Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е "Средна класа" в България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Никой не знае какво ще му се случи - не съм привърженик на безпочвения оптимизъм, но ми се струва, че все още се намират "хора", което ми подхранва оптимизма.
    Радвам се да го чуя
    Аз също съм на мнението,че ако човек се стреми само към материалното,няма как да бъде истински щастливВинаги ще иска още,едно,друго,трето и т.н
    Както казва Мечо Пух
    "Понякога ,най-малките неща заемат най-голямо място в сърцето ти "
    Темата обаче е за съвсем друго
    Боян,
    нямам претенции да съм последна инстанция.Това е моето виждане ,една гледна точка и нищо повече
    п.п.
    Принц Кирил купува секънд хенд защото така иска,а не защото е принуден Нали виждаш разликата
    Друг е въпросът,че у нас май е по-добре да си пазаруваш втора употреба (дошли от бели държави),отколкото скъпи и нови боклуци(произведено за Източна Европа - разбирай за бананови републики..)!
    Last edited by viki; d.m.y г., 09:44.
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

средната класа трябва да започва там, където спираш да се чудиш дали да си вземеш сирене от мляко или нужното лекарство
      и това не е стил на живот,усещане за щастие и задоволеност, а точно минималният праг на нормално съществуване
      да можеш да си позволиш да гледаш дете, да му осигуриш образование - да държавно, но образование, дори да идеш на театър 1х месечно, за да нахраниш и душата
      не искам 40" плазма, не искам ай-шит за фукане, не искам екскурзия на малдивите, нито рокля от версаче
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
        Щастието е относително и разтегливо понятие.... но не може човек да е щастлив чудейки се как да си плати сметките,как да пазарува и с какви пари да си изпрати детето на училище,ако такъв човек е щастлив то за мен е тъп и заслужава своето битие.........
        Е според теб, да чакам да забогатея и тогава да стана щастлив Това са глупости! Тебе какво те прави щастлив? Мен ме прави щастлив да полетя с параланера в небето, да се разходя в планината, да потичам в парка, а за това не са ти нужни, кой знае колко пари.

Жалко, че хората ги прави щастливи харченето на пари, а не се обръщат повече към природата.

Относно средната класа- тя затова е средна, за да не може да си позволява лукс. Средна класа в България има разбира се, но не я сравнявайте с тази в западна Европа. Както нито богатите ни хора могат да се сравняват с тези в западна Европа или САЩ.
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Е според теб, да чакам да забогатея и тогава да стана щастлив Това са глупости! Тебе какво те прави щастлив? Мен ме прави щастлив да полетя с параланера в небето, да се разходя в планината, да потичам в парка, а за това не са ти нужни, кой знае колко пари.

Жалко, че хората ги прави щастливи харченето на пари, а не се обръщат повече към природата.

Относно средната класа- тя затова е средна, за да не може да си позволява лукс. Средна класа в България има разбира се, но не я сравнявайте с тази в западна Европа. Както нито богатите ни хора могат да се сравняват с тези в западна Европа или САЩ.
          ......,,не може човек да е щастлив чудейки се как да си плати сметките,как да пазарува......" Има огромна разлика в това и харченето на пари....
          Никой не е казал,че в България няма среден клас,просто процента е малък.
          А дали нашите богаташи не могат да се сравняват с тези в Европа и САЩ???
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Не могат разбира се. Това, че има 2-3ма милиардери нищо не означава. Те са по- скоро изключения.
            Lexus IS200

Comment

Не могат разбира се. Това, че има 2-3ма милиардери нищо не означава. Те са по- скоро изключения.
              Не става въпрос за световни величия и класации на Форбс........имаме достатъчно богати хора на световно ниво.
              Средната класа не е на такова ниво обаче,но това няма и как да стане в една страна със застаряващо населени и среден годишен доход 5500 долара годишно а в същото време този доход в ЕС да варира от 44000 до 50000 долара годишно.......

