Първоначално публикувано от pavlin
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Компютърната индустрия в България, минало и настояще.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТова ми е целта, бейби! Да забавлявам момиченца като теб. Между другото ако баща ти разбере, че пишеш от акаунта му във форума щете напляска здраво. Бързо в кревата и чети повече книжки.
Нещо повече, историята е показала че нито един съюз не се задържал и винаги накрая следва разпад , та когато стане това, съм сигурен че ти ще си един от първите който ще завиее, колко е бил против ЕС, защото си от безгръбначните , които си менят мнението според ситуацията -просто защото така е на мода!!!! Обвиняваш човека защо е избрал САЩ , ами много лесно , първо той е избягал от демократична българия и от такива като теб не от соц българия (не почвайте с глупостите че не е могъл тогава , защото който е имал желание е избягал), и второ логиката е щом като ще плащаш цял живот на някой , по добре да живееш поне там където си по близо до парите на този някой.... а не в дупка като наща
Знам че отговора ти ще е нещо от сорта на МУУУУУ или Бейби , но не се и очаква повече от това от тебе!!!!Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение... А докато четеш може да споделиш защо избра за твоите деца бъдеще в САЩ, а не в Куба, Северна Корея или Русия?
-------
-Товарищ Павлин, как у вас погода на Маями, Флориде? Солнце препекает?!?А у нас же холодно ...
. Будь здоров, товарищ. Досвидание
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЗа 31г благодарение на имотите които имам от така мразените от вас наши родители не съм взимал никога кредит от евреите и никога няма да го направя , докато 80% от вас работят за да ги хранят ....
Приятелю,а били бил така учтив да ми разясниш твоите родители по какъв начин са се сдобили с тези имоти?
Питам защото по времето на комунизма придобиването на имоти беше сложна процедура и приоритет на определени,питам и защото след Реституцията 1992 година много имоти не бяха върнати на реалните им собственици или на техните наследници а бяха купени за смешни суми пак от определени....или в по-добрият случай получиха обезпечения за топ имоти чукари в Джиляндзино.
.......и тъй-като споменаваш за евреите пак искам да попитам,кои измислиха комунизма,какви бяха лидерите на ,,Великата Октомврийска Революция",какви бяха първите комунисти в България,а първите ремсисти не бяха ли повечето еврейчета?
Та да се говори против евреите и да се защитава дори и частично една теория,едно политическо течение създадено и проповядвано от евреите за мен лично е смешно.
---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеАз този въпрос му го зададох преди повече от година, в една друга, подобна, безсмислена тема, но другаря Паун не благоволява да ми отговори. Щото истината е нелицеприятна! И много противоречи на социалистическите му възгледи.
-------
-Товарищ Павлин, как у вас погода на Маями, Флориде? Солнце препекает?!?А у нас же холодно ...
Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЗнаеш ли , еврейските ти покровители , са разчитали много на глуповати селски философи като теб, такива които да им работят цял живот , за стотинки , и които вместо да се замислят , да се гордеят от това че са нечии роби и плюс това да говорят за свобода ...... Всеки един глупак би разбрал че изборите никога не показват това което иска народа , а това което искат стопаните ти.... (тези на които им плащаш с години за да имаш един телевизор например) Лично аз чух и видях по телевизията че тумби цигани си продаваха гласовете , което автоматично значи че изборите не са валидни.... нещо последва ли ?!?!? Естествено че не , и всички промити мозъци са доволни , или подобни на тебе индивиди , които когато нещо не съвпада с тяхното мнение просто се правят че не го забелязват (трябва малко мозък, който да работи в различна посока от твоите педалски наклонности, за да анализираш какво се случва). За 31г благодарение на имотите които имам от така мразените от вас наши родители не съм взимал никога кредит от евреите и никога няма да го направя , докато 80% от вас работят за да ги хранят .... Тука някои осъждаха Белорус колко лоши били , ами вие гениите взимате 40к евро за апартамент и им връщате 100к, белорусина взима 40к и връща 40к , и каквото там да писукаш , живее много по добре от теб ......
Нещо повече, историята е показала че нито един съюз не се задържал и винаги накрая следва разпад , та когато стане това, съм сигурен че ти ще си един от първите който ще завиее, колко е бил против ЕС, защото си от безгръбначните , които си менят мнението според ситуацията -просто защото така е на мода!!!! Обвиняваш човека защо е избрал САЩ , ами много лесно , първо той е избягал от демократична българия и от такива като теб не от соц българия (не почвайте с глупостите че не е могъл тогава , защото който е имал желание е избягал), и второ логиката е щом като ще плащаш цял живот на някой , по добре да живееш поне там където си по близо до парите на този някой.... а не в дупка като наща
Знам че отговора ти ще е нещо от сорта на МУУУУУ или Бейби , но не се и очаква повече от това от тебе!!!!
