световни войни.
    Нито Китай, нито Русия, нито САЩ, нито ЕС имат полза от силен Иран. Иран икономически ще бъде изолиран и това ще доведе до неговото отслабване. Моноикономика, разчитаща само на един основен източник на средства е адски лесно да бъде разклатена с икономически санкции.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      На мен никак не ми звучи логично.
      САЩ не биха нападнали никой без подкепа поне на една от двете страни, Китай или Русия. Доказателство за това е Сирия. Кадафи го сплескаха за месец, защото го изоставиха и Руснаците, но при сирийчето нещата се развиха по-различно.
      Нато удариха Сърбия въпреки противопоставянето на Русия, но тогава Русия бе твърде изморена и закъсала.
      Трета световна война заради Иран? Това звучи нереално.
      Третата световна война ще започне заради конфликт между "западни" демокрации. На мен това ми звучи логично.
      Нека видим историята какво казва за двете преминали световни войни.
      Нито Китай, нито Русия, нито САЩ, нито ЕС имат полза от силен Иран. Иран икономически ще бъде изолиран и това ще доведе до неговото отслабване. Моноикономика, разчитаща само на един основен източник на средства е адски лесно да бъде разклатена с икономически санкции.
      Китай, като основен консуматор на Ирански нефт едва ли ще позволи САЩ да ги окопират и по този начин да нарушат енергийния им баланс. Съвсем логично ми звучи Русия и Китай да се намесят иначе САЩ ще завладее още една територия.
      Lexus IS200

Comment

Иран не е Ирак, САЩ ще им пърди гъза яко ако се заемат с тях.....то при съседите им още не е отшумяло, надали ще си позволят да тръгнат при комшиите им.......

Моноикономика, разчитаща само на един основен източник на средства е адски лесно да бъде разклатена с икономически санкции.
        Дреме им на седалището на иранците, тоя източник е основна причина да се движи света в момента, а те го имат доста, така че не могат ги събори по тоя показател.......
        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 13:38.
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Китай, като основен консуматор на Ирански нефт едва ли ще позволи САЩ да ги окопират и по този начин да нарушат енергийния им баланс. Съвсем логично ми звучи Русия и Китай да се намесят иначе САЩ ще завладее още една територия.
          САЩ не завладява територии, а създава икономически правила в тези държави, от които се облагодетелства икономически.

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:00 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Иран не е Ирак, САЩ ще им пърди гъза яко ако се заемат с тях.....то при съседите им още не е отшумяло, надали ще си позволят да тръгнат при комшиите им.......

Дреме им на седалището на иранците, тоя източник е основна причина да се движи света в момента, а те го имат доста, така че не могат ги събори по тоя показател.......
          Дреме им. Икономическата изолация е бавен процес. Все пак става дума за демократични държави със свободни пазари и е трудно някой да им диктува от кой да купуват петрол, но не е и невъзможно.
          Ако някой си мисли, че Иран може да се противопостови на САЩ във военнен план е наивник.
          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 14:06.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

САЩ отново ще спретнат една войничка - това е един от начините да се раздвижи икономиката.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

САЩ не завладява територии, а създава икономически правила в тези държави, от които се облагодетелства икономически.

На мен това точно като завладяване на територия ми звучи
              Lexus IS200

Comment

Ако някой си мисли, че Иран може да се противопостови на САЩ във военнен план е наивник.
                А защо пък да и се противопоставя точно във военен......има много други планове в който те им се противопоставят.......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Сусе това е крайно,наивно и просмукано от статистики мнение...........
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Изцяло подкрепям политиката на САЩ и Израел
                    Дреме им. Икономическата изолация е бавен процес. Все пак става дума за демократични държави със свободни пазари и е трудно някой да им диктува от кой да купуват петрол, но не е и невъзможно.
                    И аз така мисля.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 08:12.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Изцяло подкрепям политиката на САЩ и Израел

И аз така мисля.
                      А пък и ако ми обясниш, каква точно работа имат САЩ на другия край на света и аз може да взема да ги подкрепя.
                      Lexus IS200

Comment

http://www.capital.bg/politika_i_iko...vropa/?ref=rss

Да не се чудим ако има ново поскъпване на горивата.......
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          А пък и ако ми обясниш, каква точно работа имат САЩ на другия край на света и аз може да взема да ги подкрепя.
                          Работата им, да няма затруднения с добива на петрол основно и спекули с цената.
                          Втората е Иран да няма ядрена бомба, защото не е ясно дали няма да се изкушат да я пуснат.
                          Нещо, което не направи нито една от големите ядрени сили от около 60 години насам.

---------- Post added at 22:32 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          http://www.capital.bg/politika_i_iko...vropa/?ref=rss

Да не се чудим ако има ново поскъпване на горивата.......
                          Е нещо от сорта имах предви на въпроса на колегата Mind_Control
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Работата им, да няма затруднения с добива на петрол основно и спекули с цената.
                            Втората е Иран да няма ядрена бомба, защото не е ясно дали няма да се изкушат да я пуснат.
                            Нещо, което не направи нито една от големите ядрени сили от около 60 години насам.
                            Тва по мое мнение не е точно така - при положение че не всеки може да се намеси в играта с петрола, при положение че САЩ са най - големия консуматор, имат изключително голяма далавера от спекулативните цени на петрола.....като например спекулацията с твърденията че драстично намалявал - най - евтиния трик - направи една стока дефицитна, и вдигай цената и колкото си искаш.......
                            Атомните бомби в наше време се правят за да си гарантира приносителя им сигурност, а не да ги ползва, иранците не са фанатици, за да ръсят ей така бомби с ясното съзнание че една ядрена война не би унищожила и тях........но просто никой не би се осмелил да им посегне, знаещ че имат ядрен ресурс......тва искат те, жалко че пропагандата е насадила масово мнението че всеки от тоя район е религиозен фанатик......

Comment

От вдигането на цената печели основно този, който я произвежда.По тази причина Русия и Арабските държави печелят многократно и затова са въвели квоти (визирам арабските държави) - за да си пазят интересите, което само по себе си не е лошо.Разбира се и САЩ си гледат интереса, ама и техният, както и нашият е цената на петлрола да е нормална и в предвидими граници, не ме интересуват в този случай мераците на производителите.
                              Колкото за това какви са иранците и по точно режимът им, който избиваше протестиращите от собственият си народ на последните избори, който позволява да бъде убита жена, по подозрения, че мъжът и смята че му е изневерила, който е осъдил на смърт Саламан Рушди - не мога да твърдя какъв, че не е фанатичеен.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X