Comment

Добре всички се оплакваме от ниското заплащане , а не от високите цени ????
                Сигурен съм че половината от вас работят в чуждестранни компании , а ся ми кажете ако заплатите ни са по 40-50 на година ( използвам просто примера на колегата от предния пост ) , аджеба тея фирми дали ще ги има в БГ ?
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

как да се оплачеш от високите цени, като всичко се внася отвън, т.е. няма как да са по-ниски
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    Добре всички се оплакваме от ниското заплащане , а не от високите цени ????
                    Сигурен съм че половината от вас работят в чуждестранни компании , а ся ми кажете ако заплатите ни са по 40-50 на година ( използвам просто примера на колегата от предния пост ) , аджеба тея фирми дали ще ги има в БГ ?
                    Ми да,някои щеше да ги има,те не са в България само заради ниските заплати,а и заради разрастването на самите фирми.....нов пазар,а и поради ниското данъчно облагане в България...........

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                      как да се оплачеш от високите цени, като всичко се внася отвън, т.е. няма как да са по-ниски
                      Храната, лекарствата и много други неща вече в БГ не са по-евтини - дори напротив.
                      Ама що продаваме китайски чесън като имаме собствено производство примерно.....

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:08 ----------

Ми да,някои щеше да ги има,те не са в България само заради ниските заплати,а и заради разрастването на самите фирми.....нов пазар,а и поради ниското данъчно облагане в България...........
                      Какъв пазар на ИТ например сме ние ????
                      Вече всеки втори с това се занимава,дали не е заради ниските заплати и сравнително доброто качество !
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:08 ----------

Какъв пазар на ИТ например сме ние ????
                        Вече всеки втори с това се занимава,дали не е заради ниските заплати и сравнително доброто качество !
                        ИТ технологиите са нещо конкретно,а ние не говорим само за конкретни неща,ниското заплащане е един наистина добър стимул за чуждите компании в България но не е единственият.
                        Чужди компании са и повечето вериги супер маркети в България,какво става там.......

Comment

Чужди компании са и повечето вериги супер маркети в България,какво става там.......
                          Там става яко изнасяне на капитали извън БГ... От там следва обедване. Затова пазарувайте в българските вериги, като Фантастико, Дар, CBA..
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Moment4life Покажи съобщение
                            Абе истината е ,че не е лесно,дори тези които получават по 1000 немогат да си позволят кой знае какво,а какво остава за тези ,които се бъхтят по цял ден за по 300лв?
                            Просто всичките ни държавници си крадът колкото може (да не стане нахално) и си гледат живота,защото знаят,че някакси тия българи ще преживяват.
                            Когато си беден ,наистина те радват и най-малките неща и за мен в повечето случаи,тези хора са по-скромни и по-читави,от тези ,които парадират с парите си .
                            Никога не е лесно, девойко.
                            Ти от позицията на коя класа се изказваш, тук в това мнение.....?
                            Не ме разбирай погрешно.Това да се радваш на малките неща и да си по-читав или скромен, не е въпрос на класа, а на светоглед, възприятие, възпитание и още много неща.
                            Да живееш с минимални средства е ужасно, изпитвала съм го....не малко време на свой гръб.Така, че с това съм съгласна.
                            Но да се радваш на малките неща и да бъдеш скромна личност, можеш винаги..независимо от коя "класа" си.

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:54 ----------

......,,не може човек да е щастлив чудейки се как да си плати сметките,как да пазарува......" Има огромна разлика в това и харченето на пари....
                            Никой не е казал,че в България няма среден клас,просто процента е малък.
                            Ако щеш вярвай, но има как да си щастлив и тогава!
                            На пук на притесненията за сметки...
                            А, средната класа я иматочно така, просто в по-малък процент....прав си.
                            GTV 1.8 TS

Comment

Които кара Ферари е от висока класа ,този дето му мие Ферарито е средна класа,а този дето мие голфа на този дето мие Ферарито е нисша класа,и после някой Бездомник мие Жигулата на този дето мие голфа,на този дето мие Ферарито.
                              От схемата излиза ,че наи добре е да караш Ферари,защото не ти се налага да миеш чужди коли.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Там става яко изнасяне на капитали извън БГ... От там следва обедване. Затова пазарувайте в българските вериги, като Фантастико, Дар, CBA..

Мисълта ми беше друга,в всичките тези вериги цените са европейски а заплатите български,тоест печелят и от ниските заплати и от ниското данъчно облагане.

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:54 ----------

Ако щеш вярвай, но има как да си щастлив и тогава!
                                На пук на притесненията за сметки...
                                .
                                Нищо,което е на пук не е положително.
                                Аз предпочитам да ги няма тези притеснения,децата ми да са добре,облечени и нахранени....тогава мога да съм щастлив....примерно казано

Comment

Working...
                                X