Циганите и изборите са една по-различна тема, тумбите са за пред публиката, да има по кого да псува.
А търговията е с бароните/главатарите на клановете.
И когато си сметнал, че САЩ е твоя вариант НЕ е редно да ругаеш ония които не искат да им пробутваш за единствено верен съветския вариант.
Дупката си я правим сами, с насаденото от ония 45 години мислене!Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
абе кой каза че темата била за "компютърната" "индустрия" по времето на соца. а то - обичайните бръщолевици на павлин колко хубаво било едно време у комунизъма.
павка я кажи колко стотинки беше хляба едно време и как носеха специално банани за коледаточка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение..... и как носеха специално банани за коледаAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеПриятелю,а били бил така учтив да ми разясниш твоите родители по какъв начин са се сдобили с тези имоти?
Питам защото по времето на комунизма придобиването на имоти беше сложна процедура и приоритет на определени,питам и защото след Реституцията 1992 година много имоти не бяха върнати на реалните им собственици или на техните наследници а бяха купени за смешни суми пак от определени....или в по-добрият случай получиха обезпечения за топ имоти чукари в Джиляндзино.
.......и тъй-като споменаваш за евреите пак искам да попитам,кои измислиха комунизма,какви бяха лидерите на ,,Великата Октомврийска Революция",какви бяха първите комунисти в България,а първите ремсисти не бяха ли повечето еврейчета?
Та да се говори против евреите и да се защитава дори и частично една теория,едно политическо течение създадено и проповядвано от евреите за мен лично е смешно.
---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
hasta la victoria, siempre...
. Второ аз говоря за настоящето , вас пак ви дърпа назад към соца да го плюете (въпреки че не съм какзал че съм поклонник на соца , а че имам апартамент или че имаме пътища построени от тях) , може да го плюете колко си искате , това не ме обижда мене ...... И трето , най важное е явно че по този въпрс няма да се разберем никога , и верно при нас всяка тема се превръща в едно и също
. Уважавам ващо мнение но си оставам със своето. Айде
---------- Post added at 08:22 ---------- Previous post was at 08:19 ----------
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеСтига с тия теории на конспирацията... жалко е да гледаш как на българина все някой друг трябва да му е виновен, я САЩ/ЕС/империализма, я евреите.
Циганите и изборите са една по-различна тема, тумбите са за пред публиката, да има по кого да псува.
А търговията е с бароните/главатарите на клановете.
И когато си сметнал, че САЩ е твоя вариант НЕ е редно да ругаеш ония които не искат да им пробутваш за единствено верен съветския вариант.
Дупката си я правим сами, с насаденото от ония 45 години мислене!Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеКайчо , усещаш ли че пак пишеш по избрани (удобни) части от това което съм писал. Второ аз говоря за настоящето , вас пак ви дърпа назад към соца да го плюете (въпреки че не съм какзал че съм поклонник на соца , а че имам апартамент или че имаме пътища построени от тях) , може да го плюете колко си искате , това не ме обижда мене ...... И трето , най важное е явно че по този въпрс няма да се разберем никога , и верно при нас всяка тема се превръща в едно и също
Не съм плюл нито ме дърпа назад към комунизма,но с лека ръка мога и да плюя и комунизма и настоящето,което е последствие от комунизма.
Аз съм материалист и все ми е тая в какъв строй ще живея стига аз да съм добре и да живея така,както аз искам па ако ще и лунатизъм да е даденият строй,политиката за мен отдавна е мъртва а тук пиша за да си чеша пръстите и да гледам сеир.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеабе кой каза че темата била за "компютърната" "индустрия" по времето на соца. а то - обичайните бръщолевици на павлин колко хубаво било едно време у комунизъма.
павка я кажи колко стотинки беше хляба едно време и как носеха специално банани за коледа
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:12 ----------
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеАз този въпрос му го зададох преди повече от година, в една друга, подобна, безсмислена тема, но другаря Паун не благоволява да ми отговори. Щото истината е нелицеприятна! И много противоречи на социалистическите му възгледи.
-------
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеКайчо , усещаш ли че пак пишеш по избрани (удобни) части от това което съм писал. Второ аз говоря за настоящето , вас пак ви дърпа назад към соца да го плюете (въпреки че не съм какзал че съм поклонник на соца , а че имам апартамент или че имаме пътища построени от тях) , може да го плюете колко си искате , това не ме обижда мене ...... И трето , най важное е явно че по този въпрс няма да се разберем никога , и верно при нас всяка тема се превръща в едно и също
Еми и аз това се питам , що се мятаме ту в един съюз ту в друг и все ни ограбват , вместо да си гледаме нашите си интереси, подържаме войната на евреите с арабите и тем подобни глупости , чий го дирят например нашите войници при арабите??? КОя кауза защитават ??? Защо просто не се развиваме без да целуваме задници!!!!
Вождовете от червения строй си играят на феодали, а тук се пробутва теорията, че ЕС/САЩ/евреите ни ограбват.
Къде има наши войници в конфликта Израел/Палестина?
Хайде стига глупости...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолев, още чакаме да ни дадеш инфо за сегашното бурно развитие на технологиите в проектирането на продукти. Бръщолевенията не ги започнах аз ами такива многознайковци които няма какво да кажат по темата. Няма смисъл явно защото нещата се превърнаха в една махленска словоблъсканица.
значи до тука разбрахме че сме "произвеждали" компютри епъл и айбием по "обменена" или "усвоена" технология. българи са написали дос и епълос /само не ми е ясно що на английски и с английски команди/.
казаха ти по-горе щом сме "произвеждали" правец по тоя начин, значи и в момента имаме производство на компютри. към мост мога да добавя и плесио. техните "производствени мощности" са значително по-големи от тези на правец. ефективността е значително повишена тъй като с "производството" са заети няколкостотинхиляди по-малко
между другото още ти пазя оня електрон 380. ползвани са само първо и второ копче от цели 8. давай да ти го пратя да си го гледаш с кеф.точка
Comment
-
В интерес на истината много от инженерите които работиха тогава в Инстисута по Изчислителна Техника, са и направиха основа за това което имаме в момента. Много от тези специалисти след промените емигрираха, но тези които останха бяха причина много западно европейски фирми да открият офиси в България
В момента в България има около 4-ри или 5 фирми които се занимавата с микороелектроника, което ще рече иситнска развойна и инженерна дейност, проектиране на схемите, симулации и топография. Реалното прозиводство става във фабрики извън България.145 1.6 boxer 96g ex
BMW E60 2.5i 2008
Comment
-
[QUOTE=BLUE1;1082234]Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНе за износ а за обмен на технологии, не ограничение а забрана, един вид изолация, ама ти още много неща не разбираш ама не си признаваш.
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:36 ----------
Обмен!!!!!!!!!! Манипулатор! В КОКОМ участват 17 държави и целта му е да не допуска износ на модерни технологии за соц. блока . Тази мярка никога не е била ефективна. Пак повтарям, целта е била соца да няма достъп до ТЕХНИТЕ технологии!!!
Павлине, няма как да не си потърсил информация в нета за КОКОМ, няма как да не си прочел какви са били целите на комитета, няма как да не сипрочел и информация, че именно заобикаляйки КОКОМ ние сме се сдобили с компютри IBM, копирали сме ги и сме почнали да правих техен еквивалент за страните от соц. лагера. И въпреки това пускаш типичният за комунистическата реторика пост замествайки думата износ с обмен. Всеки четящ темата ако се замисли върху това което си написал, не може да не се запита, че защо му е на запада да забранява ОБМЕНА на технологии?! И въпреки всичко ще ти отговоря и защо КОКОМ не е вършил работа- защото западният бизнес е бил СВОБОДЕН и в частни ръце и фирмите в крайна сметка са намирали начин да ни продават и на нас високо технологични изделия.
---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:29 ----------
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЗнаеш ли , еврейските ти покровители , са разчитали много на глуповати селски философи като теб, такива които да им работят цял живот , за стотинки , и които вместо да се замислят , да се гордеят от това че са нечии роби и плюс това да говорят за свобода ...... Всеки един глупак би разбрал че изборите никога не показват това което иска народа , а това което искат стопаните ти.... (тези на които им плащаш с години за да имаш един телевизор например) Лично аз чух и видях по телевизията че тумби цигани си продаваха гласовете , което автоматично значи че изборите не са валидни.... нещо последва ли ?!?!? Естествено че не , и всички промити мозъци са доволни , или подобни на тебе индивиди , които когато нещо не съвпада с тяхното мнение просто се правят че не го забелязват (трябва малко мозък, който да работи в различна посока от твоите педалски наклонности, за да анализираш какво се случва). За 31г благодарение на имотите които имам от така мразените от вас наши родители не съм взимал никога кредит от евреите и никога няма да го направя , докато 80% от вас работят за да ги хранят .... Тука някои осъждаха Белорус колко лоши били , ами вие гениите взимате 40к евро за апартамент и им връщате 100к, белорусина взима 40к и връща 40к , и каквото там да писукаш , живее много по добре от теб ......
Знам че отговора ти ще е нещо от сорта на МУУУУУ или Бейби , но не се и очаква повече от това от тебе!!!!
Не само че си лош имитатор на Павлин, но и си изключително слаб анализатор. Изобщо не си познал що за човек съм. Просташките ти изцепки ги оставям настрана. Толкова си можеш.....котенцеSUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Колев, много секретна информацията ти бе, да не би да работят за военно- промишления комплекс. А между другото знаеш ли какви телевизори правят сега Кристал, и Рубин не са по-назад. А от ефективните производства сега я докарахме то стабилна безработица от над 10% през последните 22 години.
Comment
Comment